Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Antosia musi się przyzwyczaić , póki co może dać coś niecoś z ręki ale przy misce i kłaść kolejny kąsek na miseczce

Wspaniale , że obie dziewczynki mają domki :multi:

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kana napisał(a):
Już się balam że Rzemieniec zostawil Antosie i wzial Malinkę a Antosia zostala z obietnicami :(

Ale dobrze że obie w domku!

Antosię ktoś mi skrobnął sprzed nosa...
Cieszę się że też znalazła dobry domek :loveu::loveu::loveu:

Posted

psa w typie ast z krk schroniska mozna odebrac tylko i wyłącznie po wizycie przedadopcyjnej. Przeprowadza ja inspektor KTOZ .

Jak wydawałam Mamuśkę do Zamoscia, to kontrola KTOZu była niemożliwa, wiec poprosiłam o pomoc fundacje która jest na miejscu o przeprowadzenie kontroli - wynik tej kontroli jest przesyłany do KTOZu i jest (albo nie ) wydawana zgoda na tej podstawie.

Posted

[quote name='wilczyca']agamika a nie mogłaś mu powiedzieć żeby był troszkę spokojniejszy? bo strasznie ciężko go "ogarnąć" tak bryka :)
:diabloti: tia... musiałabym chyba na nim przysiąść , choć mysle ze dobrze by sie to nie skonczyło.... soadłabymjako zbdny balast w 2 sek

minusy na dziś ;)
1. agresywny w stosunku do małych psów ( z duzymi tez bym nie ryzykowała)

2. łatwo sie zbyt rozbrykuje w zabawie i jest niedelikatny

Posted

Na Rambo chyba dwie osoby są zapisane...

no i niestety nie pojechała Tina do domku :placz:
Na miejscu okazało, się, że Tina ma nie 1,5 roku jak wiedziałam od początku, tylko 4-5 lat, i ze jest po raz drugi w schronisku :crazyeye:
Wetka powiedziała, ze ponoć drugim razem oddali ją z powodu alergii dziecka.. :shake: a Iza jeszcze dowaliła, ze ona coś słyszała, że agresywna do dziecka była, czy coś.... No i kurcze nie zdecydowali się :(
Oczywiście ich rozumiem, mają amstafa, CUDOWNEGO rewelacyjnie ułożonego, posłusznego wariata.. Takiego narwańca dzieciaka w zasadzie jeszcze z zachowania.. Ma 1,5 roku... Chcieli mu towarzyszkę sprawić.... Ale on od początku czuł , ze Tina starsza (ona spokojna stateczna, on szalał jak szczenię....) Nie dogadali się na początku, na spacerze było lepiej, no ale jak się okazało, ze Tina jest po takich przejściach bali się ryzykować, ze ona się nie dogada z ich psem (miał zadatki na to, ze będzie w domu jazda o teren, bo to taki typowy rozpieszczony "jedynak", takie oczko w głowie pańciostwa, śpi z nimi w łóżku i w ogóle jak dzieciak normalnie ;) )

Oprócz tego ponoć brat ma malutkie dziecko i też nie chcieli by ryzykować, że ta opowieść izy się sprawdzi....
W każdym razie postanowiłam im poszukać młodej uległej suni!!! Takiej do roku.. Niestety w schronisku ostatnio dość dużo astków poszło i zostały same samce plus raptem ze 4 samice, ale jednak powyżej 3 lat mają...

Posted

[quote name='Asior']tak uaktualniłam

dzięki:)

Najradośniejszych Świąt Wielkanocnych,
najlepszych wypieków, najkolorowszych
pisanek, najsmaczniejszych smakołyków,
najbardziej mokrego Śmigusa Dyngusa
najmniejszej liczby obowiązków oraz

wszystkiego co najlepsze życzę Wam wszystkim!

Posted

TINA JEDZIE DO DOMU DO KRAKOWA!!!! :multi:
Ponoć bardzo fajni ludzie, synowie Pani już dorośli, Pani mieszka nie daleko mnie, na zielonym...
Będę chciała złapać kontakt z tą Panią

Posted

Widziałam jak Tina dzis była odbierana ze schroniska . Państwo przyjechali z za dużym kagańcem , co udało mi sie uwiecznić na przystanku - Tinka wygląda w nim jak Hanibal ;P , tylko muszę zdj zrzucić , a nie wiem czy znajdę teraz czas

Posted

PRZEDSTAWIAM NOWEGO PODOPIECZNEGO:

[SIZE="3"]KARAT - ok. 3,5 roku

Znaleziony w ogłoszeniu na allegro. Na zdjeciu wyglądał jak szkielet, w rzeczywistości okazało się, ze aż tak źle nie jest,ale jest dość chudy.. W tej chwili przebywa w hotelu na koszt KTOZ-u, prosimy o pomoc...
Karat nie toleruje innych psów!!!!
Do ludzi jet prze sympatyczny!!!
Musimy mu pokazać, ze teraz znajdziemy mu takiego człowieka, który będzie go traktował jako członka rodziny a nie zbędny przedmiot, który wyrzuca się do pomieszczenia gospodarczego.....

Jego wątek:
http://www.dogomania.pl/threads/183061-Ast-jak-szkielet-szkielet-jak-ast-PomA-A-cie-bo-nie-wiem-co-robiAE/page2