Noelle Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 no właśnie to jest problem, że trudno dać jej do zrozumienia, żeby się uspokoiła... z Tayronem to nie wiem co mam robić, on albo myśli, że to jest zabawa, albo go ta smycz wkurza i jakiegoś szału dostaje i wcale nie merda przy tym ogonem tylko niefajnie zęby szczerzy na mnie i smycz... :( a Hera straaaaaasznie ładna jest :D śliczna, tylko też z tą smyczą ma... a amstaffy siłę mają niemałą... Quote
Soema Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Zakochałam się dzisiaj w nim: on jest Nero czy Leon? Sprzedał mi przez kraty takiego buziaka, że nie mogę o nim zapomnieć. Piękny jest i taki kochany... mam nadzieję, że w końcu uda mi się znaleźc czas na stały wolontariat., Póki co strzyżemy i wyczesujemy psiaki. Buuu... gdybym miała większe mieszkanie i trochę więcej czasu... Quote
andzia69 Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Soema - jak ty chcesz znaleźć czas! to nierealne!:):) Quote
Soema Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 andzia69 napisał(a):Soema - jak ty chcesz znaleźć czas! to nierealne!:):) Bardzo śmieszne, bardzo. :obrazic: chciałabym byc tu i w Sandomierzu.... aaa i jeszcze jadę do hotelu do Brodnicy niedługo, bo Ania ma operację... hehe, no ale co, pomarzyć można :niewiem: a bullowate.... buuu.. ja się na tych boksach zachowuję jak dziecko w sklepie z zabawkami, stoję i się gapię i mam ochotę się rozpłakać :p Quote
Avaloth Posted April 8, 2011 Posted April 8, 2011 Paoii która go na regularnie wyprowadza mówi do niego Nero, tak mi go przedstawiła i tak słyszałam :D Leon nigdy nie słyszałam w kierunku do niego, ale mogę się mylić. Kurcze, niefajnie z tym Tayronem.. jutro Ci mogę pomóc jeśli chcesz, od 10 do 12 mam do wyprowadzenia dwa psiaki i będę wolna ;) Quote
paoiii Posted April 8, 2011 Author Posted April 8, 2011 On w karcie wpisane ma Nero-Leona, ale ja mówię na niego Nero :) Jest faktycznie kochany, ale trzeba miec nad nim kontrolę bo czasem lubi się nakręcic, a masy to mu akurat nie brakuje. Natomiast łatwo w sumie go umiejętnie uspokoic takze po zapoznaniu jakmis jest ok :) Quote
Asior Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 greatmadwomen napisał(a):ooo.... nie wiedziałam z tym ubezpieczeniem i że te 10godzin, znam takich co chodzą raz na 3miesiące... właśnie takie osoby będą wylatywać ;) Quote
Ank@ Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 paoiii napisał(a):z Sabą jest o tyle gorzej że nie słyszy i uwagi słowne tupanie itd nie działają.. ;/ Psy bardzo dużo odczytują z mowy ciała. Nam się wydaję że nic nie mówiąc do psa nie przekazujemy mu żadnych info a to nieprawda.... Chociaż na pewno komunikacja z takim psem jest utrudniona, to jednak trzeba wypracować wspólny 'język' mową ciała żeby dało się z nim porozumieć. Quote
paoiii Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Ank@ to prawda co piszesz :) Prawdopodobnie jeśli wizyta przebiegnie ok to na dniach Dalton pojedzie do super ludzi :) Quote
Noelle Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 potwierdzam, ludzie wyglądali na bardzo fajnych, również mam nadzieję, że Daltonkowi się uda! :D Quote
Avaloth Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 też mam taką nadzieję :) się chłopakowi udało, dopiero co ogłoszenia miał założone i już jest szansa ;) Byłam z Braunim na wybiegu. Jest strasznie uroczy, ale zaczyna mi się nakręcać przy wyjściu do boksu. Ale postałam chwilę bez ruchu i się w miarę uspokoił, więc spoko. Na wybiegu na początku totalna olewka, miał mnie razem z moim frisbee i kiełbasą gdzieś xd Dopiero jak sobie poniuchał, pozwiedzał zaczął nawiązywać kontakt. Jest napalony na aporty, tylko oddawać nie chcę xd ale opracowała strategię rzucania dwoma rzeczami na przemian i jest ok. Za cholerę nie mogłam go nakłonić do siadania, dopiero pod koniec jak się położył się udało. Bo wcześniej wszelkie próby nakierowania do smakiem kończyły się skakaniem i szczekaniem. Niecierpliwy chłopak jest xd za to hopanie przez opony mu nieźle wychodzi. Pod koniec jak już się wymęczył sam zaczął do mnie przychodzić i się wtulać, na przemian tym wielkim cudnym łbem i dupką :D na kolana mi wlazł jak kucałam, a trochę toto waży:diabloti: ogólnie jest świetny, będziemy się rozwijac powoli:evil_lol: Quote
