Buszki Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 A dlaczego nie polskie te imiona :diabloti: ? Quote
Asiaczek Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Buszki, u Ciebie były 2x afrykańskie. U mnie - nadal króluja angielskie... Pzdr. Quote
Buszki Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Ja się pytam,bo Zielona kiedyś pytała "dlaczego polskie basenji nie noszą polskich imion?". Quote
Asiaczek Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='Buszki']Ja się pytam,bo Zielona kiedyś pytała "dlaczego polskie basenji nie noszą polskich imion?". Aaaaa, o to chodzi... zielona chyba po prostu lubi polskie imiona;) Pzdr. Quote
jamnicze Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 [quote name='zielona']Witam w Nowym Roku Znowu chata za...... nie ciekawa. W tym miocie przydomek będzie "Ballada o Wędrowaniu" Armani Amigo Ambrozja Ałycza Awantura Abba (prosto z Afryki) Alejka Abala (też z Afryki) Aaaa, z tego wnioskuję, że jest 2 chłopaczków i 6 panienek :) To czekam aż nam je po kolei przedstawisz :) Quote
Cienka Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Asiaczek napisał(a):Co to jest Ałycza? Edit; Juz wiem. śliwa wiśniowa odmiana kaukaska Pzdr. Ałycza to nasza pospolita mirabelka pod tą nazwą więcej osób za pewne kojarzy to drzewo. Quote
Asiaczek Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 Cienka napisał(a):Ałycza to nasza pospolita mirabelka pod tą nazwą więcej osób za pewne kojarzy to drzewo. O, nie doczytałam tej info w Googlach... Pzdr. Quote
Cienka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Ja zwyczajnie musiałam poprawiać koło ze szkółkarstwa i dlatego pamiętam:evil_lol: Quote
jamnicze Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Kiedyś robiliśmy kompot z mirabelek, ale one takie dosyć cierpkie są. Chyba wolę tą ciemniejszą odmianę Quote
Asiaczek Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Ja uwielbiam dżem z mirabelek; jest cudowny do tortów i ciast... Quote
jamnicze Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 Nie jadłam, ale wierzę na słowo. Generalnie do ciast pasują właśnie takie kwaskawe dżemy, ja do jabłecznika dodaję dżem pożeczkowy. Quote
Cienka Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 [FONT=Tahoma]A ja z pogardą patrzę na mirabelki, mój ojciec zrobił z nich żywopłot i co każde wakacje matka kazała mi zbierać te nieszczęsne mirabelki (bo się zmarnują). A potem nikt ich nie chciał jeść o sokach nie wspomnę też hitem nie były.[/FONT] Quote
Asiaczek Posted January 5, 2011 Posted January 5, 2011 Wiesz, ja na owoce patrzę okiem mieszczucha. Nigdy nie mieliśmy działki, ogródka czy daczy czy jeszcze czegoś tam innego, gdzie roślinki i drzewka mogłyby sobie rosnąć. Więc moje mysli i emocje co do owoców sa raczej pozytywne;) pzdr. Quote
M&S Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Hej, hej:) I u Ciebie też małe baski-rudaski;) Quote
Cienka Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Gratulujemy Bubusiowi ja jestem podwójnie uszczęśliwiona bo stawiałam na niego. Czekamy na wiadomości co tam się udało na finałach. Quote
Asiaczek Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Na finałach, niestety, Bubus nie został zauwazony. Zielona wraca juz do domu... Gratulacje dla Bubusia, to jego pierwsze Zwycięstwo Rasy!!!!! Pzdr. Quote
tomecki Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 [quote name='Asiaczek']Na finałach, niestety, Bubus nie został zauwazony. Zielona wraca juz do domu... Gratulacje dla Bubusia, to jego pierwsze Zwycięstwo Rasy!!!!! Pzdr. Zwycięzca ze swoją nagrodą. Gratulujemy !! Quote
Asiaczek Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 I to ten pulpet wygrał BOB'ka? Niemozliwe...;) Jak sobie podwinął łapeczki... http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/wystawy/2011-01-16-gdansk/17.jpg Pzdr. Quote
jamnicze Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Bubuś bardzo ładnie pokazał się w ruchu, w ogóle chłopak był opanowany i z przyjemnością go zaprezentowałam. Sędzina zwróciła też uwagę na jego przepiękną głowę. O tu widać http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/wystawy/2011-01-16-gdansk/09.jpg zielona, a czy Bubu był już kiedyś pokazywany, czy to jego debiut? Quote
Asiaczek Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Fakt, ładna główka. Mnie się wydaje, że to chyba debiut Bubusia..., w w ub.r. w Sopocie to chyba nie był prezentowany, bo byl za gruby... Pzdr. Quote
Cienka Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 To był raczej debiut. Może i Bubuś jest za gruby troszeczke ale na pewno się chłopak wyrobi:evil_lol:. [FONT=Tahoma][FONT=Verdana]Pepe i Muszu to jeszcze jak takie szczylki wyglądają a Bubuś już jak facet i myślę, że tym się mogła kierować przy wyborze Pani sędzina. [/FONT][/FONT] [FONT=Tahoma][FONT=Verdana]Bubuś był troszke zdrnerwowany ale powiedzialam mu na uszko, że w niego wierzę i chyba poskutkowało:cool3:[/FONT][/FONT] Quote
zielona Posted January 17, 2011 Author Posted January 17, 2011 Bubuś debiutował. Jest jeszcze za gruby ale oboje nad tym pracujemy.Bubuś patrzy na michę z jedzeniem i po pięciu minutach waży 10 deko więcej haha. Jednak ruchem potrafi zaimponować.Ten chłopczyk jest w starym typie.Mocny,krępy z odstawionym zadem.Przy ocenie na stoliczku stał dumnie bez ruchu. cienka zaczarowała i wygrał haha. Muszu jest śliczny,wysokonożny i również ma piękny ruch.Ale na stoliczku bardzo się wiercił. Pina postanowiła nie biegać po brudnej wykładzinie i jak postanowiła tak zrobiła.Zinie było obojetne.A pobiegnę sobie ale tylko trochę.Pepi padł i włączył "smutasa". Ale ocenę doskonałą dostał . Quote
Recommended Posts