Milady Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Słuchajcie, sytuacja nieco się zmieniła. Obecnie nadal BARDZO PILNIE poszukiwany dom tymczasowy, a własciwie czasowa przechowalnia od dwudziestego stycznia do dwudziestego dziewiątego stycznia. Kto mógłby przygarnąć małą przytulantkę - dominantkę TYLKO na 9 dni????????? Quote
Milady Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Ach Laro, byłoby cudownie :), tylko, że ja wolałabym wiedzieć to wcześniej niż dopiero w piątek A to Bajeczka zajmie tylko 9 dni :))) Za Niteczkę trzymam kciuki Quote
Milady Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Domek będzie :multi: i koniec tułaczki ...zgadnijcie gdzie ;) Quote
moon_light Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 gdzie ? gdzie ? gdzie ? mow szybko :) komu sie spodobala hienka?:) Quote
Milady Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Dzisiaj mój TZ zaczął poważnym tonem rozmowę.... że on myślał długo, ropatrywał za i przeciw ....i że widzi takie za... i następujące przeciw.... i że Bajeczka zostaje u nas :D (pod warunkeim, że uda nam się zapanować nad chęcią pożarcia kota, ale i tu sa pewne postępy :)) Tylko, ze zostało nam za mało czasu, zeby zorganizowac jej dobre i jak najmniej stresujące lokum. Dlatego potrzebuję pomocy dogomaniaków. Oczywiście zapewnię karmę i takie tam.... Quote
esperanza Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 :crazyeye: no prosze, a przyznam się szczerze, że tego się nie spodziewałam :lol: Suuuuuuupeeeeer :multi: Quote
Fela Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 JAK CUDOWNIE! A nie mówiłam, że ona słodka jest? Jak to bajki bywają. Piękne zakończenie dla pięknej Bajki :loveu: Quote
Milady Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Z tym zakończeniem jeszcze wiecie... na razie trzeba małą zołze przetrzymać gdzieś, o ile jej nie udusze zaraz, bo tak rozrabia dzisiaj ... . Zjadła poduszki dwie, dwa koce pogryzła, ciągle doobiera się do mojego psa - gigantycznej maskotki, i gryzie moje futrzaste buty :angryy: .... Łobuz jeden Kto zapewni malutkiej "wczasy" od 20-29 stycznia??? Quote
Fela Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Coś się znajdzie na pewno. Wczasy powiadasz.... czyli dom z ogródkiem najlepiej? Precz z futrastymi butami :lol: :lol: :lol: Quote
Milady Posted January 17, 2006 Author Posted January 17, 2006 Oczywiście futrko jest sztuczne :oops: Dom z ogródkiem i basenem hihi:evil_lol: Quote
AśkaK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 :crazyeye: No nieeee..!!!:lol!: :megagrin: :multi: No tego to się WCALE nie spodziewałam!!! :evil_lol: To zaje.. fajnie znaczy!:jumpie: :cool2: SUPER!!!:laola: O rany...! Milady, dla mnie szoking maksymalny :evil_lol: , mistrzostwo na DM po prostu!:happy1: :lol: Chyba się :drink1: :cunao: !!!:loveu: To teraz nie pozostaje nam nic innego jak Bajeczkę przewczasować!:cool3: Lara będzie wiedziała co z Niteczką w piątek, tak..? Tak mi coś świta...w piątek pewnie się spotkamy przy okazji adopcji Doriana. Więc...mogłabym wtedy Bajeczkę przejąć...w ostateczności :roll: ;) ...jeśli Niteczka zostanie jednak u Lary (tfu tfu!;) ). U nas co prawda metrarz mały, a i ogrodu nie ma...za to jest taras widokowy, 1m na 1m , z widokiem na "poniatoszczak"!:cool3: :evil_lol: Quote
AśkaK Posted January 17, 2006 Posted January 17, 2006 Rany, Lara, 6 sztuk...no no! :cool3: :lol: Zakładaj hodowlę!!!;) :evil_lol: Quote
Owieczka Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Lara! szalona...:evil_lol: i kochana do tego :loveu: Jak ty sie tam odnajdziesz w tej sforze...:painting: :Dog_run: :Dog_run: :Dog_run: :cool2: Quote
