flashka-g Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Chciałbym zapalić płomyczek, dla wspaniałej osoby, która większość swojego życia poświeciła kynologi. Wspaniały międzynarodowy arbiter kynologiczny. Elke Peper wiele razy sędziowała na naszych narodowych ringach, według mnie doskonała sędzina, w szczególności Junior Handling. Niestety nie ma juz jej wśród nas..nic nie wyrazi ogromnej straty. Odeszła od nas do ostatniego dnia walcząc. Osobiście chciałabym podziękować ostatni raz za wszystkie miłe słowa, słowa uznania i zwycięstwa. Na zawsze bedę darzyć tą osobę wielkim szacunkiem. [*] [*] [*] [*] [*] [*] [*] Quote
carotina Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 szok:crazyeye: :shake: flashka, a co się właściwie stało? :( Quote
burzan Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Faktycznie to wielka strata dla polskiej i europejskiej kynologii. Aż wierzyć się nie chce , że to prawda.:bigcry: Quote
flashka-g Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 rak...ale dzielnie z nim waczyła.. Quote
gwiezdny-wyslannik Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Nie miałam okazji być przez nią oceniana, ale nie raz widziałam jak oceniała. Gdy dziś rano się dowidziałam co się stało łzy mi poleciały... Bo przecież 2 miesiące temu widziałam ją radosną, ze światełkiem w oczach... Zawsze uśmiechnięta i ze wspaniałym podejściem do wystawców oraz psów... Dlaczego z naszego życia zawsze muszą znikać wspaniałe osoby...? To niesprawiedliwe... ['][']['] Quote
Natalia_W Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 [*] [*] [*] [*] [*] Ta sedzina byla dla mnie wzorem do nasladowania.. i nadal jest - w mojej pamieci... Ogromna strata... :-( :-( :-( :-( :-( :placz: :placz: :placz: :bigcry: :bigcry: :bigcry: brak mi slow.... Quote
Pearl Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Jestem podłamana tymi wiadomościami, odszedł jeden z autorytetów zarówno w europejskiej jak i światowej kynologi :( Dla mnie osobiście Największy...Mam nadzieję, że postać tak wspaniałej osoby(sędziego) nigdy nie odejdzie w zapomnienie. Quote
flashka-g Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 Moim marzeniem było jest i bedzie byc taką sędziną jak ona..:(( Quote
JustynaJK Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 koszmar i szok straszny!!!!!!!!!!! [**********] Quote
Agasia Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 flashka-g napisał(a):Moim marzeniem było jest i bedzie byc taką sędziną jak ona..:(( Dokładnie tak... Wspaniala osoba, wielka wiedza kynologiczna, zawsze usmiechnieta, mila, wesola... niestety zycie bywa tragiczne.. i coraz czesciej sie o tym przekonujemy... Mysle ze jednak pozostanie ona na dlugo w pamieci wszystkich "psiarzy"... Światełko dla Elke Peper... A 2 miesiace temu oceniala mnie... Quote
Ania i Mirek Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 :placz:To straszna wiadomość.Mieliśmy tą przyjemność być tylko jeden raz ocenianym przez tą sympatyczną sędzine.Był to dla nas wspaniały dzień. To prawda zawszw będzie wzorem do naśladowania i wielkim autorytetem światowej kynologi. Quote
Nitor-Nivalis Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 :( wielka strata i straszny szok :( Quote
limnolka Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Tylko raz oceniala mojego psa, ale widzialem ja na ringu na wielu wystawach. Była pogodna i taka normalna. Bedzie brakowalo nam jej usmiechu na ringu. Bedziemy pamiętali... Quote
Gonia Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 :( To zawsze jest szok!Smierć przychodzi i odbiera nam żyjącym nadzieję na sprawiedliwość.Nigdy nie jesteśmy gotowi na stratę,dlatego tak boli! Quote
velvia Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 ogromna strata ,wspaniały czlowiek i doskonały sędzia pozostały tylko zdjęcia i ogromny żal że nie jest z nami.:-( Quote
nice_girl Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 A jednak- wielcy ludzie kynologii również odchodzą. Niestety. :( ['] ['] ['] Quote
Ajrisz Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Mimo, iz nigdy nie mialam przyjemnosci pokazywac psa na ringu, gdzie ocenia ow Pani, to jednak przygladalam sie Jej pracy, ocenom i coz... Odszedl Wielki Czlowiek ;-( Quote
flashka-g Posted January 11, 2006 Author Posted January 11, 2006 To moje ostatnie zdjęcie z Częstochowy..niestety do Nowej Rudy nie dojechala:( Quote
orsini Posted January 11, 2006 Posted January 11, 2006 Rewelacyjna sedzina z olbrzymia wiedza kynologiczna i wielka klasa:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( czemu to zawsze ci dobrzy odchodza???????????????????? Quote
Recommended Posts