Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My zgloszen nie dostalismy jeszcze. Ale pisalam do nich i jestesmy zgloszeni :) DObrze ze podali plan sedziowania . Tylko u nas jest jeden minus zmienili nam sedziego :( Czy ktos cos wie o Pani V.Tichej?

Posted

Dobra to jesteśmy w niedzielę na ringu 5. Ale chyba kogoś pogięło! W każdej klasie po jednym , góra dwa psy a w młodzieży błękitach -... 5!!!!! Skąd się ich tak wzięło?:shake: :razz:

Posted

Vladimira Ticha sedziwoała mnie tylko na MP. Sympatyczna babka..ale cos mi sie wydaje ze polacy maja mniejsze szanse u niej. Nie powiem bo wygrywałam u niej takze. Ale było ciezko:)

Posted

u mnie miałam mieć sędziego pana Matyjasa!!!

a mam pana Mudra Antonin

i owczarek australkijski jest pomiedzy chartem afgańskim a whipetem !!!

no czegos takiego jeszcze nie widziałam - może to jakaś pomyłka ????

Posted

Musiałek napisał(a):
u mnie miałam mieć sędziego pana Matyjasa!!!

a mam pana Mudra Antonin

i owczarek australkijski jest pomiedzy chartem afgańskim a whipetem !!!

no czegos takiego jeszcze nie widziałam - może to jakaś pomyłka ????

NAm tez zmienili... Mial byc p. Antonovic, a jest wlasnie p. Matyas. Na ringu moje welsh spaniele sa z owczarkami belgijskimi!!!!!!

Posted

Nam też zmienili sędziego i potwierdzenia jeszcze nie mam, ale wiem że zgłoszenie zostało przyjęte, za to koleżanka z Czech już dostała potwierdzenie.
No i kolejny niewypał, bo okazuje się, że musze dopłacić na miejscu 100 koron- coś namieszałam chyba w kursach przeliczeń euro na korony, korony na polskie :-)).... A tak chciałam uniknąć stania w kolejce do sekretariatu

Posted

to tak jak my, mam nadzieje, ze jak najszybciej przyjdzie:angryy: My jestesmi sami w klasie, a w rasie jest jescze tylko jedna suńka, szkoda, ze szczenieta rasy lub przynajmniej NPwR nie moga dostac...:placz:

Posted

Ja dostalam wczoraj. Na koncu jest cos takiego:
Musi pies, ktory uczestniczy w wystawie miec zdrowotne potwierdzenie wydane przez weterynarza nie pozniej niz 3 dni przed wystawa.

Posted

dorotal napisał(a):
Ja dostalam wczoraj. Na koncu jest cos takiego:
Musi pies, ktory uczestniczy w wystawie miec zdrowotne potwierdzenie wydane przez weterynarza nie pozniej niz 3 dni przed wystawa.

Ale to tylko dla Czechów. Dla nas sam paszport wystarcza.
Tak samo jak dla Czechów zeby wejsc na wystawe pies musi byc zaszczepiony nie tylko na wscieklizne, ale tazke a parwowiroze, wirusowe zapalenie watroby i nosówkę.

Posted

No to kto bedzie w sobote ?? Ja ze swoimi teirerami walijskimi jestem na ringu 17 :-D . Odezwijscie sie :) zeby dodac otuchy bo ten zmieniony sedzia mnie troche zalamal :p No najwyzej bedzie "czeski film" ...... Mam nadzieje ze pogoda dopisze bedzie duzo dogomaniakow i czeskie piwo ;-) no i bedziem miec same sukcesy :-D

Posted

Nitencja napisał(a):
No to kto bedzie w sobote ?? Ja ze swoimi teirerami walijskimi jestem na ringu 17 :-D . Odezwijscie sie :) zeby dodac otuchy bo ten zmieniony sedzia mnie troche zalamal :p No najwyzej bedzie "czeski film" ...... Mam nadzieje ze pogoda dopisze bedzie duzo dogomaniakow i czeskie piwo ;-) no i bedziem miec same sukcesy :-D

My bedziemy w sobote :))
Ring 7

Posted

Agatix napisał(a):
no i pamiętajmy o paszporcie!!! muszą nam tam coś wpisać, że pies zdrowy i zdolny do transportu...

Ja nic nigdy nie wpisuje do paszportu :)

Posted

Gosik71 napisał(a):
Byliśmy na wystawie w Ostravie w zeszłym roku. Na hali (przynajmniej gdzie my się wystawialiśmy) było duszno i ciasno.:shake:

Uwaga!!! Na bramie pani weterynarz sprawdzała wpisy do paszportu,:shock: w rubryce że pies jest zdrowy i zdolny do przejazdu do miejsca przeznaczenia. Ja tego wpisu nie miałam i mało mnie nie wpuściła,:mad: dlatego na to Was uczulam.

I jeszcze jedno, w zeszłym roku byłam na kilku czeskich wystawach - jeśli macie sędziego z Czech, dobrze się zastanówcie.;) Nie wiem jak w innych rasach, ale w naszej jest tak, że jak czeski sędzia, to my zagraniczni nie mamy szans.:wallbash:
Przykład: Właśnie w Ostravie BOB-a wzięła suka chodząca innochodem (sędzia mało się nie kładł na wykładzinie jak sprawdzał ruch), bo była z wiodącej czeskiej hodowli, na następny dzień w Katowicach, zeszła z bardzo dobrą.
No więc jak to jest: trzeba czy nie trzeba mieć taki wpis w paszporcie?

Posted

Jagoodka napisał(a):
No własnie ja też nigdy nic nie wpisywałam.
Noelani a teraz do Ostravy będziesz wpisywać??

Nie sadze ;)
No chyba ze bede miala w tym czasie wizyte u weta to moze przy okazji, ale na pewno nie pojde specjalnie po to.

Posted

My tez wreszcie dostałyśmy potwierdzenie :lol: na którym wyraźnie jest napisane,że pies musi mieć świadectwo zdrowia nie starsze niż 3 dni przed wystawą....więc nie będę ryzykować,że nas nie wpuszczą z powodu jakiejś pieczątki...:mad: