Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Osoby, które były by w stanie podarować w/w rzeczy prosimy o kontakt tel. 12 429 74 72 oraz 12 429 92 41 w godz. od 7:00 do 15:00

Bądź od 10-14 i od 15-17 osobiścia tak sądze :)

agaga21 dziękuje za obecnosc!!!

Posted

natalek napisał(a):
paoiii, do Daltona można spokojnie wejść do boksu? i czy ktoś wychodzi z nim regularnie?

On jest ok, ale trzeba go najpierw poznać.
Ja zaczełam z nim ostatnio wychodzić, bo rozmawiałam na jego temat z opiekunką boksu i tak jakos wyszło :D na początku troche nieufny i wystraszony więc trzeba być ostroznym.

Posted

Koka - 2letnia zrzeczona suczka, jeszcze na kwarantannie

Byłam dzis w schronisku, Dalton się troche ośmiela; Aster szalał na wybiegu; Nero miał spacer bez kagańca i nie nakręcił się na smycz ani razu :); Diesel wymiziany, Lotos pięknie spacerował w halti; Wiktoria chyba na pierwszym od powrostu do schr dluzszym spacerze byla, trochę się rozwydrzyła i nakreca sie na smycz, ale da się ją opanowac. Za to na klatkach nowe bullowate min Koka (zdj wyzej) czy Łysolek.

Posted

natalek napisał(a):
Ktoś wie coś więcej o Tayronie z X ? Jak sobie radzi z chodzeniem na smyczy i ogólnie coś o jego charakterze wiadomo ? :)

Tayron to jeszcze psi dzieciak. Wrócił juz raz z adopcji bo jest zbyt enrgiczny... Jest totalnym wulkanem energii, na smyczy chodzi w miare ok ale dopiero po chwili od wyjscia z boksu. Przy zapinaniu go w boksie trzeba byc cierpliwym i stanowczym, najlepiej w dwie osoby np ty go zapinasz a druga osoba trzyma bramkę, lub np odwołuje go od wyjscia smaczkiem kiedy ty chcesz do niego wejsc. Jemu poporstu bardzo nie słuzy brak ruchu, potrzebuje się wyszaleć, ta energia go roznosi ale to miły psiak :)

Posted

no to poznam go w sobotę i wyjdę na spacer. we dwójkę do dobry pomysł, tak jak i przy Lucku, ale ja już przy nim obrałam strategię, że na początku zapinałam go przez kraty, bo się wejść nie dało, ciągle patrzył tylko, żeby uciec gdzieś między nogami wariat. :D

Posted

natalek napisał(a):
no to poznam go w sobotę i wyjdę na spacer. we dwójkę do dobry pomysł, tak jak i przy Lucku, ale ja już przy nim obrałam strategię, że na początku zapinałam go przez kraty, bo się wejść nie dało, ciągle patrzył tylko, żeby uciec gdzieś między nogami wariat. :D

Jak coś to ja prawdopodobnie będę w sobotę od 10-11.30/12 :) ale pewna nie jestem

Posted

[quote name='maxima']witam! chciałam sie zapytać o psiaka o imieniu argo co z nim? dalej w schronie? jaki jest w stosunku do innych psów zwierząt?

Jeśli chodzi o tego Argo to jego już w schronisku nie ma :)

Posted

Paoii kojarzysz młodego, czekoladowego asta Leona ( o ile dobrze usłyszałam imię, trochę szczekało dookoła) z boksu R6 bodajże ?
Opiekun tych boksów mi go m.in pokazał jak zapytałam co można wyprowadzać. Poza nim jeszcze Amfiego ( o ile to on jest na P, w każdym razie rudy aścik), tą głuchą astkę i czarnego kundelka.
I się zdziwiłam ze go nie ma na wątku, jest fajny i przeładny. Podobno agresywny do psów trochę, ale mi nie sprawiał problemu podczas spaceru.
Zdjęcia mam ze dwa, ale marne bo nie miałam wybiegu, mogę wkleic jutro.

Posted

Szczerze mówiąc nie kojarze tego czekoladowego, jak wkleisz zdjęcie to pewnie ogarnę co to za jeden :), niestety teraz jest ich tyle ze ciezko się połapać :(
Głucha astka to Saba, jest przekochana ale trzeba być przy niej cierpliwym własnie ze wzgledu na to ze nie słyszy, moze się tez czasem nakręcic na smycz (nie jakos strasznie ale zdarza jej się) wtedy trzeba odpowiednio ją uspokoic itd bo krzyki w jej przypadku nie mają sesnu (oczywiscie nie mam na mysli zadnego bicia czy cos...).
Amfi też jest strasznym słodziakiem, ale w sumie nie byłam z nim jeszcze, nie znam go na tyle. Z nim z tego co wiem jedyny problem jest taki ze strasznie szybko i usilnie chce wyjsc z boksu więc trzeba go brac na sposób zeby nie zwiał, np zakladac mu pętelke przez kraty a pozniej w boksie przełozyc na obroze :). A czarny kundelek jest z P2??? Jesli tak to jest Berg, z nim wychodzi taka Paulina w krótkich włosach.

Na r1 jest tez jak juz wczesniej chyba pisałam nowy rudy ast Łysolek który usilnie nie wiem czemu lize kraty (miske z wodą ma pełną).