Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pearl napisał(a):
A moglibyscie sprawdzic czy jest zgloszony terrier tybetanski Ti La Shu PEARL OF SHOWS do kl. młodziezy-suki? To dla mnie bardzo wazne! z gory dziekuje za informacje

Pearl Twój psiurek jest w katalogu i na JH tez jesteś :) Więc pakujcie się i jedźcie :)

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jagoodka napisał(a):
Więc mój pies został oceniony poza konkurencją. Tyle dobrze, że był sam w klasie to sędzia dał mu CACa (chociaż nie powinien bo psy oceniane poza konkurencją nie dostaja tytułów),

czesi i slowacy bardzo czesto w takich sytuacjach przyznaja CACe :roll:

Posted

Na PON-ach była też taka sytuacja, ze zmienili kolejność sędziowania i PON-y szły dużo wcześniej niż wedle katalogu. Ścisk okropny, po prostu w takich warunkach można zgłupieć. Parkingi okej, tyle że dosyć drogie.

Posted

mar czy to ty z tymi ponami bylas obok nas na finalach ?? Welshe sie klaniaja :)
u nas na gorze nie bylo nawet wielkiego tloku,,,, duzo ciekawych stoisk. Nie bylo tak zle.... Szkoda tylko ze nie zrobili ringu przygotowawczego i na ringu glownym bylo zamieszanie przy wchodzeniu i schodzeniu.

Posted

Elitesse napisał(a):
czesi i slowacy bardzo czesto w takich sytuacjach przyznaja CACe :roll:

Wiesz tylko nie po CACa tam jechalam grrr.
Co prawda to był ostatni CAC potrzebny nam do Chamionatu Młodzieży, ale jak widziałam inne WSS na tej wystawie to, aż mnie rozrywało od środka, że któryś z nich dostał BOBa
NO ale cóż zrobić:angryy:

Posted

Nie przejmuj sie Jagoodka, na pocieszenie Ci powiem ze nie bylas jedyna ktora przez zmiane kolejnosci sedziowania nie zalapala sie na nie :angryy:

A tak w ogole to wydaje mi sie ze placilam za Toba.

Moja suka wrocila z CACem, reszte wziely czeskie psy.

Sedzia mierzyl psy, ale robil to srednio udolnie, bo pies ktory nie przeszedl bonitacji bo jest kilka cm przerosniety dostal u niego BOBa ;)

Kij mu w oko, wiecej do niego nie pojade, bo jest niekonsekwentny w ocenie, psom szukal zebow w gardle i nawet opisy dawal durne. Moja suka jest "bez wyraznych wad, lepsza w postawie niz w ruchu, wzorcowo owlosiona" :lol:

A do Czech nastepnym razem jade w gumiakach a suce zaloze adidasy bo w koncu kiedys sobie nogi polamiemy na ich ringach (wykladziny to u nich towar deficytowy) :mad:

Posted

Noelani napisał(a):
Nie przejmuj sie Jagoodka, na pocieszenie Ci powiem ze nie bylas jedyna ktora przez zmiane kolejnosci sedziowania nie zalapala sie na nie :angryy:

A tak w ogole to wydaje mi sie ze placilam za Toba.

Moja suka wrocila z CACem, reszte wziely czeskie psy.

Sedzia mierzyl psy, ale robil to srednio udolnie, bo pies ktory nie przeszedl bonitacji bo jest kilka cm przerosniety dostal u niego BOBa ;)

Kij mu w oko, wiecej do niego nie pojade, bo jest niekonsekwentny w ocenie, psom szukal zebow w gardle i nawet opisy dawal durne. Moja suka jest "bez wyraznych wad, lepsza w postawie niz w ruchu, wzorcowo owlosiona" :lol:

A do Czech nastepnym razem jade w gumiakach a suce zaloze adidasy bo w koncu kiedys sobie nogi polamiemy na ich ringach (wykladziny to u nich towar deficytowy) :mad:

A kto jeszcze sie nie byl oceniany w konkurencji przez jakies ich durnowate zmiany??
U nas akurat sedzia p. Matyas widac, ze zna sie na rasie - widze to po opisie mojego psa. Ma wpisane takie wady i zalety, ktore rzeczywiscie ma, ktore sa odpowiednie do rasy i sa rzeczy ktorych nikt inny poza p. Matyasem i sedzina M. Hutsteiner (hodowczynia mojej rasy) nigdy mu nie napisal :)
A co do ringow to rzeczywiscie - mimo, ze duze, to podluze stanowil sliski gumolit, na ktorym nie tylko psy sie rozjeżdzały (szkoda mi niektórych psiaków bo strasznie sie ślizgały i bały się biegać poźniej, podwijały ogonek itp. itd), ale takze wystawcy!!!
Dywanik był tylko po przekatnej ringu, często złożony wiecej niz z 2-3 części, o które także wystawcy i psy się potykali, bo było tak poskładane, że robily się "buły" :angryy:
Noelani wiesz całkiem możliwe, że płaciłas za nami :) Trzeba było się ujawnić.
Musiałek tez mnie poznała po psie :)

