Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie przebrnęłam przez cały wątek , u Danal na DT był Fado/ Herkules, na niego wystawiony był bazarek ale zanim go zakończyłam Fado już trafił do nowego domku :) i Danal znalazła Filipka i to dla niego przeznaczyła dochód z bazarku - 50 zł , tylko poproszę na pw dane do przelewu :)

Posted

Dogo07 napisał(a):
Dziewczyny, a przyjrzałyście się Filipkowi ? Czy to jest może ten zagubiony psiak od Edi czy raczej nie?

Chciałabym, żeby to był Zuczek. Tak czy siak, Filipek potrzebuje pomocy:(:(

Posted

Dogo07 napisał(a):
Albo go już nie będzie, bo go w którymś momencie inne psy zagryzą :( :( :(.

Tfu, tfu! Bosz, ja tez się tego obawiam, żeby zdążyć

Posted

Edi100 napisał(a):
Tfu, tfu! Bosz, ja tez się tego obawiam, żeby zdążyć

Zdążmy !!! Po smutnych, deszczowych dniach musi zaświecić słonko .Bądźmy dobrej myśli .
Rozumiem Twoją rozterkę Edi ,bo też mam w sercu takiego zadręczonego staruszka jak Filipek ? /mojemu Partyzntowi się niestety nie powiodło :-( ,bo trafił w złe ręce...../ Twój Filipek vel Żuczek nie może podzielić jego losu !!!!! Jest tu wiele osób ,którym zależy na nim i są prawdziwymi miłośnikami zwierząt, więc nie popuścimy !!!!!!!!!!!! Święta Filipek musi spędzać już w bezpiecznym domku .

Posted

ivette3 napisał(a):
Zdążmy !!! Po smutnych, deszczowych dniach musi zaświecić słonko .Bądźmy dobrej myśli .
Rozumiem Twoją rozterkę Edi ,bo też mam w sercu takiego zadręczonego staruszka jak Filipek ? /mojemu Partyzntowi się niestety nie powiodło :-( ,bo trafił w złe ręce...../ Twój Filipek vel Żuczek nie może podzielić jego losu !!!!! Jest tu wiele osób ,którym zależy na nim i są prawdziwymi miłośnikami zwierząt, więc nie popuścimy !!!!!!!!!!!! Święta Filipek musi spędzać już w bezpiecznym domku .

Niech się stanie! Niech święta spędzi w domku.
Musi się udać!

Posted

a allegro cegiełkowe wchodziłoby w gre przy zbieraniu na dt??????? w koncu to pilna sprawa jest... obiecuje dzsiaj zrobic ogl papierowe jak tylko bede wolna, moze to byc pozno wieczorem ale od razu do Was wszystkich powysylam, drukujcie i wieszajcie, gdzie sie da!!!! trzeba go szybciutko wyciagac.!!!

Posted

uaktualnijcie deklaracje, wezcie pod uwage tez bazarek rudzi,z ktorego jest 50 zł. no i wychodziloby, że mamy juz ponad 200? liczac tak na szybko??? a potzrebujemy 300 zeby starczylo na miesieczny pobyt w dt? damy rade

Posted

danal1983 napisał(a):
a allegro cegiełkowe wchodziłoby w gre przy zbieraniu na dt??????? w koncu to pilna sprawa jest... obiecuje dzsiaj zrobic ogl papierowe jak tylko bede wolna, moze to byc pozno wieczorem ale od razu do Was wszystkich powysylam, drukujcie i wieszajcie, gdzie sie da!!!! trzeba go szybciutko wyciagac.!!!

Myślę, że warto by było z cegiełkami wystartować. Jestem pewna, ze poruszy nie jedno serce!

Posted

Zawsze allegro cegiełkowe jest dużą szansą uzbierania potrzebnych funduszy -nawet jesli będą to cegielki choćby po 5 zl /nie każdy może kupi takie po 10 zl/ ...No i wyróżnione Allegro -daje większe szanse .
Tym bardzij ,że kazdy dzień w schronie/ boksie z tymi psami -jest dla niego udręką i zagrożeniem jego życia .:-(

Posted

olga7 napisał(a):
Zawsze allegro cegiełkowe jest dużą szansą uzbierania potrzebnych funduszy -nawet jesli będą to cegielki choćby po 5 zl /nie każdy może kupi takie po 10 zl/ ...No i wyróżnione Allegro -daje większe szanse .
Tym bardzij ,że kazdy dzień w schronie/ boksie z tymi psami -jest dla niego udręką i zagrożeniem jego życia .:-(

Racja !!!! Czy ktoś może pilnie zrobić to allegoro? Wyróżnienie to z tego co wiem jakieś 12 zł - nie wiem czy to jednorazowa wplata ,ale tak czy inaczej pierwszą biorę na siebie - Filipku trzymaj się !!!

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Poproszę o dane na jakie konto mam przelać pieniądze dla Filipka .

Na razie pieniążków nie wysyłamy ,bo ich zbiórka zależna jest od tego czy będzie wystarczająca kwota.

Teraz deklarujemy kwotę ,jaką chcemy przekazać i dopisujemy ,czy będzie to wpłata jednorazowa ,czy deklaracja stała . Na stronie 1 jest uaktualniany wykaz naszych zgłoszeń i podsumowanie ile już jest ,a ile jeszcze brakuje pieniążków ,aby Filipek mógł opuścić to straszne dla niego miejsce ,w którym teraz jest.

Takie otrzymałam info na podobną prośbę - więc napisz na razie, co i ile deklarujesz? - Filipek czeka na szansę i już jest kolejnej cioteczce wdzięczny :)

Posted

[quote name='Dogo07']Dziewczyny, a przyjrzałyście się Filipkowi ? Czy to jest może ten zagubiony psiak od Edi czy raczej nie?

