BajkaB Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Juz dałam znać Ani Walczakowskiej z TV Silesia,powiedziała,ze postara sie pomóc Quote
Agnezia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Co ta biedna sunia musiała czuć :( Odeszła jak już wiedziała, że jej maleństwa są bezpieczne... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 [quote name='sonikowa']Dopiero teraz jestem... Boże, za późno dla suni nadeszła pomoc. Koszmar, co za koszmar - zostawić matkę z dziećmi na śmierć głodową. I ten potwór jets matką zastępczą!! Nie można jej odpuścić. Prokuratura - super, ale media też - koniecznie!! To zdjęcie konającej suni z dziećmi, powinno się upublicznić w mediach... Jaki to straszny, potworny dowód ludzkiego okrucieństwa... Te biedne maluchy, nie rozumiejące, dlaczego Mama się nimi nie zajmuje, nie ratuje ich... Nie wiem tylko, czy ta sprawczyni tej psiej tragedii - bestia coś z tego zrozumie ? Bajko, dobrze, ze nie odpuszczasz ! Quote
TERESA BORCZ Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Kontakt ma napewno amikat, ta nauczycielka nie powinna uczyc. Avbsolutnie powinna zostac pozbawiona prawa wykonywania zawodu, niw wiem czy ktoś świadomie chciałby powierzyc jej dzieci. Dobrze błoby to naglosnić takze w tvp info bo więcej ludzi oglada. Quote
Divi Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Napisałam tez do tvp info katowice. BajkaB napisz może w pierwszym poscie jakie media zostały poinformowane, żeby sie nie dublować. Quote
marecki1 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 dina79 może trzeba jeszcze tę nauczycielkę ukamienować, jak w Iranie. Poteiam tę nauczycielkę, ale uważam że wśród dogomaniaków jest za dużo wulgaryzmu. Ludzie kochający psy nie mogą pokazywać,że są agrewsyni i pajać chęcią zemsty. Trzeba dokładnie sprawdzić daną sytuację. a widzę tu samych sędziów, posupujące się wyroki, a psy jak były krzywdzone tak i są dalej. A ikonki z bejsbolami mnie przerażają. Przecież to oznaka agresji i sadyzmu. Quote
diana79 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 marecki1 napisał(a):dina79 może trzeba jeszcze tę nauczycielkę ukamienować, jak w Iranie. Poteiam tę nauczycielkę, ale uważam że wśród dogomaniaków jest za dużo wulgaryzmu. Ludzie kochający psy nie mogą pokazywać,że są agrewsyni i pajać chęcią zemsty. Trzeba dokładnie sprawdzić daną sytuację. a widzę tu samych sędziów, posupujące się wyroki, a psy jak były krzywdzone tak i są dalej. A ikonki z bejsbolami mnie przerażają. Przecież to oznaka agresji i sadyzmu. czepiasz się ikonek? a to może napiszesz co jest oznaką tego czego dopuściła się ta kobieta? Quote
BajkaB Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Nikt nie zamierza biegać z kijem bejsbolowym ani kamienowac.Chodzi o ukaranie kobiety w ramach środków prawnych. A to,ze ludzie reagują emocjonalnie świadczy tylko o tym,ze sa przejęci sprawa i losem psów.Ikonki wyrażaja tylko emocje,które kazdy z nas ma w sobie,Ty na pewno takze. Sprawa jest bulwersujaca,choćby i z tego powodu,ze kobieta w zasadzie niczemu nie zaprzecza,jest świadoma tego co zrobiła i według jej słów,,wie,ze źłe zrobiła i żałuje,,Troche to mało Quote
Divi Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Drogi marecki trzeba sprawdzić dokładnie daną sytacje, wydaje mi sie ze ta sytuacja została dokładnie sprawdzona i na nieszczęście suczka nie żyje. Myśle że nie ma co sie dziwić naszemu oburzeniu skoro pomagamy psiakom wyciagamy je ze schronisk znajdujemy dom, a tu widzimy takie czyny. Osoba która powinna być autorytetem jest bezduszną istotą nie majacą serca. Myśle, że napisałeś o jednego posta za dużo na dogomani. Quote
Agmarek Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Divi napisał(a):Napisałam tez do tvp info katowice. BajkaB napisz może w pierwszym poscie jakie media zostały poinformowane, żeby sie nie dublować. Ja napisałam do TVN Quote
Jasza Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Marecki. Jeśli na Dogo jest zbyt wiele złych emocji, to jest to tylko i wyłącznie zasługa tego co dzieje się poza Dogo...na naszych oczach, na naszych osiedlach, w naszych miastach, na ulicach.... Ja swoich odczuciach w stosunku do tej morwichy nie piszę, bo już za chwilę zostałabym zbanowana a po co mi to...Ona nie jest tego warta, prawda? A jeżeli chodzi o kroki prawne - zostaną podjęte. Nie mam co do tego wątpliwości. Dziewczyny nie odpuszczą. Żeby tylko nasze PRAWO chciało nadążyć za nimi... Quote