Gratulujemy CACa!! :)

Posted

Heh...my też wróciłyśmy z CACem :-),co mnie bardzo cieszy,bo to był nasz pierwszy wypad zagraniczny....
Przepuściłyśmy troszkę kasy na psie zakupy,bo ceny mają bardzo zachęcające...no i wreszcie mam moje wymarzone ringówki :-)

Posted

cockermanka napisał(a):
Heh...my też wróciłyśmy z CACem :-),co mnie bardzo cieszy,bo to był nasz pierwszy wypad zagraniczny....
Przepuściłyśmy troszkę kasy na psie zakupy,bo ceny mają bardzo zachęcające...no i wreszcie mam moje wymarzone ringówki :-)

Taaak Gaffusiątko się pieknie prezentowało i zrobiła niemałą furorę wśród Czechów :) Została obfotografowana za wszystkie czasy :)
Gratulujemy!!! Piękny zagramaniczny debiut

Posted

alanowak napisał(a):
zapomnialam dodac, ze nie wpisali drugiego wlasciciela mojego Bibiego w katalogu i zamiast BI BAHATIKA Loango wpisali BI BAHATKA (a gdzie "i"???),a na zglosezniu bylo na kompie napisane poprawnie...

Alu wystawiałaś Bibiego w szczeniaczkach czy w młodzieży i jak wam poszło? Nie przejmuj się niemiłymi ludźmi za bardzo, będą następne wystawy i następne sukcesy.
pozdrawiam

Posted

[quote name='Polna']moge poprosic o stawke beagle
suki młodzież i pośrednia
BEAGLE
mlodziez
ADELKA z Vroblanskeho gruntu
ANNIE LENOX Murphy's Law
APOLENKA z Vroblanskeho gruntu
CARMEN Bludov
DEMI MOORE from Muskoka Dream's
DIANA of Volcano Cotopaxi
DOVE OF PEACE Rapa-Nui
ENNY z Pohori Klastova
FANY z Pohori Klastova
CHANTAL Any Cek
ISELL z Lonskeho leta
ISIS z Lonskeho leta
POPELKA Tergy
QUELLY Samaida
QUIKKI Tergy

pośrednia
ADELLA Mantis
ANNIE z Rozova rance
CAROL Blyskavica
NUTELKA Tergy

Posted

[quote name='AiMiN']Uprzejmie proszę o staweczkę chow-chow :wolfie:
PSY
szczeniat
AX Barbie Moravia
JOHNY-WHITE od Halusku

mlodziezy
CAN'T BuY ME LOVE of the Royal Club
WAYAG Marwelon

posrednia
MENNY Husaruvka

otwarta
AH-KAHN-TSE od Halusku

SUKI
mlodziezy
INSTANT KARMA of the Royal Club

posrednia
MARYLIN Husaruvka
VESTA du Clos des Parrots

otwarta
BARBIE Blucheruv haj
CHARME Husaruvka
LOVE STORY Husaruvka

Posted

[quote name='Agatix']Cerna Louka to na Polski Czarna Łąka - czyli teren wystawy.
podasz mi pinczerki średniaczki? Bardzo Cię proszę.

i napisz koniecznie kto sędziował JH
PINCZER CZARNY PODPALANY

PSY
mlodziezy
CERROT DANILO Skubanek

PINCZER CZERWONY

PSY
otwarta
NICK BLACK Bohemia

SUKI
mlodziezy
URSINA Black Bohemia

posrednia
UNESSA Black Bohemia

otwarta
AXA ELISSA SKubanek
BORRI ELISSA Skubanek

Posted

[quote name='BabyCakes']Czy moglabym jakas dobra duszyczke prosic o stawke goldenow - psow, klasy otwarta i uzytkowa?
Z gory dziekuje.

otwarta
ARNOUX Ray Dor
ATHOS z Bendoveho mlyna
DASTY Gamireal
HUCKLEBERRY the Best Baron
KING OF CRAZY COMEDY Białe Złoto
ORAN z Javorickych kopcu

uzytków nie było

Posted

[quote name='zanetta']A czy ja moge prosic o charty afganskie ? :)
PSY
mlodziezy
BUBU ze Zlicinskych luk

posrednia
ANUBIS ANDRE Kaskarak-Shahra
CARAMEL ze Zlicinskych luk
W. DOCTEUR No De Tchekana

otwarta
ANTAR ze Zlicinskych luk

championów
PALAMINEK ze Zlicinskych luk
XYLIT ze Zicinskych luk