Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maksy napisał(a):
Powodzenia chłopaki.

Mam pytanie i prośbę o podanie numeru konta na które można wpłacać pieniądze na Arona i Axela. I jak można załatwić adopcję wirtualną

Pozdrawiam

Można przyjechać do schroniska tutaj jest regulamin http://schronisko.krakow.pl/Adopcje_na_odleg%C5%82o%C5%9B%C4%87/Regulamin_adopcji_na_odleg%C5%82o%C5%9B%C4%87/

Ringo dziś pojechał do dt, bardzo fajni ludzie, nie zrazili się jak Ringo pokazał się z gorszej strony bo po prostu jeszcze nie ufał... ale powoli zdobyli jego zaufanie i odjechał trzymając głowę na ramieniu właścicielki :)

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Maksy pisanie postu pod postem jest wg regulaminu dogomanii zabronione. Cytowanie zdjęć w całości też.

Strasznie się cieszę, że Ringo się udało, nie było mnie teraz w Polsce i byłam poza tym wszystkim, ale trzymam kciuki żeby wszystko poszło ok.

Posted

Maksy napisał(a):
Czy dobrze zrozumiałem, że dla Arona i Axela można pieniądze wpłacać tylko przez konto KTOZ?

tel. do schroniska: [FONT=Arial]12 421 77 72 lub 12 421 26 85[/FONT]
tel. do biura KTOZ: [FONT=arial]12 429 74 72
tam zapewne będziesz się mógł wszystkiego dowiedzieć.[/FONT]

Posted

Dziękuję, myślałem, że może wy prowadzący ten wątek dla bulowatych, tez zbieracie pieniądze na pomoc dla bulowatych, tak jak jest na niektórych innych wątkach.

Posted

nie, nie zbieramy pieniędzy na bullowate z Krakowa, gdyż mają one jedzenie jak i opiekę weterynaryjną, głównie szukamy im domów, ogłaszamy je, itd.

Posted

Nero bullterrier dziś poszedł do cudownego domu! Będzie miał koleżankę z którą się dogadał.

Na początku sierpnia śmiały idzie do dt, w czwartek najprawdopodobniej przyjeżdża właściciel po Maxa, a z cudowną sunią ca de bou Czilą byłam dziś na wybiegu, choć musiałam wcześniej pół godziny spędzić w jej boksie aby zdobyła zaufanie, ponieważ taka była przerażona, ogon totalnie pod siebie i bała się, źle sobie radzi w schronisku, lecz spotkałam Panią która jest zapisana na nią na wizytę i chce ją wziąć, jestem umówiona z nią na telefon, byliśmy na wybiegu i cudownie się zachowywała ;) gdy nabrała zaufania poza boksem super sunia się z niej zrobiła.

• 2 weeks later...
Posted

Troche mnie tu nie było, ale przychodze z dobrym newsem.

Otóż nasza Karinka pod koniec lipca opusciła schronisko i jest w nowym domu :)

Posted

Miałam okazję widzieć Karinkę podczas spaceru z nową właścicielką, dobrze sunia wygląda :)

Dzisiaj Tajgi nie było w boksie, ale nie udało się sprawdzić w komputerze... W poniedziałek się dowiem co z nią.

Posted

Jakiś na razie mniej więcej opis Kastro na pierwszą:
[FONT=Times New Roman]IMIĘ - Kastro[/FONT]
[FONT=Times New Roman]WIEK - 5 lat[/FONT]
[FONT=Times New Roman]KASTRACJA - tak[/FONT]
[FONT=Times New Roman]DZIECI -[/FONT] raczej tak
[FONT=Times New Roman]PSY – z daleka ok, w bezpośrednich kontaktach trudno powiedzieć[/FONT]
[FONT=Times New Roman]KOTY – zainteresowany[/FONT]
[FONT=Times New Roman]CHOROBY –[/FONT] niedoczynność trzustki (w trakcie diagnozy)
[FONT=Times New Roman]INNE -[/FONT] odebrany interwencyjnie z Olkusza, gdzie miał źle wykonaną kastrację, przez co ma nie do końca sprawy układ wydalniczy

Kastro to radosny, śliczny psiak w typie amstaffa. Nie jest psem wyjątkowo wymagającym. Do wszystkich spotkanych ludzi odnosi się przyjaźnie. Nie jest natrętny w kontaktach, mimo masy jest raczej delikatny, chociaż czasem potrafi władować się na kolana prosząc o mizianie :D Nie umie jeszcze żadnych komend, ale na smyczy chodzi ładnie, z wyjątkiem sytuacji w których jest bardzo pobudzony. W boksie szczeka na psy, ale poza nim zachowuje się całkiem ok, przez ogrodzenie nie raz wąchał się z innymi psiakami różnej wielkości i płci, nigdy nie wykazał jakiegokolwiek sygnału agresji. Jest jednym z niewielu znanych mi psów, które nie przepadają za jedzeniem i w nosie mają smaczki :P

Nowe zdjęcie, mam nadzieję, dostarczę jutro.
A i Paulina do Morgana możesz dopisac Żanetę i Marcina, chyba też Rumi z nim czasem chodzi.

Posted

paoiii napisał(a):
Troche mnie tu nie było, ale przychodze z dobrym newsem.

Otóż nasza Karinka pod koniec lipca opusciła schronisko i jest w nowym domu :)

Takie wieści czyta się z przyjemnością :)

Posted (edited)

[SIZE=2]Przepraszam za offa
PILNIE POTRZEBNA POMOC W POSZUKIWANIU UCIEKINIERA!!!

Trzy godziny temu do nowego domu została wyadoptowana onkowata sunia Szczęściara. Około 20 min temu UCIEKŁA w okolicach ulicy Potrzask. Pobiegła w kierunku cmentarza. Cechy charakterystyczne: nierówno przycięte uszy oraz przycięty ogon. Jeżeli znacie kogoś z okolic Bieżanowa, zwracam się z prośbą o poinformowanie i pomoc w poszukiwaniach.
telefon 515192985

edit
Dokładny adres ul Potrzask 63. Tam jest jakiś zakład czy salon "INTER coś tam", Iwoniam sama z maleńkim dzieckiem nie wejdzie w trawy, krzaki, chaszcze, których tam wiele.
Druga komórka 606 112-318
POMOCY

Edited by Ikusia