Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no i musisz brać pod uwagę ze bullowaty to nie pies dla kazdego, odbierałam juz miliard telefonów gdzie były rodziny z kilkumiesecznymi dziecmi itd duzo by wymieniac,

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No tak, to już teraz mogę powiedziec, że Brauniś do najdelikatniejszych nie należy, a niecierpliwy chłopak i lubi wszystko wymuszać szczekaniem i skakaniem. Dzisiaj zamiast frisbee złapał mnie za rękę, dobrze że chociaż ma wyczucie i było lekko xd
To może jeszcze chwilę poczekajmy, bo na razie sama nie wiem o nim wystarczająco dużo. Może po następnej wizycie mu wątek na dogo założę, potem ogłoszenia ;)

Posted

właśnie dlatego pytałam, bo lepiej najpierw go poznać, żeby wiedzieć dokładniej, co się po nim można spodziewać :D choć wszystkiego się nie przewidzi. :)

Posted

O, wcześniej nie zauważyłam że fąflo-rozrywacz czyli 'kolega' Brauna z boksu obok tu jest ;) Pasuje do niego to imię, Piernik xd

Brauniś:

ryjek jak świnka:evil_lol:

wcinamy patysia

tak wygląda świnka w biegu:diabloti:

:loveu:

Posted

paoiii napisał(a):
A masz natalek chętnego na Diesla? Jak tak to podaj ludziom moj numer, niech dzwonią lub pisza na maila.

znaczy pani napisała do mnie pod zupełnie innym ogłoszeniem (dla mojego ramzesa (schroniskowego kasjusza z h5), nie wiem dlaczego, ale chodziło jej o Disla, nie wiem, gdzie go wypatrzyła i dlaczego do mnie napisała. pani właściwie jest obojętne czego mixem będzie psiak. Disel jej się spodobał. ma dwie suczki po przejściach, adoptowane- mixy ONka. poszukuje psa młodego, właściwie dla córki, która studiuje weterynarię i jak to pani powiedziała, córka zaraziła ją pomaganiem zwierzętom. w takim razie podam jej maila do Ciebie w sprawie Disela, jeszcze pani chciała zobaczyć zdjęcia innych psiaków, to przedstawie "swoje" oprócz tego, może akurat któremuś z nich się uda. :)

Posted

ale się Daltonkowi udało :loveu: no to czekamy jeszcze na info z domku :)

Avaloth- cudne są te zdjęcia Brauna (i innych psiaków też, dzięki) :D

Posted

martitkaa2
"Bardzo proszę o pomoc.
Wczoraj dostałam wiadomość że do jednego domu w Jerzmanowicach przybłąkał się amstaff. Pan narazie trzyma go przy domu na terenie ogrodzonym ale nie może tam długo zostać bo w domu są inne psy i dzieci które się go boją.
Pies jest spokojny, zrównoważony, dobrze ułożony. Jest też bardzo smutny i zrezygnowany. Widać że bardzo tęskni za właścicielem. Nie przejawia agresji przynajmniej tak jest do tej pory.
Błagam pomóżcie jeśli nie znajdzie się właściciel to czeka go OLKUSZ a wiadomo co to dla niego znaczy. Tam są wywożone psy z naszej wsi.
Bardzo chcę mu pomóc ale zupełnie nie mamy co z nim zrobić jeśli nie znajdzie się właściciel.Zaraz zabieram się za robienie plakatów i porozwieszam po okolicy może ktoś go jednak szuka.
Mój telefon 502-120 382 jeśli ktoś ma jakieś pomysły"

Posted

info z wątku Daltona na forum molosowatych od nowych włascicieli :)

"Oj pokochaliśmy go straszliwie. Narazie słodziak weryfikuje otoczenie, ale jest z niego naprawde cudo. Wczoraj nawet zamoczył juz łapki na Bagrach i straszną frajde mu to sprawiło. Oczywiście przełamywanie jego traumy co do różnych strasznych dla niego odgłosów i pewnie ludzi jeszcze długo potrwa, ale będziemy się starać mu w tym pomóc.
Przede wszystko to wcielony spokój : zero szczekania, warczenia ( pewnie narazie.. :0)))), ale liczę na to, że jak poczuje się pewniej to czasem nam zaszczeka ).
Rodzina jest nim zachwycona, a co najważniejsze sąsiedzi również ( jak narazie ). Na szczęscie w bloku mamy pełno psiarzy, więc dystans i ich perspektywa patrzenia na " nowego lokatora" są nam teraz bardzo potrzebne.
Pozdrawiam wszystkich i postaram się jak najszybciej wrzucić jakieś zdjęcia.
Szczęśliwi właściciele
Acha i zapomniałabym jeszcze dodać, że bardzo dziekujęmy Paulinie za to, że tak nam pomogła i zawsze była gotowa odpowiedzieć na miliony naszych pytań :0))) Pozdrawiamy"

Posted

Widać że ludzie pod totalnym urokiem Daltona :) ale się chłopakowi udało ;)

Mam prośbę. Dzisiaj byłam w schronisku, i teraz raczej już do matury nie będę. Kończą mi się 20maja i do wtedy nie będzie mnie w schronisku. Mógłby ktoś przez ten miesiąc wyprowadzic chociaż z 2-3 razy Brauna ? Bo o ogólne się nie martwię, Ola z nimi będzie wychodzić, ale z Braunisiem nikt poza mną nie wychodzi.
Był w sobotę i dzisiaj, także na razie nie trzeba, ale w następny weekend czy coś koło tego i później. Byłabym wdzięczna.

Posted

Avaloth napisał(a):

Mam prośbę. Dzisiaj byłam w schronisku, i teraz raczej już do matury nie będę. Kończą mi się 20maja i do wtedy nie będzie mnie w schronisku. Mógłby ktoś przez ten miesiąc wyprowadzic chociaż z 2-3 razy Brauna ? Bo o ogólne się nie martwię, Ola z nimi będzie wychodzić, ale z Braunisiem nikt poza mną nie wychodzi.
Był w sobotę i dzisiaj, także na razie nie trzeba, ale w następny weekend czy coś koło tego i później. Byłabym wdzięczna.

jak będę miała czas to chętnie, ale powiedz czego się mogę spodziewać :)
nie będzie mnie tylko gdy będzie weekend majowy

Posted

Avaloth napisał(a):

to w weekend majowy ja go mogę wziąć z koleżanką. :) a poza tym, jak będziesz pisać matury, to my mamy wolne, także też możemy go pare razy wziąć. :D

dobrze trafił Dalton, super!! :D

Posted

Jedyny moment w którym Braun ciągnie na smyczy to od wyjścia z boksu do pierwszego drzewka :D Tak to jest spokojny, do psów też raczej nie ciągnie (raz mu się zdarzyło do Pręgi, ale nie wyglądało to agresywnie). Jak się wchodzi trzeba pilnować żeby nie podchodził do krat od strony drzwi, żeby Piernik go nie złapał. Ja mu zazwyczaj daję smaka z drugiej strony krat, wtedy jest łatwiej. Jak się już wejdzie trzeba chwilę odczekać, na początku Brauniś trochę skacze i lata w kółko, ale nie jest źle. Na wybiegu można go spokojnie spuścić, porzucac patysiem albo zabawką. Tylko najlepiej rzucać dwiema rzeczami na zmianę bo czasem nie chce oddawac. Nie umie siadać ani nic takiego. Jak się za długo trzyma smaka albo zabawkę w ręce i mu nie daje to próbuje wymuszać szczekaniem, a szczek ma ładny xd no i tyle, fajny jest ;P
Tylko się nie przywiązujcie za bardzo bo mójci on :evil_lol:

Posted

[quote name='paoiii']martitkaa2
"Bardzo proszę o pomoc.
Wczoraj dostałam wiadomość że do jednego domu w Jerzmanowicach przybłąkał się amstaff. Pan narazie trzyma go przy domu na terenie ogrodzonym ale nie może tam długo zostać bo w domu są inne psy i dzieci które się go boją.
Pies jest spokojny, zrównoważony, dobrze ułożony. Jest też bardzo smutny i zrezygnowany. Widać że bardzo tęskni za właścicielem. Nie przejawia agresji przynajmniej tak jest do tej pory.
Błagam pomóżcie jeśli nie znajdzie się właściciel to czeka go OLKUSZ a wiadomo co to dla niego znaczy. Tam są wywożone psy z naszej wsi.
Bardzo chcę mu pomóc ale zupełnie nie mamy co z nim zrobić jeśli nie znajdzie się właściciel.Zaraz zabieram się za robienie plakatów i porozwieszam po okolicy może ktoś go jednak szuka.
Mój telefon 502-120 382 jeśli ktoś ma jakieś pomysły"

Już odnalazł się właściciel :)

Posted

martitkaa super wieści!

KOKA wczoraj poszła do domu, niestety nie wiem gdzie (adopcja schroniskowa)

wieczorem dodam więcej zdjęc :) z dzisiejszych spacerów

Posted

Byłam dziś (tzn w pt) z Korcią na spacerze i na wybiegu. Jest cuuuudna do ludzi taki miziak, ale raczej napewno do domu bez psów. Trochę ciągnie na smyczy ale będziemy nad tym pracowac :)

Disel z wybiegu :)

Wiktoria nie chciała specjalnie dziś pozowac :P

Posted

schudła to prawda, ale i tak wygląda o niebo lepiej w porównaniu do tego kiedy była na kwarantannie tuż po trafieniu do schroniska (tu zdjecie z tego okresu)

Będę dziś prawdopodobnie w schronisku, jesli zdąze to wziąc też Brauna??