Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja nawet na noc zostawiam kucyki bo maluchy mają tak geste włosy ze szkoda gadac
i nic a nic im od tych kucykow nie ubywa
fakt ze stosuje miekkie gumki, ale tez nie chce mi sie wierzyc ze to od kucyka

Posted

Ja stosowałam małe gumeczki do papilotów na kucyka dla Daisulki i miałam to samo zaczełam stosować frotki i problem znikł mniejmy nadzieje Marzenko że to przez gumki
Julita
twoje piesiurki maja bardzo geste a przytym mocne włoski ,myśle ze te bardziej delikatne cienkie są słabsze i stad zaistniały problem .Ale mogę się mylić;)

Posted

To naprawdę od tych gumek. Naprawdę miał za ciasno robione kucyki, i często miał je także zostawiane na noc :oops: :oops: Dzisiaj zrobiłam mu luźno kucyka jak na dwórek szlismy, na noc będę już ściągać, juz wiem jak mam postępować :oops: Dzięki za wszystkie odpowiedzi :-)

Posted

Mam to samo z moim Tiko ma 6 miesięcy ,napisałam do Ciebie na weterynarii .Mnie się wydaje że to trzeba dokładniej sprawdzić ,w kierunku nużycy -a przynajmniej ją wykluczyć . Pozdrawiam -za godzinkę idę do weta właśnie w tej sprawie .

Posted

Hej -to jeszcze raz ja .Wróciłam od weta i mam dobrą wiadomość ,nie jest to choroba a napewno nie nużyca a o to najbardziej się bałam :) Zapinałam psiakowi spinki ,dość mocno siedziały (takie z ząbkami ) a on je często zdzierał za pomoca łapek i" kopania" główką .Co dziwne ta łysa plamka jest dopiero od 2 dni tzn.jest nie możliwe abym jej wcześniej nie zauważyła ,przecież czeszę go codziennie .Dopiero dziś skojarzyłam że będąc właśnie u weta przed wczoraj na czyszczeniu i zakraplaniu uszek -Tiko okropnie się wyrywał i szarpał ,miał tą swoją nieszczęsną spinkę ,aż w końcu wetka ściągnęła tą ozdóbkę z włosków ,podejrzewam że właśnie w ten sposób zrobiło się to łyse miejsce .Jest wielkości mniejszej niż 1 grosz . Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Czego i Toffiemu życzę . Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

Temat w górę. To znaczy, chciałam coś napisać :) Na szczęście jest to wiadomość dobra, przynajmniej ja się cieszę :) Już na kontrolę chodzić nie musimy :) Już na tejże plamce włoski odrastają i jest ich już w miarę dużo :multi: Co tydzień chodziłam do veta, i już nie muszę na szczescie, jedynie jak coś mnie nie będzie pokoić. A więc groźne to nie było :)