Milady Posted January 18, 2006 Author Posted January 18, 2006 Przyznam szczerze, że sama się nie spodziewałam takiego obrotu spraw. Ja od dawna chciałam jeszcze sunieczkę wziąć, ale mój TZ był przeciwny. No i jak Bajkę przygarnęłam na chwilę, to też był zły. Jak szła do niego i się wdzięczyła, to mówił "nie będę Cię głaskał, żebyś się nie przywyczaiła za bradzo". ;) A potem go przyłapałam kilka razy na gorącym uczynku ;) hihi Ja sama zakochałam się w Bajce, mimo, że dużo pracy z nią będzie. Ale są już sukcesy - dzisiaj rano na jej posłaniu nie było żadnych butów, a i koc leżał na kanapie nieruszony. Mała za to gryzła sobie zbawkę pieskową - sznurek!!!!:multi: Wracając - po cichutku marzyłam sobie, że Bajeczka zostanie. I proszę :D Sam kochany TZ chciał , żeby została :D. I już mówi do niej "mój piesku" i ją głaszcze i wogóle :loveu: :cool2: :sweetCyb: :sweetCyb: Zaczęłam z Małą naukę siadania. Ech - nie jest zbyt błyskotliwa, ale załapała, o co mi chodziło.... Rubens po kilku powtórzeniach siadał, a Bajka musiała kilkdziesiąt razy powtarzać..... Quote
Ania-Sonia Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 [quote name='Milady']Przyznam szczerze, że sama się nie spodziewałam takiego obrotu spraw. quote] Ale ja się spodziewałam :cool3: ! Nie wypowiadam się na tym wątku bo nie mogę was praktycznie wesprzeć :oops: , ale cały czas do Was (tzn. wszystkich ostrowskich psiaków i wolontariuszy) zaglądam i po cichu kibicuję ;) . Czułam, że jesteś coraz bardziej zachwycona małą zołzą, a ten brak entuzjamu na propozycję Arwenki przekonał mnie na 100%, że tak to się skończy! Pozdrawiam i bardzo się cieszę:multi: :multi: :multi: Quote
Milady Posted January 18, 2006 Author Posted January 18, 2006 Jakby się dało, to nie prosiłabym o pomoc.:oops: Quote
andzia69 Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Milady - super wieści. I powiem tak, jak w 2004 r. 2 moje psiaki odeszły za TM w jednym tygodniu i został mi jeden to było w domu tak smutno, nikt nie szalał,nie było warczeń, przepychanek itp. rzeczy. Bardzo chciałam wziąć następnego bo po prostu mi czegos brakowało. No i ...znalazłam kolejną psią sierotę (onka z avatarku) i pomimo sprzeciwu TZ, cichych dni itd. psiak został. I znowu mamy poranną pobudkę pt. warkoty, przepychanki i tak cały dzień z małymi przerwami. I jest super!!!! Jednemu psiakowi to smutno i już. A tak to jak człowieki nim się nie zajmują to się bawi z drugim. Ściskam Was serdecznie i ucałowania dla psiaków. Quote
mangusta Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Gratuluję !!! :lol: :loveu: I czy to nie jest tak, że pojawienie się ewentualnego "chętnego" na psinkę zmusza do szybszej decyzji, że ona już NASZA i nie do oddania? :evil_lol: :evil_lol: U mnie też tak kiedyś było... Pies był na trochę, ale po kilku dniach coraz mniej chętnie rozmawiałam o szukaniu dla niego domu. ;) A jak się znalazł to się okazało że już nie jest potrzebny...:lol: :lol: :lol: Quote
mangusta Posted January 18, 2006 Posted January 18, 2006 Czy Bajeczka nie jechała dzisiaj po 17-stej metrem? Widziałam identyczną sunię z Panią na smyczce w metrze na Centrum. :crazyeye: Mało mi oczy nie wyszły.:crazyeye: Milady czy to byłyście Wy z Bajeczką? Quote
Milady Posted January 18, 2006 Author Posted January 18, 2006 :) nie, to na milion procent nie byłyśmy my Quote
Milady Posted January 19, 2006 Author Posted January 19, 2006 Dzisiaj próba z psem arwenki. Jaknie wypali - a jest duże prawdopodobieństwo, bo oba psy lubia porządzć - to sobie w łeb strzelę :flaming: Quote
mangusta Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 To moze to była siostra Bajeczki, albo... zwyczajnie ma sobowtóra! :evil_lol: Kurczę ja już się nad tym zastanawiałam, czy nie spróbować Bajeczki przetrzymać u siebie, ale w przyszłym tygodniu będę wyjeżdżać...:oops: Quote
Milady Posted January 19, 2006 Author Posted January 19, 2006 :multi: Już wszystko zostało ustalone. Arwenka jest super :loveu: , fajna i miła i wogóle :multi: Że nie wspomnę o warunkach, jakie mają u niej psiaki :cool1: Psiaki poznały się i... uff Karmel jest bardzo energiczny, tak samo jak Bajka :) Myślę, że nie będzie kłopotów... ... no chyba, żeby Bajkę spowrotem oddać :evil_lol: Jutro Bajeczka jedzie do Arwenki, a pod koniec stycznia zostaje ostatecznie u mnie. :cool2: No to mogę jechać sobie spokojnie :laugh2_2:. DZIĘKUJĘ Quote
AśkaK Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 Uff...to świetnie!:p :multi: A ja już myślałam że dziś ciężki wieczór przede mną - przekonywanie TZta do przyjęcia małej lokatorki. :eviltong: Ach, bajeczne życie się Bajeczce szykuje...:cool3: :loveu: :multi: Quote
Recommended Posts