grzenka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 :-(Nie wiem co mogę napisać - zaznaczam wątek:-( Quote
BajkaB Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Niestety,wieści są złe..Sunia nie przezyła nocy.Odeszła nad ranem..Teraz trzeba ratować reszte psiakó,maluchy sa ogrzewane i karmione co kilka godzin,Ares dostał kroplówki.Jest tak wystraszony,ze sika ze strachu pod siebie.Te psy musiały przechodzić koszmar. Po południu jade skłądać zeznania i oficjalny nasz wniosek o ściganie. Babsztyl Izo nie pracuje w Strzemieszycach tylko w Mikołowie lub Tychach.Dziś ustale dołądnie,bo szkoła musi zostac zawiadomiona. Juz zasygnalizowałam policjantowi,ze trzeba sie przyjżeć babie i tej rodzinie,bo baba wychowuje dzieci jako rodzina zastępcza. Jestem załamana..Zawsze mnie zwala z nóg fakt,ze nie udało sie uratować psiej bidy.. Koniecznie trzeba szukać domkó dla maluszkó i DT dla Areska Dziękuję gorąco za odzew i wsparcie.Pieniązki będa bardzo,bardzo potrzebne.Maluszki trzeba nie tylko odratowac,ale zaszczepic,odrobaczyc,podać surowice.. Quote
diana79 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 tak mi przykro :placz: nie było jej zaznać dobrej ręki człowieka :shake::-( Quote
bela51 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Jestem załamana. :placz: Na jakim świecie my żyjemy:placz::placz::placz: Tego nie można tak zastawić. Niech do końca zycia zamiata ulice:angryy: Quote
BajkaB Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Wiecie nie moge sie uspokoić.Do końca zycia nie zapomne oczu tej suni.Nelly to mix husky i te niebieskie,cudne oczy..A w nich cierpienie,ból,rozpacz,bezsilność..Konała,a jeszcze wyrywała sie do szczeniaków:-(:-(:bigcry::bigcry: Quote
Isadora7 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Edyto trzymaj się ... wiem ze ciezko walczymy o resztę Quote
BajkaB Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 Ares to śliczny psiak,taki mix goldena.Może ktoś mógłby dać go na Forum goldenów,chyba jest takie?Nawet nie wiem.. Quote
Laima Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 :( Możliwe, że pominęłam, ale czy sprawa została zgłoszona do prokuratury? Nauczycielka, o mój Boże, tacy ludzie uczą nasze dzieci... Quote
diana79 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 trzeba by było zrobić plakaty z opisem i zdjęciami konającej suni i szczeniaków i obwiesić całą szkołę i okolice jej zamieszkania aby wszyscy ją palcami wytykali i znienawidzili :angryy: Quote
J_ulia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ;(;(;(;( [*] żegnaj psinko ;(;( siedzę i płaczę... Quote
ihabe Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Dopiero teraz trafiłam na watek, Bajeczko, proszę dawaj mi znać o takich wątakach bo ja nie zawsze znajduje to co trezba. Biedna sunia, wyć się chce. właściwie to dzień mam z głowy, ból taki w klatce piersiowej, że chce ją rozerwać:-(:-(:-(:-( Bajka co mogę zrobić, jak pomóc? Trzeba gdzieś podjechać? Coś zrobić? daj znać. Nie potrafię już nawet oddychać:-(:-( Quote
Jasza Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Śpij spokojnie. Będziemy walczyć o Twoje dzieciaczki... Szukamy DT dla nich? Quote
J_ulia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Jeśli okaże się ,że ta baba jest z Mikołowa to proszę o info . To małe miasto, tutaj takie informacje rozchodzą się z prędkością błyskawicy... Wystarczy tylko szepnąć słówko tu i tam... a po dwóch dniach... wiedza wszyscy. Szczególnie jeśli kobieta jest nauczycielką:angryy::angryy::angryy: Quote
Laima Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ja tak tylko na marginesie: to, co ta kobieta zrobiła, jest nieludzkie i nienormalne. Powinna zostać ukarana z mocy prawa. ALE: poza tym może trzeba jej jakoś pomóc? Może z jej psychiką jest coś nie tak (ciekawe, jak ona dzieci uczy)? Quote
Mal Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Nie mogę uwierzyć w to, co czytam :shake: :shake: :shake: Nauczycielka?? Matka zastępcza?? Kto i jak ją sprawdzał przed oddaniem jej dzieci? Gdzie byli sąsiedzi?? Musieli widzieć zagłodzone zwierzęta oraz wiedzieć, że w tym domu są adoptowane dzieci!! Gdzie my żyjemy? :angryy: :angryy: :angryy: Quote
jagoda1403 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Tak bardzo mi przykro co ta psia mama musiala czuć głód, strach o maleństwa i tyle cierpienia ... Oby maleństwa wszystkie przeżyły i znalazły odpowiedzialnych właścicieli ... Quote
elinka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 BajkaB napisał(a):Niestety,wieści są złe..Sunia nie przezyła nocy.Odeszła nad ranem..Teraz trzeba ratować reszte psiakó,maluchy sa ogrzewane i karmione co kilka godzin,Ares dostał kroplówki.Jest tak wystraszony,ze sika ze strachu pod siebie.Te psy musiały przechodzić koszmar. Po południu jade skłądać zeznania i oficjalny nasz wniosek o ściganie. Babsztyl Izo nie pracuje w Strzemieszycach tylko w Mikołowie lub Tychach.Dziś ustale dołądnie,bo szkoła musi zostac zawiadomiona. Juz zasygnalizowałam policjantowi,ze trzeba sie przyjżeć babie i tej rodzinie,bo baba wychowuje dzieci jako rodzina zastępcza. (...) Rodzina zastępcza??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: I do tego jeszcze nauczycielka??? :-o Moi znajomi pełnią funkcję rodziny zastępczej, ale zanim otrzymali pod opiekę jakiekolwiek dziecko musieli bardzo długo uczęszczać na szkolenia, przeszli kilkadziesiąt testów, kontroli i wizytacji. Musieli przerabiać mieszkanie, przygotować pokoje i miejsce do nauki dla dzieci. A tu już na pierwsze oko widać, że coś jest nie tak. W pomieszczeniu, gdzie przebywał drugi zagłodzony pies widać totalny brud. Obok budy też nie lepiej. Czy te dzieci biegały po podwórku gdy sunia leżała na ziemi w drgawkach konwulsyjnych? Kto w ogóle tej kobiecie powierzył dzieci? Absolutnie nie można tego tak zostawić. Quote
anado Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 mam nadzieje ze baba troche sobie posiedzi,a zamiatanie ulic to zbyt dobra praca dla takiej...... Quote
Piromanka Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Zanim ktos zostanie nauczycielem, a tym bardziej rodzina zastępczą, powinien przejść obowiązkowo szereg testów psychologicznych, a może nawet być na obserwacji psychiatrycznej. Ale to tylko marzenia.... Co za koszmar.... Az mi się porannej kawy odechciało, bo do wymiotów mnie zbiera..... Quote
Jasza Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Czekamy na wieści co z Aresem i dzieciaczkami. Quote
kosu32 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Dopiero co dostałam link do wątku od znajomej... Masakra !!! Tej babie nie można darować. Sprawę trzeba rozdmuchać - wszędzie !!! (TV) Powaliła mnie informacja że to nauczycielka i na dodatek rodzina zastępcza ... Boże - gdzie jesteś ??? Quote
Recommended Posts