Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niezły ten spis stron pidzej kawał dobrej roboty odwalił/a.
Nawet nie miałem świadomości, że tyle tego jest.

[quote name='Cudak']...ja preferuję te, gdzie nie trzeba się rejestrować
Dzięki - ja wezmę się za te z rejestracją - w końcu to mój interes więc pasuje żebym sobie trochę trudu zadał i tak już dużo za mnie robicie :)
Ze zrozumiałych względów te płatne sobie chwilowo odpuszczę.
Jeszcze tylko prośba - TEKST - tam jak widzę nie praktykuje się "elaboratów" a ja od małego mam problemy z krótkimi /a zawierającymi wszystkie niezbędne dane/ tekstami.
Takie 'skrzywienie' gaduła i w realu i "na papierze".

Z dzisiejszych zdjęć nic nie wyszło - moje "boksowe" skarby podkopały ogrodzenie tak starannie, że trzeba się było wziąć za poprawki bo część podmurówki wisiała już w powietrzu.
One zwyczajnie nie rozumieją, że w niedzielę nie należy pracować :)
Czy w tych ogłoszeniach jest edycja - bo jeżeli tak to myślę, że można włożyć zdjęcia z tych co są (które najlepiej?) a potem pozamieniać na lepsze (jak będą).
Nie spodziewam się raczej żeby ludzie natychmiast ustawili się w kolejce - chociaż to miłe i sympatyczne stworki - więc pewnie będzie dość czasu na powymienianie?
mysza, Cudak, donacja - macie na prv "wejściówkę" do fotosika gdzie jest wszystko co do tej pory zrobione - jeżeli coś/z czegoś da się wyciągnąć (Któraś umie/zada sobie trud) - wyślę mailem w pełnym rozmiarze.
Dzięki :)

Posted

kupiepsa.pl
przygarnijzwierzaka.pl
e-zwierzak.pl
animalia.pl
petsy.pl
zwierzeta.hiperogloszenia.pl
adopcjapsa.pl
nasipupile.pl
petwort.pl
pineska.pl
pajeczyna.pl

Ja dziś biorę te- jak mogę :roll: Zawsze na nich robiłam, to mi łatwiej. Czekam na cięcia :cool3:

Posted

Ok. - jestem po naradzie rodzinnej :)
Mam jutro robotę w Warszawie - remont (w mieszkaniu Mamy) - chciałem zabrać chłopaków ze sobą, żeby ew. było łatwiej/bliżej podjechać do was na sesję zdjęciową. Jednak mądry człowiek (moja TZ) obdarzony większą wyobraźnią/wrażliwością zwrócił mi uwagę, że Supeł poznałby mieszkanie, klatkę schodową itp. Nie można mu takich "atrakcji" fundować :(
Zostawiam TZ-kę z dzieciakiem w domu - mają zalecenie zabrać psiaki na dwór i robić im zdjęcia dotąd aż coś z tego wyjdzie (wspierani Waszymi radami - jak to ma wyglądać). Jak im się uda to dodatkowo pożyczą lepszy aparat, może nawet z fotografem "w pakiecie".
Jak i to nic nie da ... zacznę koŃbinować jak je do Was dowieźć lub Chętną przywieźć do siebie :)

Posted

SUPEŁ to pies w typie jamnika. Pobyt w schronisku pozostawił trwałe blizny na jego psychice i nawet dzielna, jamnicza natura nie była w stanie ich całkowicie usunąć. Został adoptowany. Po roku w supłowym raju, pod opieką osoby, która rozpieszczała go, karmiła smakołykami i pozwalała warczeć na gości z pod fotela, SUPEŁ znów został sam. Jego Pani umarła. Coś zgasło, coś się skończyło w życiu SUPŁA tak niespodziewanie, jak zdmuchnięty płomień zapałki. Pies miał szczęście, że trafił do domu tymczasowego, a nie do schroniska, gdzie jego szanse na przeżycie równałyby się zeru. Niestety, jest tu tylko jednym z dużej gromady zwierząt, jego jamniczy indywidualizm i poczucie godności cierpi na tym. Z częściom psów nie może być kontaktowany, bo są zbyt duże, zbyt silne, zbyt rozbawione, jak na możliwości jednego małego SUPŁA. Piesek jest izolowany, a to negatywnie wpływa na jego psychikę. Tylko w nocy ma towarzystwo ludzi i kotów, z którymi dzieli łóżko. SUPEŁ zasługuje na całodobowe szczęście, na opiekuna który zrozumie i zaakceptuje jego jamniczą naturę w niedokońca jamniczym ciałku.

