Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie wiem czy faux pas ale na pewno wyzwanie dla Andrzejka:evil_lol:;)

Kurde, najładniejsze fotki to na śniegu wychodzą- ma padać chyba jutro. Bo teraz na ziemi to czarno buro jest, psy też w podobnych odcieniach, guzik widać.

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wyzwanie - WRRR!!!
Dam Ci cwaniaku "kodakenidioten", które na cyfrowej stabilizacji obrazu zmniejsza rozdzielczość o połowę a bez niej od momentu naciśnięcia "migawki" do zrobienia zdjęcia psiak przebiega trzy metry to pogadamy o wyzwaniach !!!!!!!! :)

Jutro mam wyjazd do warsięgi ale jak będzie biało to trochę Go na porannym spacerze cyknę (i wieczorem wstawię).
Chociaż ja prawie się modlę o brak śniegu. Dla mnie każdy śnieg - nawet malutki to pięć dych z kieszeni - bo taką mam umowę w jednym miejscu z ochroniarzami, żeby odwalali za moją firmę odśnieżanie. Pewnie, że to taniej niż jakbym miał sam chłopaków zawozić, płacić i za robotę i za paliwo (o swoim czasie już nie mówiąc) ale zawsze to boli bo to PIĘĆ DYCH :(

Greven napisał(a):
faux pase
może nie - ale "podpucha" pod takim ślicznym zdjęciem Supełka w sygnaturce to FOCH murowany :) (nie masz linku przekierowującego "pod spodem"

Posted

urwisek napisał(a):
Wyzwanie - WRRR!!!
Dam Ci cwaniaku "kodakenidioten", które na cyfrowej stabilizacji obrazu zmniejsza rozdzielczość o połowę a bez niej od momentu naciśnięcia "migawki" do zrobienia zdjęcia psiak przebiega trzy metry to pogadamy o wyzwaniach !!!!!!!!

Oooo, Jędruś rzuca rękawicę!!! Pakuj swoją idiot kamerę i wysyłaj do mnie, a pokażę Ci jakie cuda można nią czynić :D

Posted

Bo wg mnie najlepiej robić zdjęcia w domu, psiaki są wyluzowane, siedzą, leżą.
Na podwórku biegają jak wariaty i sama wstawiam zdjęcia tylko po to, żeby pokazać, że się bawią, biegają itd.
Portrety na zwenątrz to można na smyczy w spokoju z pomocą kogoś zrobić.

Aparat, wbrew pozorom, nie ma aż takiego znaczenia, bardziej model i jego chęć współpracy.

Posted

No coś Ty - najwyżej na Jędrusia się obrazili - dostawcy neta za brak wpłat :eviltong:
Ale mają dylemat - zawsze płacę im z IPKO więc głupio mi całkiem wyłączyć - tylko takie "awarie" upominające :diabloti:

Już nadrabiam zaległości - tylko siedziałem i czytałem o Brunonie - biedactwie :(

"Rodzinny" spacerek był, zdjęcia jak obiecałem - zrobiłem. Wysłać jednak dopiero teraz mogę. Siedzę od 22 i wgrywam.
Najpierw oczywiście poszły na PE {sentyment:cool3:}

Nie wlepię tu wszystkich, bo zbyt nie na temat (Pontona mało, Supła wcale) - ale trochę dam.

„Rodzinny” spacerek w plenerze. Supełek został w domu dla własnego dobra, Chrupka w boksie (zabawy z Jej udziałem kończą się szyciem :) ) – Koty? – są za mądre żeby brać udział w czymś takim.

W takim młynie najbezpieczniej schować się za kogoś większego

Albo szybko usuwać się z drogi

Jednak mnie nakryły

Czemu on tak mało wystaje ze śniegu?

Dziwne takie jakieś

Samo się przewraca

Dobra – dopasuję się

Tak lepiej?

Moment! – a ten drugi z tyłu to po co?

Odczepcie się!

Potrafię być niemiły!!!

I stanowczy

Flip i Flap

Zmachane onki wloką się do domu? To teraz moja kolej!

Mam cię!

Już po tobie!

Ponton KONTRATAKUJE !!!

No co?! Dwóch na jednego!!!

Pontonka jednak ciągnie do duuuużych kumpli – albo raczej do tego, że coś do jedzenia Dama dostała – tylko czy to aby na pewno da się zjeść?

