Agasia Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 alanowak napisał(a):a Puppy??? dla mnie to dziwne, pierwszy raz z takim czyms sie spotykam.. Puppy w Warszawie tak ;) Znam ten "bol" bo za kazdym razem jak moj pies zdobyl zw.ml i to po ciezkiej "walce" (raz na 8 psow, raz na 6) to nie bylo bisu juniorow :evil_lol: Quote
Agama Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 FLASZI gratulacje:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :laola: :terazpol: MYSLE ,ZE nie odnioslas kontuzji i zdrowa wrocilas do domku:lol: Quote
basia Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Bardzo prosze jakąs dobrą duszę o stawkę owczarków podhalańskich (gr. 1 ). Były chyba tylko 2, więc nie będzie dużo pisania :eviltong: ;) Quote
Marcino1978 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 gratulacje dla tych co wygrali a tym co się nie udalo pewnie uda się następnym razem :razz: Quote
jo-jo Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Jagoodka rozumiem po Twojej wypoiwezi że P.Matyas jest dobrym sędzią? bardzo zależy mi na opini na temat jego bo będzie mnie sędziować w Łodzi za miesiąc... Wszystkim Gratuluje... Quote
eveandAxel Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 To i ja się odezwę, u nas niebyło tak źle, trochę ciasno na początku ale potem przyjemniej, podłoga pasowała nam do biegania znacznie lepiej niż ta daremna wykładzina źle rozłożona w Katowicach! U nas było najwięcej psiaków w klasie, pochwalę się że Ax dostał ocenę doskonałą i drugie miejsce i bardzo się cieszymy, to nasze początki i pierwsza zagraniczna. Obsługa też była bardzo miła i starała się nam bardzo pomóc. dało się przeżyć!:eviltong: Byliśmy na ringu piątym i żałuję tylko że nie otworzyli drzwi na dwór, byłoby przyjemniej i nie trzebaby było przepychać się z psiakami przez schody no ale trudno. Pozdrawiamy, zmęczona Ewelina i padnięty Ax!:p Quote
Jagoodka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 jo-jo napisał(a):Jagoodka rozumiem po Twojej wypoiwezi że P.Matyas jest dobrym sędzią? bardzo zależy mi na opini na temat jego bo będzie mnie sędziować w Łodzi za miesiąc... Wszystkim Gratuluje... jo-jo mysle, że nie masz się czego obawiać, bo skoro zna się na mało popularnej rasie, to na milion % będzie znał się na doziach tym bardziej, że jest specjalistą właśnie od II grupy FCI. Szczerze mówiąc jechałam z welkimi obawami do tego sędziego a tu miła niespodzianka. Quote
jo-jo Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Ewelina nie wiesz jak poszło Dorocie Bardotce?? Oczywiście Gratuluje i ja masz fotk ito daj ;-)) może i staweczki z jakimiś wynikami by się przydały no i kto sedziował... Quote
Jagoodka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 eveandAxel napisał(a):To i ja się odezwę, u nas niebyło tak źle, trochę ciasno na początku ale potem przyjemniej, podłoga pasowała nam do biegania znacznie lepiej niż ta daremna wykładzina źle rozłożona w Katowicach! U nas było najwięcej psiaków w klasie, pochwalę się że Ax dostał ocenę doskonałą i drugie miejsce i bardzo się cieszymy, to nasze początki i pierwsza zagraniczna. Obsługa też była bardzo miła i starała się nam bardzo pomóc. dało się przeżyć!:eviltong: Byliśmy na ringu piątym i żałuję tylko że nie otworzyli drzwi na dwór, byłoby przyjemniej i nie trzebaby było przepychać się z psiakami przez schody no ale trudno. Pozdrawiamy, zmęczona Ewelina i padnięty Ax!:p Gratulujemy. Zawsze jak sie udają debiuty to jakoś to nakręca na dalsze wystawianie i wyjazdy :) Quote
Jagoodka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 sh_maniak napisał(a):Koszmar ... nigdy więcej :angryy: A co się u Was wydarzyło?? Quote
cockermanka Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Jagoodka napisał(a):Gratulujemy. Zawsze jak sie udają debiuty to jakoś to nakręca na dalsze wystawianie i wyjazdy :) Oj..to prawda...:cool3: Quote
flashka-g Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Najgorsze było to dopłacanie do wystawy. Bez sensu jak juz podali cene to dlaczego ja zwiekszyli o 6 euro?? Ja Matyasa nawet uwazam za dobrego sedziego, ale troche sie zawiodłam dzisiaj na nim na wyborze finałowej piątki na lokaty w grupie V..no ale sędzia to tylko człowiek. Co nie oznacza wogole ze ja mialam wejsc na lokate;) Najgorsze były te sliskie ringi. Małe rasy co tuptają pieknie na okolo dywany, a np. husky z którymi trzeba zasuwac skrawek rzucony i zabij sie kobieto:diabloti: Quote