Filipek ma stojące uszy. Żuczek miał oklapnięte ....

[quote name='danal1983']od mojego Michała- 30,- :)
Filipek przypomina mi mojego Bubisia dlatego tez tak bardzo mnie rozczula i bardzo chce zeby szybciutko znalzal kochający Domek...

te 30zł to jednorazowo czy miesięcznie ??
dziękuję :loveu:

[quote name='danal1983']a allegro cegiełkowe wchodziłoby w gre przy zbieraniu na dt??????? w koncu to pilna sprawa jest... obiecuje dzsiaj zrobic ogl papierowe jak tylko bede wolna, moze to byc pozno wieczorem ale od razu do Was wszystkich powysylam, drukujcie i wieszajcie, gdzie sie da!!!! trzeba go szybciutko wyciagac.!!!

[quote name='danal1983']uaktualnijcie deklaracje, wezcie pod uwage tez bazarek rudzi,z ktorego jest 50 zł. no i wychodziloby, że mamy juz ponad 200? liczac tak na szybko??? a potzrebujemy 300 zeby starczylo na miesieczny pobyt w dt? damy rade

Szczerze powiedziawszy trochę się obawiam brania Filipa do hotelu bez stałych deklaracji. Na dzień dzisiejszy mamy na pewno 90zł /mies. Na jeden miesiąc uzbieramy te 300zł , na drugi też może się udać , ale tu są potrzebne stałe deklaracje! Ten pies może być w hotelu dożywotnio. Wyciągając psa ze schronu biorę za niego pełną odpowiedzialność. Wiem, że tu w jest walka z czasem, ale po prostu boję się, że jeśli za 2 mies. zabraknie funduszy na hotel to ja nie wydolę finansowo. Każdy pomaga na ile może ja nie dam rady dać więcej kasy( jako osoba niepełnoletnia nie zarabiająca mam kasę tylko z tego co dostaję od rodziców, jako że rodzice nie są 'pro psi' to nie dają mi dużo pieniędzy na czworonogi, a i to co dostaję muszę dzielić na Filipka, Ralfa i osiedlowe koty..... ).

Posted

[quote name='Ank@']Filipek ma stojące uszy. Żuczek miał oklapnięte ....

te 30zł to jednorazowo czy miesięcznie ??
dziękuję :loveu:

Szczerze powiedziawszy trochę się obawiam brania Filipa do hotelu bez stałych deklaracji. Na dzień dzisiejszy mamy na pewno 90zł /mies. Na jeden miesiąc uzbieramy te 300zł , na drugi też może się udać , ale tu są potrzebne stałe deklaracje! Ten pies może być w hotelu dożywotnio. Wyciągając psa ze schronu biorę za niego pełną odpowiedzialność. Wiem, że tu w jest walka z czasem, ale po prostu boję się, że jeśli za 2 mies. zabraknie funduszy na hotel to ja nie wydolę finansowo. Każdy pomaga na ile może ja nie dam rady dać więcej kasy( jako osoba niepełnoletnia nie zarabiająca mam kasę tylko z tego co dostaję od rodziców, jako że rodzice nie są 'pro psi' to nie dają mi dużo pieniędzy na czworonogi, a i to co dostaję muszę dzielić na Filipka, Ralfa i osiedlowe koty..... ).

po konsultacji deklarujemy 30 zł miesięcznie. widze, zo osóbka młoda ale trzeźwo myśląca. czy jako osoba niepelnoletnia mozesz wyciągnac go ze schronu> wówczas podpisujesz umowe adopcyjna ze schronem, czy tak?

zabieram sie za ogloszenia dla Filipa przy kieliszku wina

macie w okolicy na pewno jakies lokalne media? to najlepsza "reklama" dla psiura

Posted

KRAKÓW, to przeciez kraków,mnostwo mozliwosci w mediach!!!!! krakusy do roboty!!!! jesli trzeba, to pomoge!!!pisac na pm, to pomyslimy jak sie za to zabrac. uwierzcie, ze media maja wielka moc.

moge poprosic red z SE o pomoc , moze wspomnialby o Filipku, zrobiłbny zdjecie. tylko trzeba by bylo wyznaczyc kogos kto zająłby sie ewentualną adopcją

Posted

danal1983 napisał(a):
po konsultacji deklarujemy 30 zł miesięcznie. widze, zo osóbka młoda ale trzeźwo myśląca. czy jako osoba niepelnoletnia mozesz wyciągnac go ze schronu> wówczas podpisujesz umowe adopcyjna ze schronem, czy tak?

zabieram sie za ogloszenia dla Filipa przy kieliszku wina

macie w okolicy na pewno jakies lokalne media? to najlepsza "reklama" dla psiura

danel 1983 !!!!jesteś aniołem,który spadł z nieba Filipkowi .
Ja siedzę tu od dwóch godzin i głowa mi puchnie co mam napisać tej niezwykle mądrej ,szlachetnej, młodej osobie-ani@ .Nie mam możliwości teraz złożyć stałej deklaracji...nie jestem obeznana jeszcze w kręgach dogo.....jednocześnie sprawa jest pilna .....Filip nie może czekać........ Ania ma całkowitą rację co do swoich obaw...... Jednym słowem sytuacja patowa ........
a tu Ty ze wspaniałym gestem :loveu: DZIĘKUJĘMY !!!!
To wprawdzie nie koniec kłopotów ,ale aż sił mi przybyło...

Teraz APEL DO CIOTEK I WUJKÓW STARSZYCH WIEKIEM !!!!!!

Wesprzyjmy ANIĘ - jako młoda osoba nie może dżwigać aż takiej odpowiedzialności!!! Może ktoś pomóc doradami w popchnięciu wątku ,żebyśmy byli skuteczniejsi???