Bogarka Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Bogar raz kuleje na jedna raz na druga przednia noge, myslałam najpierw ze ma za długie pazury ale pazury nie siegaja ziemi jak stoi wiec nie. Jak mu chce nałozyc ubranko musze podniesc najpierw jedna potem druga przednia noge wtedy czasami piszczy. Mama wczoraj na spacerze go spusciła pobiegał i zaczał kulec, a dzisiaj na spacerze tez kulał. Chyba zawsze kuleje po bieganiu Jak był szczeniakiem znajoma wet podejrzewała u niego krzywice i poleciła witaminki. Po jakims czasie zaczał popiskiwac jak chodził zabrałam go do weta do którego wtedy chodziłam on mówił ze za szybko rosnie i nie trzeba tych witaminek wiec przestałam mu dawac. Jak był szczeniakiem był tez troche gruby. Moze to był bład :hmmmm: ? Zabrac go na przeswietlenie? Ile moze sie Bogar ruszac? Quote
Patka Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Jeslio chodzi o stawy to u nas wystarczyła diagnoza dobrego weta Lilith aż "chrzęsci" w stawach - dobrze także przeswietlić Lilith dostaje preparat z glukozaminą i chondroityna (tabletki dla ludzi arthron, lub np artrostop) mozesz takze smarować łapy naproksenem, ale tu uwaga pies nie moze lizać :) Quote
mar_tusia Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Patka napisał(a): (tabletki dla ludzi arthron, lub np artrostop):) mi się wydaje, że psom nie powinno się dawać wymieniowych przez Ciebie preparatów bo one zawierają środki przeciebólowe a psom one nie słuzą Quote
Patka Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 mar_tusia prosze oto skład arthronu http://www.unipharm.pl/cons_chemicals_A_Chondrex.html te preparaty nie mają żadnych substancji usnieżających ból działają takze przeciwzapalnie tym samym zmiejszają ból - bo leczą, a to WIELKA RÓŻNICA! Quote
Quetzalcoatl Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 ja ze swojej strony mogę polecić movalis :) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=16641&highlight=movalis Quote
mar_tusia Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 tak jak napisałam wydaje mi się, a teraz jestem pewna, że nie zawierają i że mi się źle wydawało, dzięki za link Quote
Iras Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 przede wszystkim na przeswietlenie - i nie leczyc nie wiedzacco jest. Quote
coztego Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Bogarka napisał(a):Zabrac go na przeswietlenie? Ile moze sie Bogar ruszac? Zabierz na prześwietlenie i nie pozwalaj na zbyt wiele ruchu, dopóki nie dowiesz się, co psu dolega. Raczej spokojne, niedługie spacery na smyczy, żadnego aportowania i skakania, bo to może być niebezpieczne dla stawów jeśli są chore... A tak na marginesie - w jakim wieku jest Bogar? Quote
Bogarka Posted January 16, 2006 Author Posted January 16, 2006 Bogar w kwietniu skonczy 7 lat. Dzisiaj bylismy w lecznicy. Na rentgena umówiłam sie na jutro bo powinien byc w narkozie robiony a byłam bez samochodu. Ale był Bogar zbadany, to jest chyba oddzielanie sie chrzastki w łokciu. Quote
Recommended Posts