Jump to content
Dogomania

Przekochany Weron z nowotworem, prosi o wsparcie finansowe - MA DOM!!

Recommended Posts

Posted

[quote name='tysiek']Mam pewne obawy związane z dietą. Te karmy odchudzające są wysokobiałkowe, a Weron przy badaniu krwi miał nieco podwyższony mocznik (kreatynina w normie), co może nic nie znaczyć albo początki problemów z nerkami. W tym drugim przypadku dieta wysokobiałkowa jest niewskazana.
Być może Weron potrzebuje poprostu znacznie więcej ruchu na świeżym powietrzu, ale pod tym względem nie mogę mu już więcej poświęcić czasu w ciągu tygodnia, a pojedyncze wypady w niedzielę nie wystarczą. W teorii Weron miał umiarkowanie "trenować" łapę. Martwię się, że decyzja przygarnięcia go do naszej rodzinki, nie wychodzi mu na zdrowie...[/QUOTE]

Jeśli jadł RC Obesity to nie jest tak wysokobiałkowa, jak niektóre karmy bez węglowodanów.
Obesity zawiera masę błonnika, pęcznieje w zołądku i pies nie czuje tak głodu. I koopa jest potem wielka jak u konia ;)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja ostatnio widziałam Werona!!! Tysiek czy Ty z nim spacerujesz po tych alejkach koło ul. Narutowicza i tej hali sportowej? Jeśli tak to Was widziałam! Niestety jechałam autem i nie miałam się jak zatrzymać, ale jestem prawie pewna, ze to był Weronek:) Te jego śmieszne uszy poznam wszędzie.

Posted

[quote name='Cudak'][B]Tysiek[/B], nie chcesz może małych kociaków na DT? :(
[url]http://www.dogomania.pl/threads/192142-Ma%C5%82e-koci%C4%99-PILNE[/url]!!![/QUOTE]

Już mam... pięcioraczki 5-tygodniowe i 2 kocurki z grzybem ok. 10-12 tygodniowe:shake:

Posted

[quote name='LAZY']A ja ostatnio widziałam Werona!!! Tysiek czy Ty z nim spacerujesz po tych alejkach koło ul. Narutowicza i tej hali sportowej? Jeśli tak to Was widziałam! Niestety jechałam autem i nie miałam się jak zatrzymać, ale jestem prawie pewna, ze to był Weronek:) Te jego śmieszne uszy poznam wszędzie.[/QUOTE]

To na pewno byliśmy my :)

Posted

Tymczasuje malutkie kociaki. Co prawda są odizolowane od reszty zwierzyńca, ale świat za zamkniętymi drzwiami jest coraz ciekawszy i zdarzają się ucieczki... Tylko przez pierwsze 2-3 dni czuły respekt przed Weronem leżakującym za progiem ich pokoju.

[IMG]http://a.imageshack.us/img843/5681/p1070046.jpg[/IMG]

[IMG]http://a.imageshack.us/img8/9736/p1070050u.jpg[/IMG]

[IMG]http://a.imageshack.us/img834/3628/p1070049s.jpg[/IMG]

Posted

mysza 1 napisał(a):
Weronek cudny, kociaczki zresztą też. Dobrze, że Weron taki łągodny dla kotów.

Dziękuję za filmiki, w domu sobie obejrzę:loveu:

Fakt, że Weron jest w porządku wobec kotów, chociaż robi się z niego zazdrośnik niestety. Żadnego nie mogę zawołać, bo On reaguje na każde (nie swoje) imię, a jeśli próbuję pogłaskać któregoś - zawsze wpycha się między nas. A w ubiegłym tygodniu przyłapałam go na grzebaniu łapą w kocim żwirku i próbie zjedzenia tego co wygrzebał... No cóż, nikt nie jest ideałem ;)

• 2 weeks later...
Posted

Weron zaczął 3 worek RC Obesity. Waga mu się najpierw ustabilizowała, a potem troszeczkę jakby zaczął tracić. To są zmiany "na oko", obserwując zmiany w jego krągłościach, np. boki brzucha już nie wyprzedzają udek (patrząc na sylwetkę z góry) :) Ale ciągle nie jest dobrze...

• 8 months later...
Posted

tysiek napisał(a):
Dzięki... w imieniu Werona :) Uznał, że czas najwyższy dać znać, że żyje ;)

tak to byl czas najwyzszy :) i cudnie ze zyje i dobrze wyglada ,,,,,