Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andzia69 napisał(a):
zaktualizowałam mój wątek ogólny wg pierwszych postów;)

Dziękuję, mam nadzieję że teraz coś ruszy, bo już w schronisku dwa nowe na kwarantannie... :(

Posted

paoiii napisał(a):
Dziękuję, mam nadzieję że teraz coś ruszy, bo już w schronisku dwa nowe na kwarantannie... :-(

Gdybyś miała nadmiar do wyprowadzania to ja jestem chętna, tylko mi powiedz który boks etc ;) i to się tyczy nie tylko bullowatych.
Teraz będę się starać być w schronisku co tydzień, najwyżej dwa.

Posted

też mogę zaoferować pomoc w wyprowadzaniu i zajmowaniu się jakimiś psiakami (bardziej mnie interesują te z "pojedynczych" boksów) , bo teraz doszła jeszcze jedna wolontariuszka, która mi pomoże wyprowadzać moje boksy a2 i h5, Lucka z x7, a dodatkowo Roki poszedl juz do domu, więc będę miała więcej czasu. :)

• 2 weeks later...
Posted

więc na dzien dzisiejszy dodane zostały:
lolek - biały bull
wiktoria - wrociła do schr... jeszcze na kwarantannie
kora - bezowa astka...

Posted

Co do Lolka to wiem że w komputerze ma wpisane że dwa dni był w tamtym domu i oddali go bo warczał. chciałam zacząć z nim wychodzić ale nie wiem jak to będzie(napewno będzie trzeba w całym rynsztunku i tylko na wybieg).

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Co do Lolka to wiem że w komputerze ma wpisane że dwa dni był w tamtym domu i oddali go bo warczał. chciałam zacząć z nim wychodzić ale nie wiem jak to będzie(napewno będzie trzeba w całym rynsztunku i tylko na wybieg).

hmm nie wiem czy wychodzenie z nim narazie przynajmniej nie jest zbyt ryzykowne (chodzi mi o wolontariuszy)... mysle ze trzeba czasu troche jeszcze, no i napewno napoczątku poznawanie przez kraty, a pozniej ewentualnie prosba pracownika o wyciągniecie w kagancu

Posted

Nie byłam w jeden weekend, a poza tym jestem niespostrzegawcza xd

A, to nie mówimy o tym samym. Koło Nera jest taki czarny mix, trochez asta chyba ma. O niego mi chodziło

Posted

natalek napisał(a):
to może chodzi o 'nowego' psa, jeszcze szczeniaka, który siedzi na X. :)

Nowy, nie nowy, z miesiąc już chyba siedzi. No tak , taki młodziak, to pewnie o nim mówię. Wiecie coś o nim ? wychodzi ktoś z nim ?

Soema te psy które mają wątki na bullowatym forum na pewno mają ogłoszenia. Te bez wątkowe nie mam pojęcia.
Ogólnie najbardziej się orientuje Paoii i Agamika, ale Paulina pisała na wątku Nera z tego co kojarzę że coraz gorzej znosi pobyt w schronisku.

Posted

no nie taki całkiem nowy, ale w miarę. :) on jest chyba na X(6)? chyba koło Lucka, z którym wychodzę.
nie wiem czy ktoś go wyprowadza, ja słyszałam tylko od paoiii, że to jest jeszcze totalny szczeniak, łapie za ubrania, skacze i jak Paulina mówiła - nie wie jakim cudem wyszła z tego boksu. :D no przez kraty wydaje się ok, ale nie wiem jaki jest dokładnie, paoiii u niego była to pewnie coś więcej nam powie. ;)

Posted

Tak więc byłam wczoraj i dziś w schronisku. Zaczęłam z Nerem pracować nad uspokajaniem się w boksie przy wchodzeniu do niego jak i z nakręcaniem się na spacerze, bardzo pomaga nam komenda siad, którą każę mu zrobić gdy się nakręca. Jesteśmy na dobrej drodze bo już widać efekty :)

Diesel natomiast jest trochę otępiały ostatnio, taki smutny...

Na spacerze byłam równiez z Daltonem, który jest przekochany ale boi się wszystkiego i wszystkich. Cudny stwór!!!!

Aster wyszalał się wczoraj i dziś na wybiegu, nadal nie mogę uwierzyc ze jest taki posłuszny. I niech mi ktos powie ze jest stary to utłukę :D !!! On ma tyl;e energii i chęci do zabawy jak niejeden szczeniak!!!

Posted

Paoli, bardzo bardzo dziękuje, ze się tak wspaniale zajęłaś wątkiem :loveu:
nareszcie ktoś się za to wziął porządnie, bo ja nie miałam czasu :(

Posted

Apel KTOZu :

Część psów przebywających w schronisku jest chora - regularnie dostają leki , odpowiednią karmę , tak by szybciej wracały do zdrowia. Niestety są też psy które stale musza otrzymywac karmę specjalistyczną .
Zwracamy się więc ze szczególną prośbą do wszystkich którzy myśla by nas wspomóc o zakup karmy dla psów z alergią ( np. ROYAL CANIN Hypoallergenic ) gdyż jej zapasy się nam kończą.

ehh na zdjęciu same bullowate... :(