TAK WIEM, że zdjęcia marne :( starałem się – ich prędkość jednak przekracza moje umiejętności – jest mniej więcej TAKA:angryy:

Posted

Znowu zajrzalam na wątek..i znowu nie żałuję:):)Poprawiłam sobie humor na koniec dnia, po stresujacych dzisiejszych wydarzeniach..uśmiechnęłam sie szzcerze do historyjki "obrazkowej"..i nawet pozazdrościłam troszeczkę...:)
Mow co chcesz urwisku- ale cudny ten Twoj "przybytek":):):p

Posted

Już oglądałam tę sesję na PE (dziękuję), ale ponownie przejrzałam z przyjemnością. Piękne masz te dwa ONki, a chce się mieć takiego ;) Ponton wydawał mi się... inny. Dopiero na tych zdjęciach widać, jaki jest naprawdę - parówa :D

Jakość wcale nie zła, jak na zwykły aparat, braki w oświetleniu i ruszające się psy.
Ważne, że miło się ogląda.

Posted

Już oglądałam tę sesję na PE (dziękuję), ale ponownie przejrzałam z przyjemnością. Piękne masz te dwa ONki, a chce się mieć takiego ;) Ponton wydawał mi się... inny. Dopiero na tych zdjęciach widać, jaki jest naprawdę - parówa :D

Jakość wcale nie zła, jak na zwykły aparat, braki w oświetleniu i ruszające się psy.
Ważne, że miło się ogląda.

Posted

Fajne fotki a Onki najpiękniejsze:loveu:, normalnie nie ma ładniejszych psów niż tej rasy:eviltong:

Ponton by się dogadał ale onki tworzą bandę i nie pobawi się z nimi:shake:

Posted

Greven napisał(a):
...Jakość wcale nie zła, jak na zwykły aparat, braki w oświetleniu ...

Jak wyrozumiała :):):)

Że Ponton parówa to i owszem - dodatkowo go dopasłem szykując na te mrozy - dostaje duużo, często i tłusto - co przy jego budowie daje szybki efekt. Ale to młodziutki psiak i myślę, że po zimie jak przejdzie na normalne karmienie i będzie miał sporo ruchu z innymi powinien wrócić do normy (jakkolwiek by ta "norma" w jego przypadku miała wyglądać) :)

"Onki tworzą bandę" - właśnie - dokładnie tak. I tu jest problem. Puszczane pojedynczo bawią się zdecydowanie spokojniej. Ale ten drugi - co zostaje zamknięty - dostaje wtedy takiej histerii, że zwyczajnie boję się o niego (i o okna).
One już zdążyły się nauczyć, że kumpel do zabawy (brat) jest tej samej wagi, siły i wytrzymałości - więc dobra zabawa jest wtedy kiedy nie trzeba się hamować. A "cieluchy" mają już po 40 kg.

Posted

Tak, znam to. U mnie też jak się rozbawią to Hugo zaczyna gonić malucha, Bruna. Wtedy Zuźka też na niego szczeka i kończy się tak, że maluch siada w kącie i patrzy :(

Wielkie są ale mój większy, niestety. Odchudzam i odchudzić nie mogę...

Posted

danka1234 napisał(a):
...supełek najładniejszy jak to parówa...

:) PONTON - chociaż oba "parówy" mogą się pomylić.
Supełka bałem się z tymi wariatami puścić - miał mieć osobną "sesję" i zaniedbałem [wstyd]
Spróbuję jutro (ops już dziś) się poprawić.

Isadora7 napisał(a):
...potrzeba mi było uśmiechu po ...

Ano :( czasem to taki trochę wisielczy ten humor ale chyba trzeba - dla równowagi - żeby się nie załamać.

Posted

donacja napisał(a):
Ponton w garnku jest boski:)

Pontona to ledwo widzę ale zdjęcie nr 2 z onkiem (nie wiem który to) jest PRZEPIĘKNE.:loveu::loveu::loveu: i technicznie super, od razu widać, że model współpracował:eviltong:

Posted

Ciekawe o co Pontonowi z tym garnkiem chodziło? Dość długo koŃbinował zanim się tak usadził. Niemożliwe raczej żeby mu na żelastwie cieplej było.

No - onek się popisał (Molder) - był tak oporowo wybawiony (po "spacerku" z bratem), że wszystko mu "zwisało" nie tylko fafle :)
Od dawna już na taki stan ducha u Supła poluję - ale to chyba próżne nadzieje.

Posted

Pies w garnku, Jędruś czy Ty między wierszami chciałeś zaprosić nas na chińszczyznę??

Owczar piękny. Przypomina mi Ragnara.
Ciągle zapominam spytać - z jakiej hodowli Ty je wyhaczyłeś?