_eve_ Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Chcialam poruszyc temat, ktory u nas w Polsce z niewiadomych przyczyn jest tematem tabu, mianowicie Senior Handling. Jest to konkurencja adekwatna do Junior Handling, organizowana w wielu krajach, majaca (podobnie jak JH) swoje miedzynarodowe finaly na wystawie Crufts. Co o niej myslicie? O tym, zeby stala sie stalym punktem naszych wystaw w Polsce? Quote
carotina Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 [quote name='_eve_']Chcialam poruszyc temat, ktory u nas w Polsce z niewiadomych przyczyn jest tematem tabu, mianowicie Senior Handling. Jest to konkurencja adekwatna do Junior Handling, organizowana w wielu krajach, majaca (podobnie jak JH) swoje miedzynarodowe finaly na wystawie Crufts. Co o niej myslicie? O tym, zeby stala sie stalym punktem naszych wystaw w Polsce? co tu dużo mówić;) jak emerytowany junior handler:diabloti: jestem za:multi: tylko że to niestety nie takie łatwe..... apropos.... a na światówce ma być??:mad: Quote
Agasia Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 No wlasnie chyba na swiatowce nie ma... ? Tak mi sie wydaje przynajmniej, dawno ne patrzylam w ta rozpiske... a jestem jak najbardziej za :D Quote
Elitesse Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 hmm a ja pierwsze slysze o czyms takim ! :crazyeye: Quote
Pearl Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Idea poprostu świetna i w pełni popieram, w innych krajach konkurencja Senior Handling jest praktykowana - dlaczego u nas nie miałoby być inaczej. Dodam również, że za dobrą perspektywę na przyszłość można uważać utworzenie czegoś w rodzaju belgijskiego Showhandlingclub-u. Pozdrawiam Quote
_eve_ Posted January 12, 2006 Author Posted January 12, 2006 na bank w poznaniu nie bedzie, bo i czemu mialby byc, skoro na zadnej innej wystawie w polsce tez go nie ma... ale wlasnie ten jego brak mnie dziwi... i to, ze nikt nawet nie probuje paleczki podjac... od kiedy jest jh w polsce poziom wystawiania psow znacznie sie podniosl... i to bardzo znacznie... a czemu nie wkrecic w to doroslych, nie dac im takiej konkurencji i nie motywowac do profesjonalnego wystawiania?? Quote
Pearl Posted January 13, 2006 Posted January 13, 2006 _eve_ napisał(a): od kiedy jest jh w polsce poziom wystawiania psow znacznie sie podniosl... i to bardzo znacznie... a czemu nie wkrecic w to doroslych, nie dac im takiej konkurencji i nie motywowac do profesjonalnego wystawiania?? Mysle, że napewno znalezłoby się szersze grono wystawców gotowych do poparcia organizacji tej konkurencji. Potrzeba tylko przedsiębiorczych osób, które byłyby w stanie zlepić te dobre chęci w jedna całość i pokierować wszystkim. Quote
Marek z Gromem Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Ja tez jestem jak bajbardziej za :cool3: Quote
_eve_ Posted January 14, 2006 Author Posted January 14, 2006 kiedys w artykuje do psa poruszylam ten problem, ale jakos nie mialo to zadnego oddzwieku... ja sie boje, ze organizatorzy wystaw uwazaja to za zbedny problem, bo w koncu ring trzeba wymyslic, sedziego, puchar... Quote
JustynaJK Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 nie słyszałam o SH, ale pomysł jak najbardziej godny poparcia:lol: Quote
_eve_ Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 no tak... i tu dobrze by bylo, zeby na jakiejs wystawie zrobic taki konkurs jako "probe"... takie urozmaicenie... moze to mogloby byc bodzcem do przemyslenia sprawy przez zwiazek i cos by sie ruszylo... Quote
_eve_ Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 p.s. ciesze sie, ze podlapaliscie temat :] Quote
carotina Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 _eve_ napisał(a):no tak... i tu dobrze by bylo, zeby na jakiejs wystawie zrobic taki konkurs jako "probe"... takie urozmaicenie... moze to mogloby byc bodzcem do przemyslenia sprawy przez zwiazek i cos by sie ruszylo... w sumie sopot byłby dobrym miejscem:razz:...... trzeba wziąść się do roboty:hmmmm: Quote
gwiezdny-wyslannik Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 ja jestem za!Uważam, że to bardzo fajny pomysł :) Jak przeczytałam co to jest SH to natychmiast wyobraziłam sobie mojego tatę, który biega po ringu z moim Cavalierem :roll: Quote
ursus Posted January 22, 2006 Posted January 22, 2006 A SENIOR to od ilu?? :lol: bo górnej granicy rozumiem niema.............?? Predzej się chyba jednak doczekamy BIS młodzieży w Rybniku niż SH gdzieś indziej..........:roll: Quote
ursus Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 No jak ja miałam 18 i ktoś by mi od seniora zaczął to by w pysk jak nic dostał............ myślałam ,że od 40 w górę............:lol: :lol: Quote
Ludek Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 To juz wiadomo dlaczego nie ma. Za dużo osób chciałoby po pyskach walić.:lol: Quote
ursus Posted January 23, 2006 Posted January 23, 2006 eeeeeeeeeee odrazu walić....feeeeeee...........:razz: Quote
Huskuś Posted June 25, 2008 Posted June 25, 2008 Szkoda, że do tej pory nie zadziałaliście aby ta konkurencja pojawiła się na polskich ringach. :) Pozdrawiam Hania Quote
leepa Posted June 27, 2008 Posted June 27, 2008 Świetny pomysł... Jak wiele jest osób, które zaczynają zabawę w wystawianie kiedy już nie mają tych 18. Muszą liczyć na pomoc innych hodowców lub kursy wystawiania, których jest jak na lekarstwo. Ponadto niezła zabawa. Ale z drugiej strony osoby, które uważają ze dobrze wystawiają mogą się zacząć bać ;] Ktoś może rzucić im wyzwanie :D Wyobraźcie sobie- potyczki zawodowych handlerów ;] No tak, dla widowni to byłoby coś :P Quote
Agasia Posted June 28, 2008 Posted June 28, 2008 Wyobraźcie sobie- potyczki zawodowych handlerów ;] No tak, dla widowni to byłoby coś :P Tylko przydalaby sie osoba ktora potrafilaby ich dobrze i rzetelnie ocenic... Quote
Sandi Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 Bardzo fajny pomysł. Myśle, aby cos wskórac, żeby SH wszedl w zycie wystaw, powinno sie zrobic jakas petycje, co wy na to?:cool3: Quote
ursus Posted June 29, 2008 Posted June 29, 2008 :roll:my-dziadki nie dożyjemy pewnie, ale nasze wnuki.... może... Quote
Martynaaaa Posted June 30, 2008 Posted June 30, 2008 ursus napisał(a)::roll:my-dziadki nie dożyjemy pewnie, ale nasze wnuki.... może... Dobre podsumowanie,:cool3: ale może jakiś cud się zdarzyć,kto wie. :evil_lol: Quote
Recommended Posts