Rudzia-Bianca Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Tydzień temu Zenek napatoczył się na łapankę kotów . A własciwie nawet się nie napatoczył bo sił na to nie miał , leżał w kartonie w śmietniku między blokami , myślałam że nie żyje bo wcale się nie ruszał . Gdy otwarłam pudełko w którym się zadekował usłyszałam tylko swist w płuckach i kachlutanie . No i poza planowo kocina trafiła do klatki i do weta . Okazało się że to słodki , przymilasty kociak. Wetki od razu urzadziły chrzciny i nasz chorlak został Zenkiem . Zenek ma problemów wiele- koci katar, świszczy mu w płuckach . Ma powiększoną wątrobe ( prawdopodobnie stłuszczenie po długim okresie głodowania) , Zenek ma też problem z sikaniem, ledwie coś wypije a pić chce stale od razu sika, na szczęście szybko załapał co to kuweta . Kocisko ma robione cały czas badania. Wykluczona jest panleukopemia i FIV , testy na szczęście negatywne . Zachodzi podejrzenie cukrzycy - Zenek przy pierwszych badaniach biocheicznych miał obniżony znacznie poziom cukru . Czekamy na powtórne badania za kilka dni . Zenek jeszcze co najmniej tydzień będzie na antybiotyku . Przez ten czas będzie u naszych wetek - które są cudowne i pomagają jak moga ratować takie bidy , ale wiecznie u nich Zenek nie zostanie :( Czeka go powrót między bloki , a w jego stanie zdrowia nie jest to wskazane . Zenek nie jest najmłodszym kotem , może mieć ok. 7 lat . Jest straszliwie przytulaśny, cały czas domaga się pieszczot, wysuwa łapkę za klatkę i upomina się żeby o nim pamiętać . Szukamy pilni edomu dla Zenka , domu w którym w razie gdyby okazało się że Zenek jest poważnie chory będzie miał zapenioną opiekę i miłość swojego ludzia . A tak wygląda nasz cudny Zenuś :) cały czas by tylko pił jadł i tulił się Quote
danal1983 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 załóż mu tez wątek na miau:) a kasiorke z Twojego bazarku dla Herkulesa śmiało przeznaczaj na kotka, trzeba szybko wykorzystywac zebrane fundusze a nie zamrażać je!!!! Quote
Rudzia-Bianca Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Ależ tu cisza :( No więc dziś odebrałam koteczkę ze sterylki , czekał na nas komitete powitalny pod blokiem . Kociczka jak tylko otworzyłam transporterek czmychnęła na swoje włości i rzuciła się na jedzenie, przez tydzień u weta bidula była tak potwornie zestresowana że nie chciała nic jeść . Dlatego że kocica za nic nie mogła się przyzywyczaić do zamknięcia podjęliśmy decyzję że wraca na swoje miejsce , bloki na szczęście nie są jakoś bardzo blisko ulic, kocica ma tam swoich karmicieli którzy dziś czekali niecierplwie na jej powrót . Bardzo mnie Ci ludzie wzruszyli dzisiaj, pani Kazia główna opiekunka kociaków , zrobiła zbiórkę wśród mieszkańców i uzbierała 180 zł na sterylkę Kudłatki i leczenie Zenka . Jako ze sterylka już zapłacona, zostaje nam 180 zł na leczenie i kastracje Zenka :) No i wieści od Zenka; coraz lepiej oddycha, nie kaszle . Pysio mu wypięniał jeszcze. Zenek zaczął się w końcu myć , umie korzystać z kuwety . Ma olbrzymi apetyt i wypije każdą ilośc płynów ( niekoniecznie wody ) które napotka na swojej drodze . Po powtórnych badaniach wykluczona zaostała cukrzyca . Albo Zenek ma niewydolnośc nadnerczy , moczówke prostą albo coś behawioralnego że tyle pije , no a jak pije to strasznie dużo sika . Ma też na pewno niewydolność watroby . Poza tym nic mu nie dolega, jest wesołym kotkiem, który chciałby być wiecznie głaskany najlpiej podczas gdy pije wodę :) Mruczy pięknie, łapeńki wyciąga za klatkę i nadstawia łepeczek do pieszczenia . Straszny z niego słodziak . Zenek pilnie szuka domu, najlpeiej bez innych zwierzaków żeby móc kontrolować jego dostęp do płynów, żeby nie było w domu kilku misek z woda bo on wszystko na raz wypije . Zenek pozostaje jeszcze na antybiotyku, jeszcze trochę trzeba go podleczyć i będzie kastrowany . A później nie mamy co z nim zrobić :( czeka go powrót na ulicę a to może dla niego oznaczać śmierć bo Zenek rzuca się na każdy płyn ( dziś chciał się poczestować laboratoryjnymi odpadkami !!!) . BARDZO PROSIMY O DS DLA ZENKA Quote
danal1983 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 czy kitek ma wątek na miau? może tam? Quote
BasiaD Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Piękny Kocio z tego Zenka! I taki przytulaśny! Musi koniecznie trafić do domku, nie może zostać na ulicy, ten Wasz ratunek to ostatni dzwonek dla niego.. Niech mu się poszczęści pliss... Quote
