Clover Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Agasia napisał(a):Ja z chęcią zostalabym "Młodym Seniorem" :D Ja jeszcze 3 lata w 'junior' ale całkowicie popieram pomysł :D Quote
Agasia Posted July 6, 2008 Posted July 6, 2008 Ja jeszcze 3 lata w 'junior' ale całkowicie popieram pomysł :-D Zawsze masz szanse ze przez 3 lata cos ruszy.. ;) Quote
Daniel ED Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Sandi napisał(a):Bardzo fajny pomysł. Myśle, aby cos wskórac, żeby SH wszedl w zycie wystaw, powinno sie zrobic jakas petycje, co wy na to?:cool3: Kurcze,szkoda że dopiero teraz ujżałem ten wątek:crazyeye: Jestem absolutnie za!!!!!!!!!!!!!! Może rzeczywiście przydałaby się jakaś petycja. Ja już za niedługo 30-stke będę miał na karku,jestem aktywnym wystawcą i handlerem z niemałymi sukcesami z Best in Showami włącznie:razz: Aż przyjemnie mi się robi jak patrzę na konkuręcję JH. A potem co widzę -przepaść,oczywiście z małymi wyjątkami. Handler np.w USA czy Rosji to bardzo prestiżowy i przede wszystkim opłacalny zawód a zarazem bardzo przyjemny;) U nas jednak to wszystko raczkuje. Jest JH a potem co??? Martw sie człowieku sam. Przydałaby się jakiś klub handlerów,z rekomendacjami których to potem można wynająć zarówno na wystawę jak i codziennej ciężkiej pracy polegającej na przygotowaniu psów do wystaw i to nie gratis oczywiście tylko za uczciwą i godną zapłatę za ciężką pracę. No bo w końcu nie każdy posiada ten dar umiejętności bycia handlerem:p Także podnoszę temat!!! Quote
blaira Posted July 9, 2008 Posted July 9, 2008 Danielu jestem za, sama zaczelam pozno na tyle ze nie lapalam sie juz w JH ale z mila checia bralabym udzial w SH i jakis klubik , owszem owszem. Moze jakies seminaria kursy professionalami z calego swiata ;) pozdr. Quote
Daniel ED Posted July 10, 2008 Posted July 10, 2008 blaira napisał(a):Danielu jestem za, sama zaczelam pozno na tyle ze nie lapalam sie juz w JH ale z mila checia bralabym udzial w SH i jakis klubik , owszem owszem. Moze jakies seminaria kursy professionalami z calego swiata ;) pozdr. Mam znajomego ,który mieszka w Słowenii. Jest doskonałym handlerem. W tym roku powtórzył WW z huskym,ale wystawia kilka ras różniących się od siebie-z ogromnymi sukcesami. Myślę,że zgodziłby się na takie seminarium czy kurs;) Niestety nie za darmo oczywiście:shake: Quote
blaira Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 Daniel ED napisał(a):Mam znajomego ,który mieszka w Słowenii. Jest doskonałym handlerem. W tym roku powtórzył WW z huskym,ale wystawia kilka ras różniących się od siebie-z ogromnymi sukcesami. Myślę,że zgodziłby się na takie seminarium czy kurs;) Niestety nie za darmo oczywiście:shake: Zdaję sobie z tego sprawę, jednak i tak nadal uważam że to świetny pomysł. Byłam w pewnym momencie zainteresowana kursem w DK prowadzonym przez Norweskiego Handlera jednak odległość i koszta i termin , razem do kupy nie dały mi możliwości uczestnictwa. pozdr ;) Quote
Asiuleczka.Warka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Jestem młodą handlerką ale popieram to żeby w Polsce zrobić konkurencję "Senior Handling" Quote
Czarna_Owieczka Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Popieram :multi: Zanim rozpocznę przygodę z handlingiem nie dużo czasu zostanie mi na JH, więc SH jak najbardziej, jestem ZA ! ;) Quote
flashka-g Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 Daniel ED napisał(a):Mam znajomego ,który mieszka w Słowenii. Jest doskonałym handlerem. W tym roku powtórzył WW z huskym,ale wystawia kilka ras różniących się od siebie-z ogromnymi sukcesami. Myślę,że zgodziłby się na takie seminarium czy kurs;) Niestety nie za darmo oczywiście:shake: Myslisz ze Gregor by sie zgodzil:)? Powiem tak ja podchwytywalam umiejetnosci od kilku osob i ciagle mi mało, kazda osoba ma swoj styl wystawiania ale dla roznych handlerow niketore style po prostu nie odpowiadaja i sa im przeciwni. Nie da sie nauczyc wystawiania przez 1-2 dni.. do tego trzeba lat ciezkiej pracy i zadne kursy za tysiace zloty tu nie beda wystarczajace:) to tak samo jak z kursami groomingu:) Juz widzialam kilka osob bo takich kursach i podziekuje za takich fryzjerow " z dyplomem"- oczywiscie nie odnosze sie do calosci. Jednakze podziwniam wasz zapal do pracy- TAK TRZYMAĆ!! Quote
Daniel ED Posted July 15, 2008 Posted July 15, 2008 flashka-g napisał(a):Myslisz ze Gregor by sie zgodzil:)? Powiem tak ja podchwytywalam umiejetnosci od kilku osob i ciagle mi mało, kazda osoba ma swoj styl wystawiania ale dla roznych handlerow niketore style po prostu nie odpowiadaja i sa im przeciwni. Nie da sie nauczyc wystawiania przez 1-2 dni.. do tego trzeba lat ciezkiej pracy i zadne kursy za tysiace zloty tu nie beda wystarczajace:) to tak samo jak z kursami groomingu:) Juz widzialam kilka osob bo takich kursach i podziekuje za takich fryzjerow " z dyplomem"- oczywiscie nie odnosze sie do calosci. Jednakze podziwniam wasz zapal do pracy- TAK TRZYMAĆ!! Nie wiem ,czy Gregor by się zgodził Asiu-to tylko taka przykładowa propozycja:p Równie dobrze wiem,że każda osoba ma swój niepowtarzalny na swój sposób styl wystawiania.:cool1: Wiem również dobrze ,że to lata pracy aby wyrobić sobie jakiś własny styl;) Ja uczyłem się w dużej mierze na własnych błędach i coś tam sie nauczyłem. Przygotowanie szczeniaka do wystaw w stopniu całkiem przyzwoitym teraz zajmuje mi od 1-3 godzin(podzielone na 2-4 lekcje):crazyeye: Wiem również ,że żadne kursy nie uzupełnią "talentu". Tego nie idzie kupić,za żadne tysiące,ale myślę że takie seminarium,taki kurs czy jak to tam nazwać-mogłyby naprowadzic garnących się do handlingu ludzi na "pewne właściwe tory". Bo przecież każda wskazówka od osoby z doswiadczeniem(np.Ciebie:oops:,Gregora czy też nawet mnie)+wlasna ciężka praca+talent-mogą w połączeniu dać całkiem przyzwoitą całość;) Quote
Recommended Posts