Noelle Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 no właśnie się pozytywnie zdziwiłam, jedno ogłoszenie Daltona na molosowatym, a tu już chętni. :D no to super, że Braun okazał się taki uroczy, trzeba go porządnie obfocić i może jakieś ogłoszenia zacząć robić niedługo. :) a jak on do innych psów? niezbyt? Quote
Avaloth Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Na małym wybiegu były jakieś psy i nic do nich nie miał, powąchał przez szpary w ogrodzeniu merdając ogonem i poszedł dalej.. Na pewno nie lubi psa z boksu obok, ale nie dziwię mu się, w końcu tamten mu pysk rozwalił.. Ale już się ładnie goi, chyba się Braun nauczył trzymać z daleka od tej strony boksu. Następnym razem jeśli pogoda nie będzie tak szalona jak wczoraj to wezmę aparat i go obfocę ;) a Ola jutro ma mu zrobic jakieś urocze przez kraty ;p Quote
Noelle Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 moglyby na tym sektorze R zrobić pomiędzy boksami takie jak jest na V, psy się nie widzą i nie mają możliwości gryźć... Quote
paoiii Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-NERO-przepiekny-amstaff-czeka-na-dom-W0QQAdIdZ273965451 natalek widze ze zrobiłaś Nerowi gumtree, super ale czy mogłabys dawac namiary na mnie (mail jest Twój), po to na pierwszej stronie są podane kontakty do opiekunów konkretnych psów aby to je umieszczać w ogłoszeniach, tak jest najlepiej te osoby znają te psy, wiedzą jak się zachowują itd z góry dzięki Quote
Noelle Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 jasne! właśnie od razu jakby ktoś napisał, to kierowałabym do Ciebie, bo ja np. o Nero wiem tylko z Twoich opowieści, tylko nie wiedziałam, czy tak w sumie bez zgody mogę podawać. ale oczywiście zaraz zmieniam. :D Quote
paoiii Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 natalek napisał(a):jasne! właśnie od razu jakby ktoś napisał, to kierowałabym do Ciebie, bo ja np. o Nero wiem tylko z Twoich opowieści, tylko nie wiedziałam, czy tak w sumie bez zgody mogę podawać. ale oczywiście zaraz zmieniam. :D luz nic się nie stało, na pierwszej stronie tego wątku specjalnie podałam kontakty do ogłoszeń do konkretnych psiaków Quote
Noelle Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 tych ogłoszeń już nie dam rady zmienić, bo moja "kochana" poczta wszystkie przeczytane wiadomości jakimś cudem przenosi mi do spamu, który jest usuwany, a tam miałam te potrzebne rzeczy do edycji ogłoszenia :shake: ale w następnych (i też jak mi przyjdzie mail, by odświeżyć) na pewno będę podawać już kontakt do Ciebie. :) Quote
Noelle Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 niee, z 3 może. na szerloku (teraz tablicy), właśnie gumtree i jeszcze na takim na 24h (które niedługo wygaśnie). teraz właśnie zobaczyłam, że na 1 stronie są podane kontakty do osób zajmujących się psiakami, jakoś zupełnie mi to wyleciało z głowy, już będę pamiętać. :) Quote
paoiii Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Dalton miał dziś już trzecie odwiedziny zdjecia z wczoraj Jeden z gości Daltona Quote
Rumi. Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 piękne zdjęcia. Wow już 3 odwiedziny? Przez tych samych ludzi jak rozumiem? Quote
Recommended Posts