Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie, sytuacja nieco się zmieniła.
Obecnie nadal BARDZO PILNIE poszukiwany dom tymczasowy, a własciwie czasowa przechowalnia od dwudziestego stycznia do dwudziestego dziewiątego stycznia.
Kto mógłby przygarnąć małą przytulantkę - dominantkę TYLKO na 9 dni?????????

• Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ach Laro, byłoby cudownie :), tylko, że ja wolałabym wiedzieć to wcześniej niż dopiero w piątek

A to Bajeczka zajmie tylko 9 dni :)))

Za Niteczkę trzymam kciuki

Posted

Dzisiaj mój TZ zaczął poważnym tonem rozmowę.... że on myślał długo, ropatrywał za i przeciw ....i że widzi takie za... i następujące przeciw....
i że Bajeczka zostaje u nas :D (pod warunkeim, że uda nam się zapanować nad chęcią pożarcia kota, ale i tu sa pewne postępy :))

Tylko, ze zostało nam za mało czasu, zeby zorganizowac jej dobre i jak najmniej stresujące lokum. Dlatego potrzebuję pomocy dogomaniaków. Oczywiście zapewnię karmę i takie tam....

Posted

Z tym zakończeniem jeszcze wiecie... na razie trzeba małą zołze przetrzymać gdzieś, o ile jej nie udusze zaraz, bo tak rozrabia dzisiaj ... .
Zjadła poduszki dwie, dwa koce pogryzła, ciągle doobiera się do mojego psa - gigantycznej maskotki, i gryzie moje futrzaste buty :angryy: ....

Łobuz jeden

Kto zapewni malutkiej "wczasy" od 20-29 stycznia???

Posted

:crazyeye: No nieeee..!!!:lol!: :megagrin: :multi:
No tego to się WCALE nie spodziewałam!!! :evil_lol:
To zaje.. fajnie znaczy!:jumpie: :cool2: SUPER!!!:laola:

O rany...! Milady, dla mnie szoking maksymalny :evil_lol: , mistrzostwo na DM po prostu!:happy1: :lol: Chyba się :drink1: :cunao: !!!:loveu:
To teraz nie pozostaje nam nic innego jak Bajeczkę przewczasować!:cool3:
Lara będzie wiedziała co z Niteczką w piątek, tak..? Tak mi coś świta...w piątek pewnie się spotkamy przy okazji adopcji Doriana. Więc...mogłabym wtedy Bajeczkę przejąć...w ostateczności :roll: ;) ...jeśli Niteczka zostanie jednak u Lary (tfu tfu!;) ). U nas co prawda metrarz mały, a i ogrodu nie ma...za to jest taras widokowy, 1m na 1m , z widokiem na "poniatoszczak"!:cool3: :evil_lol:

Posted

Przyznam szczerze, że sama się nie spodziewałam takiego obrotu spraw. Ja od dawna chciałam jeszcze sunieczkę wziąć, ale mój TZ był przeciwny. No i jak Bajkę przygarnęłam na chwilę, to też był zły. Jak szła do niego i się wdzięczyła, to mówił "nie będę Cię głaskał, żebyś się nie przywyczaiła za bradzo". ;) A potem go przyłapałam kilka razy na gorącym uczynku ;) hihi

Ja sama zakochałam się w Bajce, mimo, że dużo pracy z nią będzie.
Ale są już sukcesy - dzisiaj rano na jej posłaniu nie było żadnych butów, a i koc leżał na kanapie nieruszony. Mała za to gryzła sobie zbawkę pieskową - sznurek!!!!:multi:

Wracając - po cichutku marzyłam sobie, że Bajeczka zostanie. I proszę :D Sam kochany TZ chciał , żeby została :D. I już mówi do niej "mój piesku" i ją głaszcze i wogóle :loveu: :cool2: :sweetCyb: :sweetCyb:

Zaczęłam z Małą naukę siadania. Ech - nie jest zbyt błyskotliwa, ale załapała, o co mi chodziło.... Rubens po kilku powtórzeniach siadał, a Bajka musiała kilkdziesiąt razy powtarzać.....

Posted

[quote name='Milady']Przyznam szczerze, że sama się nie spodziewałam takiego obrotu spraw. quote]

Ale ja się spodziewałam :cool3: ! Nie wypowiadam się na tym wątku bo nie mogę was praktycznie wesprzeć :oops: , ale cały czas do Was (tzn. wszystkich ostrowskich psiaków i wolontariuszy) zaglądam i po cichu kibicuję ;) .
Czułam, że jesteś coraz bardziej zachwycona małą zołzą, a ten brak entuzjamu na propozycję Arwenki przekonał mnie na 100%, że tak to się skończy!
Pozdrawiam i bardzo się cieszę:multi: :multi: :multi:

Posted

Milady - super wieści. I powiem tak, jak w 2004 r. 2 moje psiaki odeszły za TM w jednym tygodniu i został mi jeden to było w domu tak smutno, nikt nie szalał,nie było warczeń, przepychanek itp. rzeczy. Bardzo chciałam wziąć następnego bo po prostu mi czegos brakowało. No i ...znalazłam kolejną psią sierotę (onka z avatarku) i pomimo sprzeciwu TZ, cichych dni itd. psiak został. I znowu mamy poranną pobudkę pt. warkoty, przepychanki i tak cały dzień z małymi przerwami. I jest super!!!! Jednemu psiakowi to smutno i już. A tak to jak człowieki nim się nie zajmują to się bawi z drugim. Ściskam Was serdecznie i ucałowania dla psiaków.

Posted

Gratuluję !!! :lol: :loveu:
I czy to nie jest tak, że pojawienie się ewentualnego "chętnego" na psinkę zmusza do szybszej decyzji, że ona już NASZA i nie do oddania? :evil_lol: :evil_lol:
U mnie też tak kiedyś było... Pies był na trochę, ale po kilku dniach coraz mniej chętnie rozmawiałam o szukaniu dla niego domu. ;) A jak się znalazł to się okazało że już nie jest potrzebny...:lol: :lol: :lol:

Posted

Czy Bajeczka nie jechała dzisiaj po 17-stej metrem?
Widziałam identyczną sunię z Panią na smyczce w metrze na Centrum. :crazyeye:
Mało mi oczy nie wyszły.:crazyeye: Milady czy to byłyście Wy z Bajeczką?

Posted

To moze to była siostra Bajeczki, albo... zwyczajnie ma sobowtóra! :evil_lol:
Kurczę ja już się nad tym zastanawiałam, czy nie spróbować Bajeczki przetrzymać u siebie, ale w przyszłym tygodniu będę wyjeżdżać...:oops:

Posted

:multi: Już wszystko zostało ustalone.
Arwenka jest super :loveu: , fajna i miła i wogóle :multi:
Że nie wspomnę o warunkach, jakie mają u niej psiaki :cool1:
Psiaki poznały się i... uff
Karmel jest bardzo energiczny, tak samo jak Bajka :) Myślę, że nie będzie kłopotów...
... no chyba, żeby Bajkę spowrotem oddać :evil_lol:

Jutro Bajeczka jedzie do Arwenki, a pod koniec stycznia zostaje ostatecznie u mnie. :cool2:

No to mogę jechać sobie spokojnie :laugh2_2:.
DZIĘKUJĘ

Posted

Uff...to świetnie!:p :multi:
A ja już myślałam że dziś ciężki wieczór przede mną - przekonywanie TZta do przyjęcia małej lokatorki. :eviltong:

Ach, bajeczne życie się Bajeczce szykuje...:cool3: :loveu: :multi: