Jump to content
Dogomania

senior Labek z Mysłowic u Mosii - NA ZAWSZE :)))))))))))))))))))))))

Recommended Posts

Posted

Boze jak sie ciesze:multi: , on dojdzie do siebie, jest bardzo słaby i dlatego ciagle spi; nawet sie boje myslec jaka on ma mamorfologie przy takiej niedowadze;
A pozatym to kochany pies, do rany przylóz, jak go niosłam na rekach, to sie w nim zakochałam( chociaz ja zawsze wolalam małe, kudłate pieski), i gdybym miala dom z ogrodem sama bym go adoptowala, zareczam.

• Replies 475
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sen krzepi i wzmacnia a on jest oslabiony,niech spi.Misiek jak go zabralam z tego mrozu to tez spal przez 2 dni jak zabity,wierze ze pod czułą opieką mosii Lucky dojdzie do siebie.

Posted

Baaardzo, baaardzo się cieszę, że pomoc dla niego przyszła na czas!!!! Z tego co przeczytałam dochodzi do siebie....mruczenia i przeciąganie, spacerek i kupale...no brawo duże dla Lakusia!!!! I jeszcze większe dla ciebie Mosii, za to co dla niego robisz!!!!:B-fly:

Posted

przynajmniej u Ciebie mosii wydobrzeje ... jakieś dlasze plany przewidujecie?

Posted

Mosii przekazuje, że psiaczek ma się lepiej. Ślicznie je, tarza się na dywaniku i wyma****e tym swoim obolałym ogonem na wszystkie strony. Ropa schodzi, została jeszcze z drugiej strony po szczękach rywala, ale mosii powtórzy zabieg i będzie dobrze. Odmrożenia i rany po ugryzieniach goją się w rękach cudotwórczyni. DZIĘKUJEMY!!!

Wycałuj kochanego nochala mosii.

Posted

hm, cóż to? autocenzura wyłapuje brzydkie słowa w ładnych słowach?
przecudownych- wymachiwać, kręcić na lewo i prawo, merdać ogonem (przecież w przypadku Luckiego to cudowne słowa).

Posted

Labek ma na calym ciele strupy,pod ktorymi jest ropa.Mosii mu te strupy zdejmuje i przemywa rany rywanolem.Biedak jest calutki w bandazach,ale dzielnie znosi wszystkie zabiegi.Te rany to od pogryzien.Na mrozie to zamarzalo,ropa nie schodzila a teraz,w cieple wszystko sie otwiera.
Ma odmrozenia,odpadl mu kawalek ucha-martwica i trysnela krew.Jego stan jest naprawde ciezki.Lapa nadal boli,mosii mowi ze na nią nie staje,sączy sie ropa.Mamy nadzieje ze uda sie to opanowac ale jego stan jest ciezki.Do tego jest potwornie wychudzony.Na szczescie ma apetyt.

Posted

No niestety, strupki kiedy zaczęłam je namaczać Rywanolem okazały się byc ropnymi ranami po ukąszeniach psa. W tej chwili wszystko jest oczyszczone i zabandażowane(nie chciałam dawać go w kołnierz)
Ale stan Lakunia polepsza się:multi:
Teraz kiedy Misio pojechał do nowego domku Lakuś chodzi po całym domu z kotami i suniami. Nawet się zaleca:cool3:
A teraz leży obok mnie
Nawet bawi sie troche, paszczą podgryza, przeciąga się, macha tym swoim chorym ogonkiem:roll:

Posted

Lakuś udał się na nocny odpoczynek,
dziś próbował się nawet bawić troszkę
łapki do przodu, dupka do góry, ogon chodził:evil_lol:
Będzie dobrze!!!

Posted

Kocham tego psa, chory, caly w ranach, kosci i skora i 8 z hakiem na karku a on sie bawi, bawi!! Co to za cudowny pies musi byc, ja dojdzi do zdrowia, koniecznie trzeba mu znalezc pana co ma kocha psy na zycie.

Posted

Mosii, ja się spytam, do jakiego weta Ty chodzisz? Bo wiem, że na Kiedrzyńskiej? jest lecznica, ale tam są bardzo niedouczeni weci, wiem z doświadczenia. W Częstochowie jest dobry weterynarz na Kukuczki- dr Rubik i w nowo otwartej przychodni na Wałach Dwernickiego przy ul.Cmentarnej koło przejazdu -dr Maria Glińska. Ja chodzę do dr Glińskiej, kocha psy, ma duże doświadczenie, ciągle się doszkala, nie spoczywa na laurach. Znam weterynarzy z Częstochowy, którzy chodzą do niej ze swoimi psami, tak samo zresztą do Rubika. Jedyni weci u nas, którzy mają fachową rękę i którym można w 100% zaufać.

Posted

:multi: Lepiej, jest lepiej!
Samopoczucie Lakusia znacznie sie poprawiło!
Ganiał sie ze mną po mieszkaniu, ząbki szczerzył, mruczał, szczekał, wywalal sie na grzbiet!
Zabawa na całego!
Kochany jest:loveu:

Posted

Stan oczu się poprawił, są suche
Wszystkie rany oczyściłam i ładnie się goją z wyjątkiem jednej. Tam prawdopodobnie zrobił się ropień. Jeżeli okłady z gorącej wody nie pomogą i rana się nie otworzy, trzeba będzie założyć mu dren.

Posted

Wyobrazcie sobie, że Lakus potrafi aportować!
Może aportować to za dużo powiedziane, ale biega za patykiem, łapie go i zwiewa:lol:
Byłam z nim na spacerze w lesie, i z moimi dziewczynami.
Ale dżentelmenem nie jest jeśli chodzi o patyk:lol: