Greven Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Kaśka, dziękuję Ci za wszystko, co robisz dla Werona... Zresztą wiesz. Quote
tysiek Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Greven napisał(a):Kaśka, dziękuję Ci za wszystko, co robisz dla Werona... Zresztą wiesz. Ależ nie ma za co, to przecież teraz jest członek naszej rodziny i do tego jedynak wśród kociastych :) Quote
Greven Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Objętościowo jak wszytskie Twoje kociaste razem wzięte :evil_lol: Jak on się teraz porusza? Jest wyraźna poprawa? Dr Gugała coś mówił po zabiegu? No i nieśmiało poproszę o nowe zdjęcia :loveu: Quote
urwisek Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Greven napisał(a):...No i nieśmiało poproszę o nowe zdjęcia :loveu: I ja, i ja - się dołączam :) Quote
tysiek Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='Greven'] Jak on się teraz porusza? Jest wyraźna poprawa? Dr Gugała coś mówił po zabiegu? No i nieśmiało poproszę o nowe zdjęcia :loveu: Poprawa jest kolosalna i korzystam z tego zmuszając go do większej aktywności. Musi zgubić z 2 kg... Jak długo potrwa dobroczynne działanie sterydu - niewiadomo. Dr Gugała sprawdził ruchomość stawu - nie wie dlaczego Weron tak niechętnie "używa" łapy. Wydaję mi się, że ostatni raz podano mu blokadę. [SIZE="1"]Na przyszłość doktor poleca tabletki przeciwbólowe o przedłużonym działaniu - po pierwszej tabletce, drugą podaje się po 2 tygodniach, a następne raz na miesiąc. Niestety sam wet powiedział, że ze względu na koszt rzadko kto się decyduje... Zrobię wywiad jaka jest cena hurtowa. Na razie wiem, że tabletka dla małego psa (do 10 kg) kosztuje ok. 200 zł:-( Chyba wreszcie będę miała powód, żeby sprzedać pianino. Czy ktoś może jest chętny? :p Quote
Greven Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 tysiek napisał(a):Zrobię wywiad jaka jest cena hurtowa. Na razie wiem, że tabletka dla małego psa (do 10 kg) kosztuje ok. 200 zł Chyba wreszcie będę miała powód, żeby sprzedać pianino. Czy ktoś może jest chętny? Zawsze marzyłam, żeby mieć w domu pianino, albo fortepian :( Nie ma jakiś ludzkich zamienników - tańszych? Bo cena faktycznie masakryczna... Ważne, że na razie Weronowi dobrze się chodzi. Odchudzaj ;) Quote
mysza 1 Posted June 5, 2010 Posted June 5, 2010 [quote name='tysiek']Poprawa jest kolosalna i korzystam z tego zmuszając go do większej aktywności. Musi zgubić z 2 kg... Jak długo potrwa dobroczynne działanie sterydu - niewiadomo. Dr Gugała sprawdził ruchomość stawu - nie wie dlaczego Weron tak niechętnie "używa" łapy. Wydaję mi się, że ostatni raz podano mu blokadę. [SIZE="1"]Na przyszłość doktor poleca tabletki przeciwbólowe o przedłużonym działaniu - po pierwszej tabletce, drugą podaje się po 2 tygodniach, a następne raz na miesiąc. Niestety sam wet powiedział, że ze względu na koszt rzadko kto się decyduje... Zrobię wywiad jaka jest cena hurtowa. Na razie wiem, że tabletka dla małego psa (do 10 kg) kosztuje ok. 200 zł:-( Chyba wreszcie będę miała powód, żeby sprzedać pianino. Czy ktoś może jest chętny? :p O jaki lek chodzi? Cartrophen czy Trocoxil? Quote
Igiełka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 O mamusiu jaki przystojniak :loveu::loveu: Pamiętaj takimi nie wolno się dzielić :diabloti: Quote
Ewanka Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Ale wypiękniał chłopak :) ... pamiętam zimowe fotki, był chyba jakiś .... smutniejszy. Quote
tysiek Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Igiełka napisał(a):O mamusiu jaki przystojniak :loveu::loveu: Od zrobienia fotek minął ponad miesiąc i Werona jakby troszkę więcej jest:diabloti: Karmę dostaje ściśle "na kubeczki" stosownie do wagi. Karma dla seniorów czyli teoretycznie mniej "kaloryczna", a ciałka wyraźnie mu przybyło. Może to uboczny efekt kastracji? Później wstawię aktualne foto. Quote
mysza 1 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 tysiek napisał(a):Od zrobienia fotek minął ponad miesiąc i Werona jakby troszkę więcej jest:diabloti: Karmę dostaje ściśle "na kubeczki" stosownie do wagi. Karma dla seniorów czyli teoretycznie mniej "kaloryczna", a ciałka wyraźnie mu przybyło. Może to uboczny efekt kastracji? Później wstawię aktualne foto. Może tak być, po kastracji metabolizm wolniejszy. Dla niego lepiej, żeby za bardzo nie utył;) Jak stawy? Ma problemy z chodzeniem? Quote
tysiek Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Bardzo sprawnie się porusza. Wiem, że powinien być szczupły, ale jakoś nam nie wychodzi:-( Quote
tysiek Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Tak wygląda Weron grubasek Tutaj widać, że używa wszystkich czterech łap, nie oszczędzając tylnej Quote
LAZY Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Hoho a kogo nam tutaj Kasia pokazała?:) Ależ chłopak cudownie wygląda!:loveu: Quote
mysza 1 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Ale bysiorek :loveu: troszku okrągły ale za to jaki zadowolony :loveu: Quote
tysiek Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Tydzień temu Weron przeszedł na dietę (RC Obesity). Jak (jeśli) będą efekty,to się pochwalimy fotkami ;) Na razie (jeszcze) nic nie widać, za to pies głodny i wynajduje każdy najmniejszy chrupek upuszczony przez koty:) Quote
mysza 1 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 tysiek napisał(a):Tydzień temu Weron przeszedł na dietę (RC Obesity). Jak (jeśli) będą efekty,to się pochwalimy fotkami ;) Na razie (jeszcze) nic nie widać, za to pies głodny i wynajduje każdy najmniejszy chrupek upuszczony przez koty:) Jeśli będzie jadł dwa razy dziennie wg ilości (waga docelowa, nie obecna) to schudnie na pewno. Ja miałam to samo z owczarkiem i ładnie zgubił wagę na Obesity. Trzymam kciuki za Weronka. Quote
tysiek Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 A po zakończonej kuracji wróciłaś do podawania zwykłej bytowej karmy? Weron był ostatnio na RC Mature i pomimo wydzielania jedzenia ściśle na kubeczki i tak utył... Quote
Recommended Posts