Szami Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [FONT="]Sunieczka została dzisiaj znaleziona na jednym z nowosądeckich osiedli . Może mieć ok.3-4 tygodnie , jest maleńka !!!!! Próbuje już sama jeść. .[/FONT][FONT="] Uniknęła śmierci , bo niestety takie maluszki u nas zostają uśpione . Na razie maleństwo mieszka u mnie ale na dłużej nie mogę jej zatrzymać . Szukam dla niej DS lub najlepiej DT.[/FONT] [FONT="] Zdjęcia maleńkiej : [/FONT] Quote
minia913 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 gdzie jest teraz malizna? w jakim mieście ? ja mogłabym ja mogłabym ją wziąć Quote
Poker Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 w Nowym Sączy, a TY gdzie mieszkasz? odległość nie musi być przeszkodą.Do mnie sunie przyjechała w kontenerku busikiem. Quote
minia913 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 ja w Tarnobrzegu odległość nie jest aż tak duża mogłabym sama po nią jechać albo umówić się gdzieś w połowie drogi Quote
Szami Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 minia a chciałabyś ją wziąć na stałe ? Bo u mnie sunieczka może być do 10 grudnia ( później muszę wyjechać ) Do 10 grudnia malutka trochę podrośnie i może już iść do nowego domku. Na razie to bardzo małe psie dziecko , trzeba co trzy godziny karmić , masować brzuszek , w dzień i w noc . Quote
minia913 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 to wszystko zależy od tego czy mój ON ją zaakceptuje jeżeli nie będzie problemu to może u mnie na stałe zostać:) Powiedz mi czy maleństwo widział już wet? w czwartym tygodniu życia szczenię się powinno już odrobaczyć pierwszy raz Quote
minia913 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 a wiadomo jaka ona urośnie? nie wiem czy dobrze widzę ale mam wrażenie ,że będzie kudłata:) uwielbiam kudłacze Quote
Szami Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Tak się składa , że jestem wetem . Malutka będzie odrobaczona jutro , ponieważ chciałam ją poobserwować jak będzie reagowała na nowe - inne jedzenie . Czy nie będzie miała biegunki itp. Ale wszystko jak na razie jest ok. Jaka urośnie tego do końca nie wie nikt , z kundelkami bywa różnie . Ale wydaje mi się ,że nie będzie duża ale za to na pewno kudłata. A jak chcesz sprawdzić czy ją Twój ON zaakceptuje ? Quote
Aga-ta Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 jezeli bedzie potrzebny transport do Krakowa to sluze pomoca malenkiej Bibi:) (mowie to na wszelki wypadek, gdyby jej plany zyciowe mialy sie zmienic:)) Quote
minia913 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 postaram się o jakiegoś szczeniaka tzn. o odwiedziny kogoś ze szczeniakiem u nas w domu :) W ubiegłym roku znalazłam szczeniaka i nie było problemu nic mu nie robił ale wtedy w domu była jeszcze ONka niestety miała nowotwór i trzeba było ją uśpić. Od czasu kiedy jej niema ON zrobił się bardziej agresywny i dlatego będę musiała sprawdzić reakcję na nowego psiaka. Mam nadzieję ,że będzie ok i mała będzie mogła u nas zamieszkać. Quote
minia913 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 mogę zabrać małą do siebie na 100% :) test wykonany mój ON nie bardzo się przejął towarzystwem małego pieska w domu był ciekawy co to takiego małego między łapami mu się kręci ale nie było oznak agresji:D Tak więc jak Bibi będzie gotowa chętnie ją zabiorę :) Aga-ta jeżeli Twoja propozycja transportu malucha do Krakowa jest aktualna to byłoby świetnie bo dla mnie to zawsze bliżej niż do Nowego Sącza jeżeli nie będziesz mogła to też nie wielki kłopot pojadę do Sącza . Szami daj znać jak się mała czuje i kiedy będzie gotowa do odebrania:) POZDRAWIAM!!!! Quote
Aga-ta Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 trase N.Sacz-Krakow ktos z mojej rodziny robi codziennie, wiec nie ma problemu czekamy tylko na decyzje Szami:) Quote
Szami Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 minia913 zapytałam Cię czy chcesz małą wziąć na tymczas czy na stałe ? Nie otrzymałam odpowiedzi. Malutka czuje się dobrze , wczoraj została odrobaczona , trochę miała tych " lokatorów " . Pisałam już wcześniej ,że mała może być u mnie do 10 grudnia .( wtedy już będzie miała ok. 6-7 tygodni ) Ten czas jest jej potrzebny do prawidłowego rozwinięcia się , (malutkiej zaczęły wychodzić ząbki ) , coraz więcej się rusza , próbuje już chodzić i nieśmiało się bawić , ale nadal to psie niemowlę potrzebuje opieki 24 godziny na dobę . Także dziewczyny wstrzymajmy się jeszcze chwilkę . Chciałabym żeby Bibi trafiła do domku stałego . Prawdę mówiąc miałam parę telefonów ale na razie czekam aż malutka podrośnie i będzie gotowa zamieszkać w nowym domku. Quote
minia913 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 myślałam żeby ją wziąć na stałe nie wyobrażam sobie wziąć psa na tymczas i oddać go za jakiś czas. Poczekam cierpliwie aż mała będzie już samodzielna. Tylko kilka dni przed 10 grudnia chciałabym się konkretnie umówić na termin odebrania jej muszę sobie swoje sprawy tak poukładać żeby wygospodarować wolny dzień i pojechać po nią Quote
minia913 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Szami musisz szukać dla Bibi innego domu ja dostałam dziś wypowiedzenie umowy o pracę myślę ,że nie muszę nic więcej tłumaczyć:( jest mi bardzo przykro ,że nie trafi do mnie ale w sytuacji jakiej się znalazłam nie mogę sobie pozwolić na drugiego psa , nie wybaczyłabym sobie gdybym nie mogła jej zapewnić odpowiedniej opieki . Mam nadzieję ,że telefony , o których pisałaś dotyczyły adopcji maleńkiej i znajdziesz kogoś kto ją pokocha z całego serduszka Quote
Recommended Posts