elinka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 marecki1, tu nie chodzi o chęć zemsty czy ukamieniowanie. Sprawa jednak tak nie może być pozostawiona. U kobiety tej pod opieką są obce dzieci, w szkole przekazuje ona dzieciakom, patrząc na powyższe, wątpliwe wartości. Czy chciałabyś, aby Twojemu dziecku ktoś w powyższy sposób wskazywał szacunek do życia i nieczułość na cierpienie? A gdzie jest odpowiedzialność, jaką powinny ponieść odpowiednie na tamten rejon instancje za weryfikację domów zastępczych? Quote
BajkaB Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 [quote name='Jasza'] A jeżeli chodzi o kroki prawne - zostaną podjęte. Nie mam co do tego wątpliwości. Dziewczyny nie odpuszczą. Żeby tylko nasze PRAWO chciało nadążyć za nimi... Na pewno nie odpuszcze..Kobieta ma pecha,jestem prawnikiem z długoletnim doświadczenim Quote
Jasza Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 I chwała Ci za to Bajko. Czekamy na wieści co z Aresem i dzieciaczkami. Quote
Laura1108 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ten widok konającej matki i leżacych na niej dzieci jest chyba gorszy od wszystkich innych zmasakrowanych psiaków . Biedna sunieczka :-(:-(:-( [*] Biegaj szczęśliwa za TM tam masz jedzenia pod dostatkiem , nie ma łańcuchów nie ma katów nie ma krzywdy ... Straszne !!!!!! Pani nauczycielka !!!! chyba naprawdę będzie koniec świata - koniec ludzkości . Quote
MartynaP Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 biedna sunia :( a te maluchy tak na nij leżące...tak bardzo chciały do mamy Quote
J_ulia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Mikołów jednak:mad::mad::mad:, oj będzie się działo... tu nie można głośniej czknąć ,żeby sąsiad nie wiedział... Nie darujemy... oj nie... Quote
tomcug Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Normalnie rozsypałam się na kawałki. :placz::placz::placz: Quote
anado Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 mam wrazenie ze pod Mareckim kryje ta czula pani,dzieki ktorej sunia jest juz za TM Quote
MartynaP Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 anado napisał(a):mam wrazenie ze pod Mareckim kryje ta czula pani,dzieki ktorej sunia jest juz za TM mozliwe ledwo sie zalogował i odrazu w tym temacie sie znalazł hmmmmmm Quote
bela51 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 BajkaB napisał(a):Nikt nie zamierza biegać z kijem bejsbolowym ani kamienowac.Chodzi o ukaranie kobiety w ramach środków prawnych. A to,ze ludzie reagują emocjonalnie świadczy tylko o tym,ze sa przejęci sprawa i losem psów.Ikonki wyrażaja tylko emocje,które kazdy z nas ma w sobie,Ty na pewno takze. Sprawa jest bulwersujaca,choćby i z tego powodu,ze kobieta w zasadzie niczemu nie zaprzecza,jest świadoma tego co zrobiła i według jej słów,,wie,ze źłe zrobiła i żałuje,,Troche to mało Bajko, ja nie wierzę, że ona żałuje swojego czynu. Załuje tylko tego, że sprawa sie wydała, ze poniesie odpowiedzialnośc. Z premedytacją mówi o swoim żalu, bo liczy na mniejszą karę. Czy ktoś , kto zostawia na tydzień bez opieki, bez jedzenia swoje zwierzeta ma ludzkie uczucia? A to tylko jej wersja. Nie wiadomo jak "opiekowała" sie do tej pory nimi. Sądząc po ich stanie, to bardzo źle. Dlatego, nie wierze w jej słowa o żalu. To było dzialanie celowe, traktowała te zwierzeta jak rzeczy. Quote
MartynaP Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 maluchy jakim mlekiem sa karmione??? tymczas jest poszukiwany?? Quote
gonia66 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 BajkaB napisał(a):Wiecie nie moge sie uspokoić.Do końca zycia nie zapomne oczu tej suni.Nelly to mix husky i te niebieskie,cudne oczy..A w nich cierpienie,ból,rozpacz,bezsilność..Konała,a jeszcze wyrywała sie do szczeniaków:-(:-(:bigcry::bigcry:nIE MOGE UWIERZYĆ.....:(:(:(NO NIE MOGE...:(:(...WSTYDZE SIE ZE TO "MOJA KOLEŻANKA PO FACHU"....TO STRASZNE......chcialam tu wejsć w nocy ale link nie zadziala, strona sie nie otworzyla..i chyba dobrze...:(:(:( Quote
gonia66 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 W zyciu nie uwierze w zadna skruche tej kobiety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!i nie dajcie sobie niczego wmowic..tym bardziej ze to nie bylo tygodniowe zanedbanie..po tygodniu psy nie bylyby w takim stanie..a nawet gdyby..to co???Nie widziala suki jak wrocila??/nagle sie suka wywrocila i nagle zaczela konac??az ludzi- sasiedzi zdazyli zaiterweniować????przeciez to klamstwo jakich malo!!ta kobieta ma pod opieka nie swoje dzieci(nie dośc ze w szkole to jeszcze w swoim domu- przysposobione!!!!!!!!!)......to jest uwazam potwor nie czlowiek..jesli potrafila zrobic cos takiego swoim psom..nie wiem czego moze sie dopuscic wobec nie swoich dzieci.....jestem tak mocno zbulwersowana....ze nie mam słow....to ma byc osoba wyksztalcona..czego ona nauczy dzieci?????no czego??Jezuuuuuuuuuuuuuuuuuu......nie mogę....... Quote
Recommended Posts