Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:) Nie mieścił się cholerny parówek do gara - potem poszedłem po większy i pokrywkę do ugniecenia - ale zwiał :(

Która hodowla? Facet jest z okolic Pomiechówka - ale dokładnie powiem Ci jak w "papiery" spojrzę.

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Parówka z musztardą i keczupem... Jak na prawdziwego wegetarianina przystało, od razu dostałam smaka, ślinka napłynęła mi do ust... Jeszcze świeża bułeczka i... ahh, Jędruś szukaj dużego gara!!

I nie pytaj mnie więcej, czy możesz wykorzystać zdjęcie z Sarenkiem, przecież ja się tylko tak z Tobą droczyłam, oczywiście że możesz, tak jak każde inne moje zdjęcie. I proszę nie pytaj mnie więcej o zgodę, tylko linkuj co i jak ;)

Posted

Dzięki za zgodę :)
Wiesz - to jest tak - nie mam nic przeciwko żeby znajomi (ci lubiani) korzystali z moich zdjęć - ale jak się jeszcze na dokładkę spytają to lubię ich jeszcze bardziej :)
stary "typ"
Linkować co i gdzie pyskuję raczej nie będę :evil_lol: Ale jak się coś gdzieś ciekawie rozwinie to oczywiście mailem wyślę.

Posted

Cudak napisał(a):
Mysza, masz szczęście, że tak daleko mieszkasz, bo Sandra jest chyba uzależniona od soku z myszy :evil_lol:

Wiem, już wiem. Dzisiaj mi to rozjaśniła troszkę.:eviltong:

Posted

No dobra – wiem, że Was strasznie zaniedbuję :eviltong:
Jeszcze trochę pewnie taki układ potrwa – chociaż chciałoby się być i pogadać codziennie, w czymś uczestniczyć – do czegoś się przydać.
Układ jednak jest taki, że muszę dość solidnie zabrać się do roboty, żeby wraz z całym stadem przetrwać trudny czas i wyjść na prostą.
Ale coś optymistycznego też dla Was mam.
Można pousuwać Supła i Pontona z sygnaturek !!!
Chętni się nie znaleźli, ale udało się każdemu z nich znaleźć „niszę ekologiczną” dla siebie w reszcie „naszego stada”.
Powody/przyczyny?
Dużo bardzo to możliwość zrobienia uczciwego kojca – reszta to współpraca ze strony samych psiaków.
Nie bardzo wiem jak to ująć – brak mi wprawy w przekazywaniu emocji za pomocą „formy graficznej” ;)
Może po prostu psiaki czując, że ich los jest niepewny – starały się bardziej dopasować do istniejących realiów? A może my nie do końca pogodzeni z własnym sumieniem w kwestii oddawania komuś – inaczej zaczęliśmy podchodzić do całego zagadnienia?
W każdym razie na dzień dzisiejszy układ jest taki:
Pontonek może już mieszkać w boksie, bo
- nauczył się korzystać z budy i nie ma ryzyka, że zamarznie czy rozchoruje się pozostając bez schronienia mimo różnych warunków pogodowych,
- wykazuje się wyjątkowym „wyczuciem sytuacji” w stosunku do koni, co przy okazji zapewnia mu możliwość częstego przebywania poza kojcem (np. w trakcie wszystkich związanych z końmi zajęć czyli ładnych parę razy dziennie).
Supełek za to coraz lepiej „powściąga” swój jamniczy charakterek w kontaktach z resztą stada, co daje mu większe (częstsze) możliwości przebywania z nami a nie tylko w „areszcie” na pięterku. Nadal oczywiście nie można zaryzykować zostawienia go sam na sam z (np.) Onkami na czas naszej nieobecności – ale przy nas i poza miejscem szczególnie wariackich harców udaje się już zachować bezpieczne dla Niego warunki.
Znaczy ni mniej ni więcej – tylko PRZEPRASZAM Wszystkich za zawracanie głowy – poszukiwaniami, ogłoszeniami itp. – nie wiedziałem/nie wierzyłem, że uda się wszystko tak dograć.
Oba Chłopaki zostają u nas [hołk]
Jak znajdę trochę czasu to wstawię tu jeszcze kilka ich zdjęć – a potem? Potem powędrują pewnie na PE do moich skarbów :)

Posted

Urwisek gratuluję, naprawdę bardzo szczerze decyzji. Jak będzie cieplej odwiedzę was z moim jamniczym stadem. Jak wyjedziemy będziesz wołał "klękajcie Narody, jak dobrze mieć tylko jedno jamnicze".

Posted

[quote name='donacja']Super wiadomość.
Taaa - też się cieszę :eviltong:
[quote name='mysza 1']...Czuję niedosyt:evil_lol:
Nie wydaje mi się żeby był problem to nadrobić - jakby co "Cioteczki" pewnie chętnie pomogą :diabloti:
[quote name='Isadora7']...Jak wyjedziemy będziesz wołał "klękajcie Narody, jak dobrze mieć tylko jedno jamnicze".
Zapraszamy - jak się jeszcze koty do imprezy przyłączą będzie fajny cyrk - trzeba dobry aparat naszykować :)
[quote name='Cudak']...w końcu sam Was wybrał na właścicieli ;)
Noo - ciekawe tylko kiedy ktoś w tym domu zauważy, że to JA jestem tu SAMCEM, ALFA LIDEREM, GŁOWĄ RODZINY, SZEFEM ....
i zapyta mnie kiedyś o zdanie PRZED faktem :angryy:

I malutki offek na koniec: "Cioteczki" - mam problem - proszę o radę jak Którejś coś się o uszy obiło w temacie "psie wózki" #20

Posted

urwisek napisał(a):
Noo - ciekawe tylko kiedy ktoś w tym domu zauważy, że to JA jestem tu SAMCEM, ALFA LIDEREM, GŁOWĄ RODZINY, SZEFEM ....
i zapyta mnie kiedyś o zdanie PRZED faktem

Dobry lider ubiega zdarzenia i kształtuje rzeczywistość, umiejętnie zarządzając zasobami :diabloti:

Już usunęłam banerki.
Cieszę się i nie cieszę, bo trochę się martwię - wiem, jak to jest mieć aż tyle psów i wcale różowo nie jest.