Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

paoiii napisał(a):
Ja mam jej ładne zdjęcia z wybiegu, wieczorem dodam

dzięki :loveu:
aa, i wiem już na 100%, że Szeri ma 8 miesięcy :)

Tiger taki biedny, już zupełnie zrezygnowany :( to samo Pepi...

Posted

dzięki Paoiii :loveu: rzeczywiście dobre zdjęcia :D będę z nią wychodzić regularnie, jak na razie. :)
Szeri jest teraz na sterylce, myślę, że możesz ją Paoiii dać tutaj, na wątek, gdyż jest mixem boksera z amstaffem (lub pitt bullem, bo ma smukłe ciałko)- tak mi powiedziała dyżurna. chyba dała nieźle w kość pracownikom, bo dziś usłyszałam "Szeri wcale taka miła nie jest podczas zabiegów u weterynarza... uważajcie na nią".

ostatnio z kimś na spacerze był Roko, czyli nie jest wcale żadnym agresorem, jak mi się wydawało... :)

Posted

natalek to jak zachowuje się u weta prawie o niczym nie świadczy, karpet leci z zębami przecież jak maszynkę się koło niego włączy i spróbuje się robić coś oraz przy ambulatorium wariuje, a tak jest pies idealny :razz:

Posted

wiadomo, to samo pomyślałam. nie dziwię się Karpetowi, po tym, co mu się przydarzyło. a przecież nic dziwnego, że pies nie macha ogonem, jak mu ktoś wpycha termometr do doopki, albo sprawdza uszy, czy co tam jeszcze innego. ;) ale podobno się nieźle rzucała i bawiła się w agresora.
ale Szeri do idealności brakuje hohohoooo. xd ale urocza jest :)

efit. przenieśli Szeri na wybiec C (lub D), widziałam ją tam. ale nie zdążyłam się dziś zapytać, czy to na stałe, bo ponad godzinę pokazywałam psy. jej towarzysz na wybiegu nie wygląda zbyt miło, lecz mam nadzieję, że jest ok... jeśli zostanie tam na stałe, to spacery z nią widzę średnio, bo trzeba przejść koło boksów, a ona się tak wyrywa do psów, że masakra. ew. odwiedziny na wybiegu (jeśli tamten drugi pies jest ok, oby!!!)...

Posted

Pigi wróciła z adopcji... tekst do ogłoszen..

PIGI czyli świat zza krat. AMSTAFF
Pigisława już od 2 lat dumnie kroczy po tym świecie. Przemierza życie z uśmiechem na pysku i z wielkim entuzjazmem. Drzemie w niej ogromna radość życia i niespożyte pokłady energii.
Opis dość optymistyczny, Pigi brakuje jednak do szczęścia własnego domu.
Zabrana z pewnej umieralni, zwanej przez ignorantów schroniskiem przebywa obecnie w hotelu dla zwierząt w Krakowie.
Pobyt w hotelu dla takiego psa jak Pigi to swojego rodzaju trauma. Dla niej to jest więzienie. Otrzymała wyrok za niewinność.
Pigi jest psem nastawionym optymistycznie do wszystkiego-do ludzi, psów (nie do wszystkich suk).
Bije z niej ogromny entuzjazm, rozpiera ją energia. Prezentuje pełen wachlarz zachowań TTB związanych z miłością do człowieka. Pigi kocha życie tak poprostu-całą sobą. Jest jak żywe srebro-wszędzie jej pełno,żeby znaleźć się blisko człowieka zrobi wszystko-ucieknie z boksu, przeskoczy dwumetrowe ogrodzenie. Nie nadaje się do życia w zamknięciu, w kojcu. Chce w 100% uczestniczyć w życiu tych których kocha najbardziej-ludzi.
Pigi jest zrównoważona, energiczna, potrzebuje dużo ruchu i zajęcia. Jest uczona przyzwoitego chodzenia na smyczy, zasad dobrego wychowania. Uwielbia się bawić.
Kocha ludzi-nieważne swój czy obcy, trzeba pocałować. Nie wykazuje żadnej agresji w stosunku do człowieka, wręcz przeciwnie-z wielkim entuzjazmem wita każdego kto ma 2 nogi
Jest bardzo inteligentna i sprytna. Potrafi wydostać się ze zwykłego kojca, skacze na min.2 metry.
Szukamy dla Pigi domu gdzie kochający ludzie zrozumieją jej potrzeby. Ona przede wszystkim chce być przy człowieku i chce być kochana. Potrzebuje dużo ruchu, zajęcia. Nie jest typem psa który prześpi cały dzień na kanapie, za to będzie przeszczęśliwa mogąc uczestniczyć aktywnie w życiu rodziny. Nadaje się dla osób aktywnych, sprawdzi się jako kompan długich spacerów, górskich wycieczek, partnerka joggingu.
Nie pozwólmy aby ta radość i umiłowanie życia umarły w Pigi zabite przez samotność , zamknięte za kratami hotelowego boksu . Pigisia to prawdziwy skarb o oryginalnej urodzie. Wystarczy zatrzymać się na chwile i spojrzeć w jej roziskrzone oczy aby znaleźć tam obietnicę miłości i oddania na całe życie.