eveandAxel Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 No nam się znowóż nie udało w Katowicach , wystawy mnie kręcą ale nie zwariuję jak się okaże że poprostu się nienadajemy, ja albo pies!:roll: Damy radę! pozatym to są nasze początki więc się docieramy!:p Fotki przynajmniej na moim aparacie wyszły nie za ciekawe, zobaczę co mają znajomi. A sędziował nas czech Adlt Vladimir i muszę wam powiedzieć że facet jest fantastyczny, żebyście go widzieli na ringu, jak psiaki ogląda, zabawia piszczącą piłeczką :eviltong: ,jak całej widowni i wystawiającym tłumaczy co i dlaczego, jak postrzega każdego psiaka! wszędzie go było pełno:evil_lol: , poprostu super. najbardziej mi się właśnie podobało to że wszystkim wytłumaczył na głos dlaczego taka a nie inna ocena. o każdym piesku coś powiedział. u nas by mnie wyśmiali gdybym oczekiwała takiego zachowania sędziego na ringu!:shake: :angryy: Quote
eveandAxel Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 acha! a niewiem jak poszło Dorocie bo nie ma jej w katalogu na dogach tylko w innej grupie, jechała z innym psiakiem, nikt też na dogach nas nie zaczepił, że to ja, pomimo tego że byliśmy tam jedynymi Polakami, co zresztą bardzo wyraźnie było widać i słychać!:evil_lol: wyników też ci nie podam, bo zanim my się wystawialiśmy to na sali był taki ścisk że raczej z psem pod ring nie dało się wejść, potem już było super i puściutko, ale już nie było co spisywać, nawet niewiem jeszcze jak nazywa się pies ktory z nami wygrał , będę go musiała na zdjęciach z numerkiem w katalogu porównać:roll: Quote
AiMiN Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Jagoodka napisał(a):PSY.... Jagoodka, ślicznie Ci dziękuję Dobra Kobieto za staweczkę chowków :* Quote
maga18 Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Jagoodka napisał(a):A co się u Was wydarzyło?? raczej spytaj co sie nie wydarzylo :angryy: :mad: Quote
Yoshko Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 eveandaxel u nas tez są sedziowie ,którzy komentują na głos, objasniając publicznosci, przyznane przez siebie oceny i lokaty. Quote
eveandAxel Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 możliwe ale niestety ja nie miałam przyjemności takowych nawet oglądać!:razz: Quote
Musiałek Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 jo-jo napisał(a):Ewelina nie wiesz jak poszło Dorocie Bardotce?? Oczywiście Gratuluje i ja masz fotk ito daj ;-)) może i staweczki z jakimiś wynikami by się przydały no i kto sedziował... Hejka, No Dorocie się udało bo mimo iż też jej zmienili kolejność sędziowania to zdążyła :)) Była z Tescą Oczywiście CAC jest :)) Quote
Agatix Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Alunowak, miło było Cię poznać. Jagoodka, wielkie dzięki za staweczkę średniaków, ale już mam własny katalog J) Noleani, Musiałek, warg2003warg, flaszka-g – PODSUMUJMY… – ślisko, faktycznie, wykładziny to deficyt - mój kłus był raczej szybszym spacerkiem w stylu „byle się nie wywalić”, potwierdzeń nie wysłali, duszno, trzeba było dopłacać… no i stronniczość… -nieco się rozpisałam, ale jak możecie to przeczytajcie. Wszystko co mówią o czeskich wystawach – patrz: sędziach to prawda = preferują swoje, czeskie psy w dodatku w rękach czeskich właścicieli. W katalogu plan sędziowania inny a na ringu wywiesili inny, pinczery wchodziły jako pierwsze, ale to pryszcz w porównaniu z …ocenianiem. Pinczer to rasa rzadka więc stawka u nas jak zwykle mała, miało być 6, dojechało 4. kto wygrał? Oczywiście pies z „wiodącej” (na ilość) czeskiej hodowli. To nic że pies nie był wykąpany i ręka po jego pogłaskaniu „capiła”, nie szkodzi że łapy miał jak płetwy, to nic, że łokcie rozstrzelone na boki, ale to, że na uszach miał widoczne braki sierści wielkości niemal połowy uszu to już PORAŻKA!!! Narodny Vitez, BOB i … skończył championat. Cóż, będzie zarażał suczki jakąś grzybicą czy inną nużycą, ale niech wygrywa… Druga kwestia, to inna suczka z tej hodowli, siostra mojej suni – pinczer ma mieć sierść jednobarwną bez miejsc nieowłosionych; barwy rudy jeleni, brązoworudy do ciemnorudobrązowego i czarno-rudy (czyt. czarny podpalany). Moja ideałem nie jest bo na łopatkach ma nieco jaśniejsze miejsca ale jest raczej jednolita brązowa. Siostra jej niestety jest tricolor: w 60% beżowa, w 20% czarna i w 20% ruda. Wygląda jak taki przeciętny kundelek. Wcale nie została zdyskwalifikowana, i dostała Narodny Vitez. >> wzorzec: pincze średni: << KOŃCZYNY PRZEDNIE - oglądane z przodu są mocne, proste i ustawione nie za blisko, przedramiona … łapy krótkie i okrągłe, palce przylegające do siebie i wysklepione… WADY CIĘŻKIE……wykręcone na zewnątrz łokcie WADY DYSKWALIFIKUJĄCE……duże wady typowych cech rasy dotyczące budowy, owłosienia i umaszczenia Co w tym wszystkim najśmieszniejsze? Sędzia podszedł do nas i powiedział: „Narodny Vitez, czekajte na BOBa – no to czekałyśmy. Podszedł do stolika, wrócił z kartą oceny i mówi: „dziękuję“. Ja dalej stoję i czekam na porównanie do BOBa, bo wiem co usłyszałam. Okazało się, że pomylił sobie osoby, bo po chwili poproszono do BOBa resztę stawki, a nas ominięto, więc grzecznie zeszłam z ringu. No i wygrał ten z gołymi uszami. Dostaliśmy tylko CAC, SZKODA TYLKO ŻE ŁADNE I ZDROWE, WYPIELĘGNOWANE PSY PRZEGRYWAJĄ Z WADLIWYMI I CHORYMI. Gratulacje za obiektywizm! Quote
Recommended Posts