Jump to content
Dogomania

Przekochany Weron z nowotworem, prosi o wsparcie finansowe - MA DOM!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Greven napisał(a):
Kaśka, dziękuję Ci za wszystko, co robisz dla Werona... Zresztą wiesz.

Ależ nie ma za co, to przecież teraz jest członek naszej rodziny i do tego jedynak wśród kociastych :)

Posted

Objętościowo jak wszytskie Twoje kociaste razem wzięte :evil_lol:

Jak on się teraz porusza?
Jest wyraźna poprawa? Dr Gugała coś mówił po zabiegu?

No i nieśmiało poproszę o nowe zdjęcia :loveu:

Posted

[quote name='Greven']
Jak on się teraz porusza?
Jest wyraźna poprawa? Dr Gugała coś mówił po zabiegu?

No i nieśmiało poproszę o nowe zdjęcia :loveu:

Poprawa jest kolosalna i korzystam z tego zmuszając go do większej aktywności. Musi zgubić z 2 kg...
Jak długo potrwa dobroczynne działanie sterydu - niewiadomo. Dr Gugała sprawdził ruchomość stawu - nie wie dlaczego Weron tak niechętnie "używa" łapy. Wydaję mi się, że ostatni raz podano mu blokadę.
[SIZE="1"]Na przyszłość doktor poleca tabletki przeciwbólowe o przedłużonym działaniu - po pierwszej tabletce, drugą podaje się po 2 tygodniach, a następne raz na miesiąc. Niestety sam wet powiedział, że ze względu na koszt rzadko kto się decyduje... Zrobię wywiad jaka jest cena hurtowa. Na razie wiem, że tabletka dla małego psa (do 10 kg) kosztuje ok. 200 zł:-(
Chyba wreszcie będę miała powód, żeby sprzedać pianino. Czy ktoś może jest chętny? :p

Posted

tysiek napisał(a):
Zrobię wywiad jaka jest cena hurtowa. Na razie wiem, że tabletka dla małego psa (do 10 kg) kosztuje ok. 200 zł
Chyba wreszcie będę miała powód, żeby sprzedać pianino. Czy ktoś może jest chętny?

Zawsze marzyłam, żeby mieć w domu pianino, albo fortepian :(

Nie ma jakiś ludzkich zamienników - tańszych? Bo cena faktycznie masakryczna...
Ważne, że na razie Weronowi dobrze się chodzi. Odchudzaj ;)

Posted

[quote name='tysiek']Poprawa jest kolosalna i korzystam z tego zmuszając go do większej aktywności. Musi zgubić z 2 kg...
Jak długo potrwa dobroczynne działanie sterydu - niewiadomo. Dr Gugała sprawdził ruchomość stawu - nie wie dlaczego Weron tak niechętnie "używa" łapy. Wydaję mi się, że ostatni raz podano mu blokadę.
[SIZE="1"]Na przyszłość doktor poleca tabletki przeciwbólowe o przedłużonym działaniu - po pierwszej tabletce, drugą podaje się po 2 tygodniach, a następne raz na miesiąc. Niestety sam wet powiedział, że ze względu na koszt rzadko kto się decyduje... Zrobię wywiad jaka jest cena hurtowa. Na razie wiem, że tabletka dla małego psa (do 10 kg) kosztuje ok. 200 zł:-(
Chyba wreszcie będę miała powód, żeby sprzedać pianino. Czy ktoś może jest chętny? :p
O jaki lek chodzi? Cartrophen czy Trocoxil?

• 1 month later...
Posted

Igiełka napisał(a):
O mamusiu jaki przystojniak :loveu::loveu:

Od zrobienia fotek minął ponad miesiąc i Werona jakby troszkę więcej jest:diabloti:
Karmę dostaje ściśle "na kubeczki" stosownie do wagi. Karma dla seniorów czyli teoretycznie mniej "kaloryczna", a ciałka wyraźnie mu przybyło. Może to uboczny efekt kastracji? Później wstawię aktualne foto.

Posted

tysiek napisał(a):
Od zrobienia fotek minął ponad miesiąc i Werona jakby troszkę więcej jest:diabloti:
Karmę dostaje ściśle "na kubeczki" stosownie do wagi. Karma dla seniorów czyli teoretycznie mniej "kaloryczna", a ciałka wyraźnie mu przybyło. Może to uboczny efekt kastracji? Później wstawię aktualne foto.

Może tak być, po kastracji metabolizm wolniejszy.
Dla niego lepiej, żeby za bardzo nie utył;)
Jak stawy? Ma problemy z chodzeniem?

• 3 weeks later...
Posted

Tydzień temu Weron przeszedł na dietę (RC Obesity). Jak (jeśli) będą efekty,to się pochwalimy fotkami ;) Na razie (jeszcze) nic nie widać, za to pies głodny i wynajduje każdy najmniejszy chrupek upuszczony przez koty:)

Posted

tysiek napisał(a):
Tydzień temu Weron przeszedł na dietę (RC Obesity). Jak (jeśli) będą efekty,to się pochwalimy fotkami ;) Na razie (jeszcze) nic nie widać, za to pies głodny i wynajduje każdy najmniejszy chrupek upuszczony przez koty:)

Jeśli będzie jadł dwa razy dziennie wg ilości (waga docelowa, nie obecna) to schudnie na pewno. Ja miałam to samo z owczarkiem i ładnie zgubił wagę na Obesity. Trzymam kciuki za Weronka.

Posted

A po zakończonej kuracji wróciłaś do podawania zwykłej bytowej karmy? Weron był ostatnio na RC Mature i pomimo wydzielania jedzenia ściśle na kubeczki i tak utył...

• 3 weeks later...