Pies przebywa w ...
Kontakt ...

Posted

Isadora7 napisał(a):
Jakby co to ja jestem w okolicy, panterka włożona, bejsbol w ręku, zwarta i gotowa jak przystało na jamnicza bojówkę.

Zapomniałaś o anielskich skrzydłach i aureoli z jamnika ;)

Posted

WON STĄD! usłyszał nieduży, młody piesek, chcąc wejść do domu. Do cudzego domu, ale to mu przecież nie przeszkadzało. Nie marzył nigdy o dużym metrażu, o pięknym widoku z okna i markowych meblach i dywanach. Chciał mieć tylko swojego człowieka, malutki kącik w jego domu i sercu. Wydawało mu się, że jego życie odmieni się, gdy tylko przekroczy próg domu, ale... W tym domu było już zbyt wiele innych zwierząt, by mógł tam zamieszkać. Dostał budę, miseczki. Nie jest głodny, w wolnej chwili zawsze ktoś się z nim pobawi, ale... Czy tak ma wyglądać przyszłość tego pieska? Przeganiany z pod progu dla jego własnego dobra, w końcu oduczy się ufać, oduczy się kochać. Odejdzie, zdziczeje, może zastrzelą go myśliwi, może wpadnie pod auto, albo umże zimą z głodu i chłodu. Dziś jest taki radosny, tak pragnie kontaktu, żebrze o niego, o chwilę uwagi, o dotyk, o jedno pogłaskanie. Nie potrzebuje wiele, a w zamian odda wszystko - siebie.

Pies znajduje się w ...
Kontakt ...

>> Oczywiście do obu ogłoszeń musisz Jędruś wprowadzić dane dotyczące wieku i stanu zdrowia psów oraz dodać nieśmiertelną formułkę, że: pies wydany zostanie po przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej, podpisana zostanie umowa, nowy opiekun zgadza się na kastrację itd.

Posted

[quote name='Greven']1. SUPEŁ to pies w typie jamnika. ...

2. Pies przebywa w ...
Kontakt ...
/cyferki oczywiście moje/

ad1. "No toś go zraniła wręcz na wskroś" - On z całą pewnością uważa się za jamnika :)
Podoba mi się - "działa" na mnie - dokładam zdjęcie to "na podusi" i zaczynam te z rejestracją (od początku listy).

ad2. Pies przebywa w okolicach Nasielska
Kontakt andru-sek@o2.pl tel. 668 849 831

Posted

Greven napisał(a):
1. WON STĄD! usłyszał nieduży, młody piesek, chcąc wejść do domu. ...
2...dane dotyczące wieku i stanu zdrowia psów
3...podpisana zostanie umowa,
4...nowy opiekun zgadza się na kastrację itd.

1. Brzmi strasznie ale niestety to prawda - nie było w tym aż takiej złości jaką sugeruje zwrot - jednak padł :( - opis też śliczny - Masz TALENT :)
2. Pies ma ok. (Supeł 4, Won-stąd 1,5 roku) oględziny weterynaryjne nie wykazały żadnych zastrzeżeń co do stanu zdrowia (może być tak ujęte?)
3. dostanę coś "na wzór"? - adopcyjna czy przekazania?
4. kładzenie na to nacisku nie wypłoszy niektórych? W końcu nikt nie weźmie ich w celach hodowlanych (na smalec za małe, na sprzedaż zbyt "mix") a ludzie mają różne "fobie".

Posted

urwisek napisał(a):
ludzie mają różne "fobie".

Przerwałam studia, nie zostałam psychologiem, więc jak dla mnie mogą je sobie wsadzić w... te swoje fobie.

Na maila wyślę Ci wzór umowy adopcyjnej, albo później wstawię tutaj. To nie żaden cyrograf sygnowany krwią i każdy normalny człowiek po zapoznaniu się z treścią podpisze bez problemu.

Posted

A.R.S. napisał(a):
kupiepsa.pl
przygarnijzwierzaka.pl
e-zwierzak.pl
animalia.pl
petsy.pl
zwierzeta.hiperogloszenia.pl
adopcjapsa.pl
nasipupile.pl
petwort.pl
pineska.pl
pajeczyna.pl

Zrobiłam dla Supła.
Andrzej, niektóre/parę linki aktywacyjne poszły na twoją skrzynkę.. odbierz pocztę KLIKNIJ w nie. :mad:

Posted

Greven napisał(a):
... mogą je sobie wsadzić w... te swoje fobie...