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej oraz zgoda na wizytę przed/poadopcyjną.
Przed wydaniem do nowego domu Pigi zostanie wysterylizowana.

Kontakt w sprawie adopcji Pigi:
Asia 698 684 638
asior13@gmail.com

Pamiętaj!!
Pies to nie zabawka, zanim zdecydujesz się na adopcję dobrze przemyśl swoją decyzję!!

Psy dla których szukamy domu to często psy po przejściach, z nieznaną przeszłością. Potrzebują czasu aby zaaklimatyzować się w nowym miejscu. Mogą brudzić, niszczyć,zachowywać się inaczej niż w schronisku/hotelu/domu tymczasowym.

Posted

Szerinka jest jeszcze na szpitalu po sterylce, dziś była ze mną na spacerze. :) już się aż tak nie wyrywa do psów jak na początku, chyba, że to tylko taki stan osłabienia po zabiegu...

a Braun był dziś ze mną i koleżanką na wybiegu. :) gonił za piłką jak wariat, skakał przez opony i w ogóle się nie zmęczył... :D potem chciał się napić wody, a miał w pycholu piłkę i... włożył piłkę do wiaderka z wodą, napił się z niego, a potem ją wyciągnął, hahahahah. naprawdę cudna z niego krówka. :) nawet z wyjściem z boksu nie było większego problemu, rzuciłam mu smaczka na drugi koniec boksu, by nie podchodził do Piernika. grzeczny jest bardzo. :)

rozmawiałam dziś z p. Zulą. Tayron zaczął już bardzo intensywne szkolenie i nikt nie może teraz z nim wychodzić. mam nadzieję, że to szkolenie szybko przyniesie pozytywny skutek, bo to mimo wszystko bardzo fajny psiak. :)

ps. znalazłam szczątki mojej gumowej kości przy sektorze V, jakiś piesek postanowił sprawić, że teraz nadaje się tylko do kosza hahahah :D

Posted

super ta sunia :)

a wiesz coś o tych psiakach z N? jeden psiak(chyba suczka) siedzi już chyba od ponad tygodnia... jest czarna z białymi znaczeniami. Oczywiście w typie bull

Posted

To się Brauniś wylatał :)
dzięki dziewczyny ;)

Jaka fajna ta suka. Pysk ma cudny, tylko Nero i Braun mają cudniejszy :D gdzie ją znalazłaś ? nowa jest ?

o super by było gdyby Tayrona chociaż trochę się im udało na szkoleniu okrzesać, bo jest młody i miałby szansę na adopcje, gdyby nie te jego ataki głupawy i Bóg wie czego.

Posted

raczej ataki szału, jak widzi smycz. :(
paoiii, skąd jest ta suka? nie z V? bo Anka (moja koleżanka, z którą od początku wyprowadzam) chciała się zapytać właśnie o taką czarną z V przy najbliższej okazji opiekunki, ale bez sensu dublować, lepiej wyjść z innym psiakiem.

Posted

Przepraszam za zaśmiecanie wątku
Szukam kogoś kto mógł by przeprowadzić
wizytę przed adopcyjną dla małej jamnisi
Nuki w Wolbromie??
Może jest ktoś taki??
Jeżeli tak proszę napisz na PW:)