Rudzia-Bianca Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Byłam dziś u weta odwiedzić Zenka. Zenek zaczął się już całkiem myć i coraz piękniejszy jest, ma czystą błyszczącą sierść . Troszkę dziś chłopak wystraszony był po wczorajszej gwałtownej akcji odciągania go od ścieków laboratoryjnych . Postaram sę niedługo zrobić mu fotki nowe . Zapłaciłam w sumie za leczenie , badania i planowaną kastrację 150 zł . Za hotelowanie wetki nie liczą Zenkowi - nie wiem jak im dziękować :) Quote
Iwona77 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Błagam jak nie znajdziecie domku dla niego przywieźcie go do mnie na tymczas! nie wypuszczajcie go pod żadnym pozorem, on tego nie przeżyje:-( jestem z Chrzanowa i mam pare kotków, wszystkie poszczepione i zdrowe, kociaki wydałam już prawie więc nie będzie problemu. Fajnie by Zenka też udało się zaszczepić ale nie konieczne. Melduje się jako ostatnia deska ratunku Quote
Od-Nowa Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Zenek na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=104094 jakie dane kontaktowe podać?? Quote
Rudzia-Bianca Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 [quote name='Iwona77']Błagam jak nie znajdziecie domku dla niego przywieźcie go do mnie na tymczas! nie wypuszczajcie go pod żadnym pozorem, on tego nie przeżyje:-( jestem z Chrzanowa i mam pare kotków, wszystkie poszczepione i zdrowe, kociaki wydałam już prawie więc nie będzie problemu. Fajnie by Zenka też udało się zaszczepić ale nie konieczne. Melduje się jako ostatnia deska ratunku O tu mam wszystkie info :) Dzięki Iwona, ale ustaliłam że Zenek może zostać w gabinecie ile potrzezba , tak więc szukamy DS nie DT , ale bardzo dziękuję za ofertę . [quote name='Od-Nowa']Zenek na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=104094 jakie dane kontaktowe podać?? Taniu widziałam właśnie :) bardzo dziękuję , muszę roozkminić miau :) dane na mnie jesli można 0 602 709 383 mail bianca.rudzia@interia.pl Quote
Rudzia-Bianca Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 No i teraz wieści od Zenka kocisko zostało odjajczone, obrażóny na maksa odwrócił się do nas dziś swoim pięknym zadkiem i ani mu się śni z nami gadać - obrażony głównie o brak pełnej miski a nie o ciachnięte jajeczka :) Zenek nie kaszle już, nie świszczy , nie ma kataru . Zenkowi brakuje kilku zębów :( pozostałe zostały dziś podczyszczone w trakcie zabiegu . Zdjęć nie ma bo musielibyśmy tylko zadek pokazywać bo za nic nie chciał pysia pokazać obrażalski . Jak pisłam w poprzednim poście uzgodnione jest ze Zenek póki co może zostać w gabinecie, bo nie można go wypuścić żeby tak żył bez kontroli . Dlatego szukamy DS . Quote
Od-Nowa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 na miau nikt nie zagląda robiłaś mu może jakieś ogłoszenia?? bo przez fora raczej się nie uda Quote
Rudzia-Bianca Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Zalogowałam się w końcu na miau, do ogłoszeń jestem tępota straszna ale postaram się nauczyć obsługi :) Zenek się przypomina i prosi o domek , jest super przytulaśnym mruczącym kociakiem . Quote
danal1983 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 rudziu wyslij mi prosze link do watka na miau!! Quote
Czoko Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Od-Nowa napisał(a):jest na poprzedniej stronie Tylko my trzy odwiedzamy Zenka na miau:placz: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Jutro idę do weta , dowiem się co u Zenka :) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Niestety nie dotarłam dziś do Zenka, ale przypuszczam ze nic złego się nie dzieje bo wetki by dzwoniły już , tak się umówiłyśmy . Może jutro się mi uda . Quote
danal1983 Posted December 7, 2009 Posted December 7, 2009 zenek chce do domu, pomóżcie w ogloszeniach!!!! Quote
Rudzia-Bianca Posted December 7, 2009 Author Posted December 7, 2009 Zenek niestety nadal na antybiotyku, po weekendzie znowu zaczął kaszleć i prychać. Ogólnie zesmutniał kocisko :( Zenczysław musiał zostać potraktowany Frontleinem , miał na sobie całą zwierzęcą ekipę . Wisimy wetom 40 zł i na pewno jeszcze leczenie będzie kosztowało :( Będę bardzo prosiła o zakupy na bazarku dla Zenka, tylko muszę go najpierw zrobić :( Bardzo pilnie szukamy domu dla Zenka, który jest typowo domowym kotem. Interesuje go jedzenie PICIE i spanie . U wetek siedzi w otwartej klatce ale nie chętnie z niej wychodzi . Najchętniej zwija się do spania i uwielbia być miziany po brzuszku . No i jeszcze świąteczny problem - Zenek będzie musiał opuścić na Święta gabinet, który będzie zamknięty :( Nie mamy co z nim zrobić :( Bardzo pilnie szukamy mu domu . Quote
Czoko Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Udało się zaprosić na wątek Zenia jeszcze jedną Koleżankę...Prosiłam też Inną Naszą Koleżankę równocześnie z Dogo i Miau:oops: Quote
Recommended Posts