Nie irytuj się "złość ..." - znam Twoje poglądy, zgadzam się z nimi - chodziło mi o ew. ludzi starszych, którzy i tak psiaków nie mnożą a mają przestarzałe dane na temat szkodliwości sterylek. Czy takim warunkiem się ich nie zniechęca.
Zresztą - chyba racja - nie ma co ryzykować "... uciekł i zrobił... co swoje..."

Rozumiem, że adopcyjna umowa? Tak - to chyba najlepiej zabezpiecza psiaka - jak by co.

Posted

PetWorld, Pineska, hiperogłoszenia, Petsy, e-zwierzak - doszły. Aktywowałem - DZIĘKI :)

/cholera znów mi się edycja wyłączyła i jeden pod drugim piszę - mam nadzieję, że mnie za to nie obleci skoro to Dogo "wywija"/

Posted

urwisek napisał(a):
chodziło mi o ew. ludzi starszych, którzy i tak psiaków nie mnożą a mają przestarzałe dane na temat szkodliwości sterylek. Czy takim warunkiem się ich nie zniechęca.
Zresztą - chyba racja - nie ma co ryzykować "... uciekł i zrobił... co swoje..."

No właśnie, właśnie o to chodzi. Uciekł, albo został wypuszczony, bo "pies czasem musi", ktoś przymknął oko, ktoś inny nie upilnował... o to bardzo łatwo.

A jeśli już o ludziach starszych mówimy, to moja babcia od kilku miesięcy wypytywała moją Mamę, kiedy ona Juniora w końcu wykastruje, bo "śmierdzi samcem i sika za dużo" ;) Do kastracji / steryzliacji namawia wszystkie swoje znajome posiadaczki psów (większość z nich niestety puka się w głowę, bo lepiej mieć szczeniaki z wpadki i samca gwałcącego nogi oraz poduszki), a sąsiadka z naprzeciwka to już w ogóle nie ma z nią życia - mają tam myśliwskiego teriera, głupiego jak moje kapcie, który zasikuje klatkę schodową... Oj ma babcia pole do popisu!

urwisek napisał(a):
Rozumiem, że adopcyjna umowa? Tak - to chyba najlepiej zabezpiecza psiaka - jak by co.

Wg mnie tak.

Posted

Babcie potrafią nas nieraz zaskoczyć - a i wielu przekonanych o swoim "zdrowym rozsądku" zawstydzić. Szkoda, że niewielu słucha.

"śmierdzi samcem" jest ekstra :):):)
Dodałem do /zakładki/ "zwroty do użycia w stosownych okolicznościach" :)

http://www.ofertka.pl
http://www.psy.pl/
http://www.polskastrefa.eu
http://ogloszenia.adverts.pl
http://kupiepsa.pl/
http://pultusk.olx.pl
http://www.gieldaogloszen.pl/
http://www.eoferty.com.pl
http://www.kokosy.pl
http://www.pineska.pl

Przez te przebrnąłem - po dublowały się czasem (posprzątam)
ale to od siedzenia po nocy i zasypiania z nosem na klawiaturze :)
Z resztą linków walczę nadal.

Posted

[quote name='danka1234']... ale nie znalazłam linku do alegratki wiec zrobiłam...

Dzięki Wielkie :)

[quote name='mysza 1'].. wizyta przedadopcyjna, bez tego nie dawaj nikomu...

Oooo!!! na pewno - za dużo się naczytałem o różnych cudach.

Allegro

Trochę się pogubiłem - muszę to wszystko pozbierać razem. Przyczyna bałaganu (dublowania) taka sama jak i spóźnianie ze zdjęciami PRACA - a potem próby nadrabiania zaległości po nocy = przysypianie nad kompem :(

Kurde - kto wymyślił taką głupotę (pracę)? Nie mógłby np. listonosz kasy do domu przynosić?!!!
W większości ogłoszeń jest możliwość edycji więc ładuję te zdjęcia co są (niech to już idzie) a jak się w końcu dorobię ładniejszych to będę wymieniał.

Zrobi Ktoś taki ładny zestaw zdjęciowy dla Won-stona jak ma Supeł?
To jak skończę wlepiać Supła zacznę drugi raz od początku z nim.