julita104 Posted January 19, 2006 Posted January 19, 2006 ja nawet na noc zostawiam kucyki bo maluchy mają tak geste włosy ze szkoda gadac i nic a nic im od tych kucykow nie ubywa fakt ze stosuje miekkie gumki, ale tez nie chce mi sie wierzyc ze to od kucyka Quote
Beata-Daisy Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 Ja stosowałam małe gumeczki do papilotów na kucyka dla Daisulki i miałam to samo zaczełam stosować frotki i problem znikł mniejmy nadzieje Marzenko że to przez gumki Julita twoje piesiurki maja bardzo geste a przytym mocne włoski ,myśle ze te bardziej delikatne cienkie są słabsze i stad zaistniały problem .Ale mogę się mylić;) Quote
marlena924 Posted January 20, 2006 Author Posted January 20, 2006 To naprawdę od tych gumek. Naprawdę miał za ciasno robione kucyki, i często miał je także zostawiane na noc :oops: :oops: Dzisiaj zrobiłam mu luźno kucyka jak na dwórek szlismy, na noc będę już ściągać, juz wiem jak mam postępować :oops: Dzięki za wszystkie odpowiedzi :-) Quote
marlena924 Posted January 20, 2006 Author Posted January 20, 2006 A i robią się juz cebulki, włoski chyba zaczną rosnąc :multi: Quote
Sylwcia Posted January 20, 2006 Posted January 20, 2006 no to super Marleniu cieszymy się :multi: :multi: :multi: Quote
madziulka Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Mam to samo z moim Tiko ma 6 miesięcy ,napisałam do Ciebie na weterynarii .Mnie się wydaje że to trzeba dokładniej sprawdzić ,w kierunku nużycy -a przynajmniej ją wykluczyć . Pozdrawiam -za godzinkę idę do weta właśnie w tej sprawie . Quote
madziulka Posted January 26, 2006 Posted January 26, 2006 Hej -to jeszcze raz ja .Wróciłam od weta i mam dobrą wiadomość ,nie jest to choroba a napewno nie nużyca a o to najbardziej się bałam :) Zapinałam psiakowi spinki ,dość mocno siedziały (takie z ząbkami ) a on je często zdzierał za pomoca łapek i" kopania" główką .Co dziwne ta łysa plamka jest dopiero od 2 dni tzn.jest nie możliwe abym jej wcześniej nie zauważyła ,przecież czeszę go codziennie .Dopiero dziś skojarzyłam że będąc właśnie u weta przed wczoraj na czyszczeniu i zakraplaniu uszek -Tiko okropnie się wyrywał i szarpał ,miał tą swoją nieszczęsną spinkę ,aż w końcu wetka ściągnęła tą ozdóbkę z włosków ,podejrzewam że właśnie w ten sposób zrobiło się to łyse miejsce .Jest wielkości mniejszej niż 1 grosz . Mam nadzieję że wszystko będzie ok. Czego i Toffiemu życzę . Pozdrawiam Quote
marlena924 Posted January 26, 2006 Author Posted January 26, 2006 O to dobrze, ze to nie żadna choroba. Toffikowi włoski juz powinny odrastać... Na szczescie mu to nie przeszkadza i nie szczypie-to poprostu łysa plamka... Quote
marlena924 Posted February 9, 2006 Author Posted February 9, 2006 Temat w górę. To znaczy, chciałam coś napisać :) Na szczęście jest to wiadomość dobra, przynajmniej ja się cieszę :) Już na kontrolę chodzić nie musimy :) Już na tejże plamce włoski odrastają i jest ich już w miarę dużo :multi: Co tydzień chodziłam do veta, i już nie muszę na szczescie, jedynie jak coś mnie nie będzie pokoić. A więc groźne to nie było :) Quote
madziulka Posted February 9, 2006 Posted February 9, 2006 wiec znów napiszę mam to samo:lol: Tiko ma już malutki meszek na tej nieszczęsnej łysej plamce,bardzo się cieszę że nie było to nic poważnego Quote
Recommended Posts