Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety o niego :(
ma chłopak pecha..
Domek sprawdzony przez dziewczyny z fundacji sos dla zwierząt, mam do nich pełne zaufanie.... mówiły, ze cała rodzina była na wizycie, wszystko było na szóstkę z plusem, pani naprawdę pro psia.. no ale.... mąż się nie zgodził jak zobaczył jaki jest duży :(
ehhhh
ten pies to ma pecha :(

Posted

Sama jestem z Krk, ale niestety... nie znam nikogo, kto byłby wstanie zapewnić odpowiednie warunki tym psom, ale popytam jeszcze nieco dokładniej wśród zapalonych psiarzy. Wsadzam do podpisu ;)

Posted

nie pies ma pecha tylko coraz więcej idiotów po świecie chodzi . no jak można nie pokazać chłopu "co" się do domu ma zamiar sprowadzić ?!
"miłosniczka psów" ..... bez zadnego zalu go oddała, , przy oddawaniu Wifa najważniejsze dla niej było żeby smycz odzyskać .. ( bo wyszłam z nim na zewnątrz, zeby nie widział jak ona odchodzi) , a ta wyleciała za mną ze obróżkę mu zostawia, ale smycz to by chciała odzyskać ....

Wif na szczęście jakoś specjalnie tego nie przezywał i za baba nawet nie myslał ciągnąc...

do dzieci jego zachowanie jest bez jakichkolwiek zastrzeżeń, na spacerach tez, poza pojedynczymi sztukami psów (zazwyczaj jakis sporych ") . Bardzo karny i zrównowazony, uwielbia pływac. czasem udaje ze nie słyszy, ale jest to celowe ;) w domu mieszkał z mała zadziorą - tolerował ja bez zarzutu

Posted

Wif jest cudny, jak dziś go widziałam to taki jakis smutny siedział.. aż żal takiego psa!

Pozatym RUDZIELEC amstafowaty z ostatnigo filmiku dzis poszedł do domu :)

Posted

Andziołku, Rudy poszedł do domu.. Ponoć ludzie super.. Nie mieli wprawdzie jeszcze amstafa, tylko boksery, ale są pełni zapału, nie przeraża ich ewentualna agresja sytuacyjna.. Są w nim zakochani :)
Przychodzili kilka dni pod rząd do niego i on już ich rozpoznawał i cieszył sie na ich widok ;)

Posted

Asior napisał(a):
Andziołku, Rudy poszedł do domu.. Ponoć ludzie super.. Nie mieli wprawdzie jeszcze amstafa, tylko boksery, ale są pełni zapału, nie przeraża ich ewentualna agresja sytuacyjna.. Są w nim zakochani :)
Przychodzili kilka dni pod rząd do niego i on już ich rozpoznawał i cieszył sie na ich widok ;)

:multi::multi::multi: straaaaasznie się cieszę!!!:multi::multi::multi: jemu tak się należał dobry domek...on taki biedny był:-(

Dzięki!:loveu::loveu::loveu::loveu:

• 2 weeks later...
Posted

hej dziewczyny
mam prośbę, możecie mi napisać coś więcej o tej suczce Diesel, wygląda na miksa bullterriera, mogła bym się skontaktować z dziewczynami z fundacji S.O.S bullterrier (zwykle robię im wizyty przed adopcyjne w Krakowie i okolicach zainteresowanym bullami) może była by możliwość pomóc. I kilka stron wstecz, jakoś miesiąc temu ktoś wspominał o chrumkającej bullowatej PIGI czy jest ona jeszcze w schronisku, czy może to była płowa bullinka która już jest pod opieką fundacji? Strasznie dawno nie było mnie w schronisku i nie wiem jakie psiaki są obecnie a tym bardziej czy są wśród nich jakieś bullterriery.

Posted

Disel nie jest suką ....z bullteriera ma tylko delikatnie kufę, ale tez nie do końca . Jest wyższy i drobniejszy zarazm niz typowy bullterier wiec nie wiem czy beda nim "zainteresowani " .

co do charakteru to paoii najwięcej on im może napisać

Posted

Ano wiem i piszę, więc tak to pies nie suka :) ma około 2 lata. Niby troche jest w typie bullterriera ale z drugiej strony tak jak agamika juz napisała jest drobniejszy i chuuudy. W opinii pracowników straszny uciekinier (min przy wychodzeniu z kojca) mi jak do tej pory nie zwiał i mam nadzieje że tak zostanie. Po wyjściu z kojca troche ciągnie ale jak już wszystko obwącha to się uspokaja. Nie chce skłamać ale zauważyłam ze jestem chyba jedyną wolontariuszką która z nim wychodzi. Na początku naszej znajomości byłam tylko dodatkiem do smyczy, ale z czasem to się zmieniło i teraz nawet czasem sie poprzytulamy :D. Do innych psów (jeśli same nie zaczepiają) jest raczej obojętny, przynajmniej mi sie nie zdażyło być swiedkiem jakich spięc. Nie wiem co więcej o nim, jak ktos jakies pytania ma to wtedy postaram się odpowiedzieć od siebie tyle :).