Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mameczka napisał(a):
tak, w dodatku ulubiona :) potrafi jeszcze czasem tak sie ulozyc ,ze wpada calkiem za ta poduche hihi

Ale ma fantazję:evil_lol:Ślicznościowy maluch:loveu:

Posted

Cheritka napisał(a):
Dobrze, że go wzięłaś,
miał chłopak szczęście w nieszczęściu.

Ostatnio jak byłam z Akira na spacerku taka Pani mnie zaczepiła i mówi że miała pudla tylko bialego mini i powiedziała że go sprzedała bo się jej znudził myslałam że zaraz wybuchnę:angryy: zwierzę to nie rękawiczka żeby je zmieniać jak się znudzi.Ludzie nie zdają sobie sprawy jaka to odpowiedzialność pies a w szczególności rasy u których wymagane jest czesanie reguralne strzyżenie i nie tylko.

Posted

Oj rozumiem twoj gniew.Ja babce od Lola wygarnelam dopiero jak mialam go u siebie bo balam sie ,ze jeszcze nie bedzie mi go chciala oddac.WRRRR:shake: jacy ludzie sa tepi...
Moja kolezanka(z pracy) tez ma od paru tygodni yorka od znajomej , ktorej sie znudzil:crazyeye::angryy:

Posted

Na dużo ras juz była moda na Husky które męczyły się w blokach bo wybiegać sie nie mogły na zakołtunione pudle yorki i wiele innych bo właścicielowi sie czesać nie chciało.jak poszłam z Akirą do fryzjera jak była mała to pokazał mi całe runo z pudla który nie był wogóle czesany przeraziłam się jak psa tak możnabyło zaniedbać

• 1 month later...
Posted

Przed bo teraz wstyd mu zdjecia robic.Bidnie wyglada.Poczekam ze 2 tygodnie to mu pstrykne.Generalnie babka mnie zalamala swoim talentem , sama bym to lepiej zrobila gdybym miala sprzet.

Posted

Zrób Lolkowi zdjęcia i podaj nazwę tego "zakładu piękności" ku przestrodze:cool3:
Chociaż uważam ,że uroda pudelka obroni się nawet z niezbyt udaną fryzurą;)

Posted

EFMAN napisał(a):
Chociaż uważam ,że uroda pudelka obroni się nawet z niezbyt udaną fryzurą;)

No ja nie wiem. A co powiesz na to:

Chciałam krótką, domową fryzurkę. Salon fryzjerski przy sporej klinice weterynaryjnej. Skasowali mnie za to na stówkę :) Między innymi dlatego zaczęłam sama strzyc (ze względu na efekt, nie na stówkę). Na psich fryzjerów trzeba bardzo uważać - większość potrafi jakoś tam, po domowemu, zrobić yorka ale pudli jest tak mało, że niektórzy najwyraźniej nie wiedzą, jak się do tego zabrać. Mameczka, skorzystaj z propozycji Cheritki - nie ma to jak osoba znająca się na rasie.

Posted

Prawda jest brutalna, w salonach (i jest ich dobrze ponad połowa) często siedzą osoby które nie umieją nawet trzymać nożyczek, o do otwarcia salonu nie trzeba nic poza kasą na sprzęt, są salony gdzie umie się przygotować nieliczne rasy, a takich naprawdę pudlarskich jest niewiele.

Posted

Cheritka napisał(a):
Jak chcesz to mogę popytać kto strzyże w Gdańsku pudelki :)

Bardzo bede wdzieczna choc pierwszy raz jak bylam u innej babki to wyszlo bardzo ladnie.Teraz chcialam pojechac tam gdzie latwiej dojechac i mam za swoje.

Posted

filodendron napisał(a):
No ja nie wiem. A co powiesz na to:
http://i45.tinypic.com/2ltrlvn.jpg

.

Powiem,że z Fila fajny pudelek obcięty na krótką domową fryzurkę,tylko fryzjerka zapomniała o pudlowych atrybutach,mam na myśli czuprynkę:p
A z tymi salonami kosmetyczno-fryzjerskimi,które rosną jak grzyby po deszczu ,to macie racje,wszystkie się reklamują,że obcinają wg wzorca FCI.Póżniej się okazuje.że owszem ale za wyjątkiem pudli:shake:

Posted

EFMAN napisał(a):
Powiem,że z Fila fajny pudelek obcięty na krótką domową fryzurkę,tylko fryzjerka zapomniała o pudlowych atrybutach,mam na myśli czuprynkę:p
A z tymi salonami kosmetyczno-fryzjerskimi,które rosną jak grzyby po deszczu ,to macie racje,wszystkie się reklamują,że obcinają wg wzorca FCI.Póżniej się okazuje.że owszem ale za wyjątkiem pudli:shake:

Masz rację, to właśnie dlatego ja zmieniłam zawód :)

Popytam się kto z pudlarzy jest z Gdańska i Ci podpowiem :)

Posted

No nie wiem, czy ta fryzjerka tylko o czuprynie zapomniała - a te wygolenia? Jakoś jej tak lekką ręką maszynka leciała - pies miał wygolone podgardle tyle że pod uchem :) Ale w sumie dobrze się stało, bo mnie to zmobilizowało do kupienia maszynki. Może nie jest to bardzo fachowa robota ale zawsze mam to zdjęcie, to sobie mogę porównać, o ile może być gorzej ;)

• 6 months later...
Posted

[IMG]http://www.dogomania.pl/[URL=http://img835.imageshack.us" class="ipsImage" alt="">
Uploaded with [URL="http://imageshack.us"]ImageShack

[URL="http://img835.imageshack.us/i/dsc0037c.jpg/"]
to moj lolus na wakacjach.Ciety przez pancie :p

Uploaded with ImageShack.us