Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

ihabe napisał(a):
Czytam i płaczę! Płaczę z bólu za sunią, wiersz cudowny!!!
Ale proszę Was skoncentrujmy teraz nasze siły, naszą energię na pomocy sierotkom i Areskowi.

Nie pozwólmy emocjom przyćmić najważniejszego obrazu. Spokojem więcej osiągniemy niż nerwami ( wiem cos o tym bo choleryk ze mnie okropny i zawsze źle na tym wychodzę). Popieram każde Wasze słowo ale teraz jest czas na uspokojenie nerwów i działanie, które nam zagwarantuje, że taka kobieta już nie bedzie nauczycielką.
Chetnie porozwieszałabym plakaty mające na celu rozgłośnienie całej sprawy, oblepiłabym całe Strzemieszyce, Dabrowę, Mikołów......

Neli teraz śpi spokojnie i cieszy się, że tyle człowieków ją pomści!!!!!!!!

Masz rację, musimy się trochę uspokioć( ja tez mam z tym problemy-bo też ze mnie choleryczka).Skupmy sie na maluszkach i Aresiku.Czekam na wypłate i znowy posle pieniązki...Może ktoś ze znajomych weźmie maluszka ale to nie jest jeszcze pewne.
Jak juz wspomniałam wczoraj kuzyn męża pracukje w Zarządzie Szkól i Przedszkoli w Mikołowie, przekazalismy mu temat i sie rozezna. Jak będą jakieś wieści zaraz napiszę.
Działajmy kochani

Posted

kakaicezar napisał(a):
Rozmawiałam dziś z BajkąB i pismo w przygotowaniu. Moge je nawet dostarczyc do tych instytucji.

CZYLI GOLF MA NIE PISAĆ? BAJKA JUŻ NAPISAŁA? nie ma sensu sie dublować, dajcie znac, proszę.

Posted

Bajka nie napisała, przygotowuje je. Umówiłam się z nia na telefon popołudniu to zapytam czy te pismo które jest gotowe posyłamy czy czekamy na nią okPoslij mi tez te pismo dzieki
moze wymianimy sie telefonami bedzie szybciej

Posted

kakaicezar napisał(a):
Bajka nie napisała, przygotowuje je. Umówiłam się z nia na telefon popołudniu to zapytam czy te pismo które jest gotowe posyłamy czy czekamy na nią okPoslij mi tez te pismo dzieki
moze wymianimy sie telefonami bedzie szybciej

Golf napisała to super profesjonalnie - zaraz wyślę ci na pw. I do Bajki też - myslę, że oszzcedzi jej to roboty. Jesli bedzie trzeba, to wkleję na wątek.

Golf -- wielkie dzięki!!

Posted

diana79 napisał(a):
a jakby tak tylko grzecznie poinformować uczniów z jej klasy czy z jej szkoły o tym co zrobiła? krótki opis z linkiem do filmiku ?

Dzieciom w klasach od 1-3? Dajcie spokoj, nawet jesli to z uczuleniem jak bardzo zle to bylo, zeby nnie utrwalac zlych wzorcow.

Posted

Tak sobie myślę ile jeszcze osób tu wejdzie i napisze , że profil na nk jest usunięty .... Co kilka postów czytam " Skasowała profil " "Skasowała konto " tak więc wiemy już od kilku dobrych godzin , że :

Pani nauczycielka , która okazała sie katem dla suni z tego wątku SKASOWAŁA JUŻ PROFIL NA NASZEJ KLASIE NIE SZUKAJCIE I NIE PISZCIE ZA CHWILĘ ZNOWU , ŻE NIE MA KONTA NA NK ....

Posted

kakaicezar napisał(a):
Dzieki, pismo profesjonalnie. Dam znac co powiedziała BajkaB.

nie ma za co.Jak byście jeszcze coś potrzebowały to walcie jak w dym :)

Posted

Divi napisał(a):
Kalafiorem jej to racje nie wisi. Będzie miała dużo problemów. Myśle ze żełuże , że to zrobiła, ale nie dla tego, że pieska nie ma tylko że ma teraz wiele nie przyjemności.

