Jump to content
Dogomania

Przekochany Weron z nowotworem, prosi o wsparcie finansowe - MA DOM!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Powiem szczerze, wcale mi Ciebie nie żal ;) że masz takie niewygody w łożku :evil_lol: a nawet się cieszę:loveu:

Trochę bywa ciasno nam razem, ale gdy przyjdzie zima na pewno będę się cieszyć, że mam go blisko przy siebie :)

Tak naprawdę, to Weron przesypia całą noc na swoim posłaniu, a dopiero nad ranem, gdy się obudzę przychodzi na głaskanie i przytulanie:lol:

Posted

Cudak napisał(a):
Śliczny, szczęśliwy Weron :loveu:
Towarzyszka też fajna, chyba młodziutka?

Lusia ma ok. pół roku i na razie prezentuje się w stylu "chciałabym, a boję się" :)

• 2 weeks later...
Posted

Majki zawsze musi spróbować, co je Weron

Dwugłowy Weron ;) Jak widać Majki radzi sobie świetnie z chrupkami w rozmiarze XL :)

Ciągle nie udaje mi się schwytać Werona na gorącym uczynku podczas wyżerania jedzenia z kocich miseczek :lol:

Posted

Kto wymyślił powiedzenie "jak pies z kotem"?
Ten sam pewnie co, że pies nie widzi w lustrze lub telewizorze czy nie myśli kierując się wyłącznie instynktem :mad::mad::mad:
A Onki to najmądrzejsze z psów i każdy szanujący się kot o tym wie!!!
Po moją Wiórkę też wysyła się Onka - żeby pod jego łapami - bez strachu wracała do domu.
Zdrowia Weronku - a Ty tysiek... jesteś Wielka!

Posted

Oj, przydadzą życzenia zdrowia dla Werona - łapa mocno mu dokucza. W przyszłym tygodniu wybieramy się na wizytę do weta, który go operował. Mam nadzieję, że coś poradzi. Ta łapa jest bardzo usztywniona. Są dni, kiedy nie chce w ogóle się na niej opierać. Dostaje wspomogająco preparat chondroityny i glukozaminy (Caniviton Forte Plus).

Posted

tysiek napisał(a):
Oj, przydadzą życzenia zdrowia dla Werona - łapa mocno mu dokucza. W przyszłym tygodniu wybieramy się na wizytę do weta, który go operował. Mam nadzieję, że coś poradzi. Ta łapa jest bardzo usztywniona. Są dni, kiedy nie chce w ogóle się na niej opierać. Dostaje wspomogająco preparat chondroityny i glukozaminy (Caniviton Forte Plus).

Ojej, kochany misio :( Chyba te zrosty trzeba mu porozrywać.

Posted

Jutro Weron ma zabieg - trzymajcie kciuki. Denerwuję się, bo do najmłodszych nie należy, a to trzeci zabieg w narkozie w przeciągu kilkunastu miesięcy... Ale musi być OK.

Posted

[quote name='tysiek']Jutro Weron ma zabieg - trzymajcie kciuki. Denerwuję się, bo do najmłodszych nie należy, a to trzeci zabieg w narkozie w przeciągu kilkunastu miesięcy... Ale musi być OK.

Musi byc ok!
Trzymamy kciuki:)

Posted

tysiek napisał(a):
Jutro Weron ma zabieg - trzymajcie kciuki. Denerwuję się, bo do najmłodszych nie należy, a to trzeci zabieg w narkozie w przeciągu kilkunastu miesięcy... Ale musi być OK.

Kochany Weronek, pewnie, ze trzymam.

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj o 13-tej Weron miał zabieg. W sumie spędziliśmy w przychodni 4 godziny (mały poślizg już na wejściu, później pierwszy zastrzyk, drugi zastrzyk na sen, dwóch lekarzy i cztery wkłócia, żeby założyć wenflon, oczekiwanie na właściwego weta...), a sam "zabieg" trwał ok. 1 minuty... wet wstrzyknął blokadę :)
Ale podsumowując: Weron zniósł wszystko dzielnie i dość szybko się wybudził. Mamy poczekać na efekty blokady, a uzupełniająco można poddać udko Werona naświetlaniom laserem z magnetyzerem (?) - seria przez 10 dni z rzędu.
Przy okazji pobrano krew na podstawowe badania (morfologia, nerki, wątroba) i zeskrobiny z łap, bo jakieś wyłysiałe się zrobiły.

Niestety - domowe warunki służą Weronowi - przybrał na wadze :(