igaaaaa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Jak i czy wogóle pracujecie na placu ze swoimi miluśkimi? Ja ostatnio wk....łam się mocno. Panuje opinia że dony nie maja popędów i ogólnie są leniwe. PT jeszcze tak ale IPO? Onkarze podśmiechujki sobie robią i nie bardzo pochwalają dona na cwiczaku. Że ciężki i taki beznamiętny do roboty. A ja się zawzięłam i cwiczę . Uważam że nie od włosa ale od głowy to zależy. Toż to owczarki . Quote
asiunia Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 My robimy PT+bawimy się frisbee. Młody ma jeszcze czas na profesjonalne IPO,ale gryzak już pięknie chwyta i robi to z dużym zaangażowanniem :D Quote
Sylwia i Roxi Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 W naszej drużynie agilitowej ćwiczy piękny Don - ma parę sukcesów na koncie, a ja z moją zaczynamy treningi od wiosny, obecnie PT :-) Quote
Fretka Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Ja z moim DONkiem ćwiczę agility i amatorsko frisbee, bikejoring... w sumie to każdy sport po trochu. Od skoków po bieganie długodystansowe i wcale nie uważam, że się do tego nie nadaje. Znam DONka, który też trenuje agility. Więc ćwicz i ćwicz, aż się ONkarzą głupio zrobi, że cię wyśmiewali. Quote
Kamila_ Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Nie eliminujmy Donów ze względu na długość włosa i wzrost czy też wage ;D Wręcz przeciwnie ... to jest ta sama rasa ON, jednak nieco się różni. Często jeżdżę do Czech gdzie Dony trafiają się coraz częściej, a właścicielom chwała za to że chcą z nimi coś robić! :) To że jeden jest sprawniejszy i ma więcej z popędu to nie dyskwalifikuję tego z mniejszymi popędami bo i je wyćwiczyć można :) Quote
Recommended Posts