To jest wlasnie problem. Ludzie wrazliwi i posiadajacy serca nie skrzywdza ani czlowieka ani zwierzecia.
Probledm polega na tym, ze nie wszyscy maja orhany w odpowiednich miejscach:/ I brakuje prawa i widma prawdziwych konsekwencji dla tych bezdusznych osobnikow naszego gatunku. I trzeba naglasniac z konsekwencjami jakie poniesie ta kobieta!!! Zeby ci uposledzeni ludzie przynajmniej bali sie zakatowac swoje zwierze, zone cokolwiek.

Posted

Rozmawiałam z Bajką przed chwilą, koniecznie oglądajcie reportaż w TVS. Pani odmówiła występu, ale podobno to będzie przejmujący materiał. Dostałam pismo na PW. Troszkę je wygładzimy z Bajką i zamieścimy na dogo, a Bajka (Edyta) zajmie sie resztą.

Posted

TREŚĆ PISMA PO POPRAWKACH:

[FONT=&quot](pismo powinno być skierowane do Kuratora Oświaty, Burmistrza i dyrektora szkoły, choć nad tym ostatnim można się zastanowić – większą będzie miało siłę gdy dyrektor otrzyma prośbę o wyjaśnienie sytuacji z kuratorium)[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT]
[FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]W dniu .................. inspektor Fundacji dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych EMIR, oddział Sosnowiec otrzymała informację, że na posesji w.................. przy ulicy................. znajduje się konający pies. Przedstawiciele Fundacji w asyście policji udali się pod wskazany adres w celu sprawdzenia sytuacji i podjęcie działań mających na celu ratowanie zwierząt. [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Sytuacja, jaką zastali na miejscu zaszokowała zarówno stykających się na co dzień ze złym traktowaniem zwierząt wolontariuszy Fundacji, jak i policjantów, którzy każdego dnia mają do czynienia z każdym odcieniem zła, jakie może wyrządzić człowiek. [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]Przy rozpadającej się budzie, na łańcuchu, leżała i konała śliczna, zagłodzona suczka. Była nieprzytomna, miała drgawki, nie reagowała na bodźce. Na jej wychudłym ciele leżała popiskiwały wychudzone szczeniaki. [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]W znajdującym się obok budynku, w urągających przyzwoitości warunkach, znaleziono innego psa – zaniedbanego, z widocznymi ranami na ciele.[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Wszystkie psy, mimo protestów właścicielki zwierząt, zostały zabrane do weterynarza. [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]Suczka nie przeżyła nocy. Konała w obecności ludzi, którzy już nie zdążyli jej pomóc, ostatkiem sił próbowała opiekować się dziećmi. Obdukcja wykazała, że była silnie odwodniona, nieprzytomna, z licznymi ranami i otarciami na łapach, wychudzona, wyziębiona, bez reakcji na bodźce zewnętrzne. Rodziła miesiąc przed obdukcją, z powodu zagłodzenia nie miała pokarmu w gruczołach mlekowych. Pięć szczeniąt w stanie skrajnego wygłodzenia i wyziębienia również było bliskich śmierci.[/FONT]
[FONT=&quot]Zwierzęta zostały skazane na najbardziej okrutne konanie – powolną śmierć głodową

[/FONT][FONT=&quot]Osoba mniej wrażliwa mogłaby powiedzieć, że to jedna z wielu patologicznych sytuacji bezmyślnego znęcania się nad zwierzętami, jakich przynajmniej kilka dziennie jest odkrywanych w naszym kraju. Jest jednak pewien wyjątkowo bulwersujący fakt. [/FONT]
[FONT=&quot]Osoba, która uczyniła tyle zła nie pochodziła z tzw. marginesu społecznego. Jest osobą wykonującą zawód wymagający wyjątkowych predyspozycji moralnych – pani ..................... jest nauczycielem w Zespole Szkół........................ w .......................[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]Jest szokujące, że osoba odpowiedzialna za kształtowanie charakterów dzieci, uczenie ich nie tylko wiedzy merytorycznej, ale też postaw obywatelskich i społecznych z premedytacją zagłodziła uwiązaną na łańcuchu suczkę, o mały włos nie doprowadziła do śmierci pięciu szczeniąt i udręczyła innego zamkniętego psa. [/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]W Karcie nauczyciela (art. 9) czytamy: [/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]Stanowisko nauczyciela, (...), może zajmować osoba, która:[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]1) posiada wyższe wykształcenie z odpowiednim przygotowaniem pedagogicznym lub ukończyła zakład kształcenia nauczycieli i podejmuje pracę na stanowisku, do którego są to wystarczające kwalifikacje;[/FONT][FONT=&quot]
[/FONT][FONT=&quot]2) przestrzega podstawowych zasad moralnych[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]Dowiadując się o przypadkach bestialskiego traktowania zwierząt stawiamy sobie często pytanie: „jakim trzeba być człowiekiem, żeby zrobić coś takiego?”. Tym razem trzeba postawić natychmiast następne: „jakim nauczycielem może być osoba, która z premedytacją doprowadza do śmierci głodowej suczkę karmiącą nowo narodzone szczeniaki? Jaki wpływ na dzieci może mieć osoba postępująca tak okrutnie wobec zwierząt? Czy może brać na siebie odpowiedzialność za kształtowanie u uczniów postaw moralnych i obywatelskich?[/FONT][FONT=&quot] Czy ktoś taki powinien uczyć dzieci?
[/FONT][FONT=&quot]Wobec takich dramatycznych pytań narzucająca się tu sentencja o przyszłości Rzeczpospolitej i jej młodzieży chowaniu staje się zwykłym banałem.[/FONT][FONT=&quot]

[/FONT][FONT=&quot]Pragnę na zakończenie poinformować, że dochodzenia w sprawie podejrzenia popełnienia przestępstwa z Ustawy o ochronie zwierząt prowadzi komisariat/komenda policji w ................... oraz, że do Prokuratury w ................... zostało zgłoszone doniesienie o popełnieniu przestępstwa znęcania się nad zwierzętami. Stan zwierząt i przebieg interwencji został udokumentowany, zarówno przez Fundację, jak i funkcjonariuszy policji.[/FONT]

[FONT=&quot]Mam nadzieję, że ten bezprecedensowy przypadek okrucieństwa zostanie przykładnie ukarany przez wymiar sprawiedliwości, a dodatkową karą dla sprawczyni tego bestialstwa będzie potępienie społeczne i konsekwencje służbowe.[/FONT]

Posted

Greven napisał(a):
Boże, ciekawe czego ona uczyła, bo chyba ani biologii, ani etyki...

To chyba nie ma znaczenia czego uczyla, wazne,ze byla WYKSZTAŁCONA w kierunku przekazywania wiedzy dzieciom. W ramach tej wiedzy miesci sie chyba też, zawsze, EMPATIA, wrażliwość na otaczający swiat, krzywde.
Jak widac UCZELNIA tego nie przekazuja W WYSTARCZAJĄCY SPOSÓB, trzeba by chyba pisac do Ministerstwa Edukacji, UCZELNI, podać im ten gorzki własnie przyklad aby nacisk położyli na fundamenty! Widac, że "tradycje rodzinne" przechodza z pokolenia na pokolenie a wiedzy brak. Zapewne tak psy traktowala babka, matka i ona też.

Posted

Wykształcenie to tylko papier, nie daje ogłady, kultury, wychowania. Niestety można być chamem z cenzusem jak i cieciem z klasą. Dla mnie nie jest argumentem "i to zrobiłą wykształcona osoba". Dobrego piekło nie zepsuje, a złego niebo nie naprawi.

Przypomniam, że szukamy domu dla Aresa i dzieciaków Nelli.
No i oczywiście jak mantrę powtórze ratować za friko się nie da. Szukajmy zatem pomocy.