Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

salibinka
Omar, ja wierzę, że dasz Filipkowi dobry dom.

Ja też wierzę a myslę ze i Wszyscy którym dobro Filipka jest najważniejsze na tym wątku.
Omar Dziękujemy :loveu: że JUŻ jesteś z nami:lol:

Ja jestem za tym aby naszą księgową była Gonia:loveu:
Gonia prosimy wyraź zgodę :smile:,
Ivette jest za Twoją kandydaturą, a podobnie jak Avii i ja w styczniu wyślę kasę do Ciebie.

Gonia a jak się zgodzisz to czekamy na hasło "Zbiórka"

Posted

[quote name='wojtuś']salibinka
Omar, ja wierzę, że dasz Filipkowi dobry dom.

Ja też wierzę a myslę ze i Wszyscy którym dobro Filipka jest najważniejsze na tym wątku.
Omar Dziękujemy :loveu: że JUŻ jesteś z nami:lol:

Ja jestem za tym aby naszą księgową była Gonia:loveu:
Gonia prosimy wyraź zgodę :smile:,
Ivette jest za Twoją kandydaturą, a podobnie jak Avii i ja w styczniu wyślę kasę do Ciebie.

Gonia a jak się zgodzisz to czekamy na hasło "Zbiórka"DZiękuje wojtuś za zaufanie:) JA oczywiscie sie zgodze jesli taka bedzie WAsza wola, bo zrobie wszystko zeby Filip byl szczesliwy..i jesli to moze pomoc w czyms to nie ma sprawy...choc jesli mam byc szczera, z przyczyn oczywistych wolalabym innego ksiegowego:) Jesli jest ktos z darczyncow chętny, to prosze o pomoc- oczywiscie na ten czas mozecie wplacac na moje konto,( bo pieniazki beda potrzebna juz "za chwilke", ale jesli znajdzie sie inna osoba chcaca pomoc- ja rozlicze i przesle zebrane pieniazki na jej konto.

Posted

A my w dalszym ciagu oczekujemy na obiecane skany faktur z hoteliku oraz weta- z wyszczegolnieniem badan robionych FIlipkowi...mam nadzieje, ze dzis jednak juz sie pojawia...:)
ZA jakis czas bede dzwonila dowiedziec sie o stan Filunia i napisze oczywiscie wszystko na watku dla zainteresowanych...

Posted

gonia66 napisał(a):
(...) ZA jakis czas bede dzwonila dowiedziec sie o stan Filunia i napisze oczywiscie wszystko na watku dla zainteresowanych...

Bardzo jestem ciekawa, jak się miewa bida.

Posted

Dzisiaj Filipek został poddany płytkiej narkozie, dzięki czemu udało się go spokojnie pooglądać,pobrać krew i zrobić zdjęcia rtg.

Wyniki badania krwi będą jutro.

Zdjęcie klatki piersiowej nie wykazało zmian patologicznych w płucach ani kardiomiopatii. Kształt serduszka bardzo ładny
Osłuchowo też funkcjonuje poprawnie.

Zdjęcia jamy brzusznej bez widocznych zmian patologicznych.
Nad funkcjonalnością narządów będziemy rozmawiać jutro po analizie wyników biochemii.

Zęby dosyć mocno starte W stanie raczej dobrym poza jednym kłem, który nie jest bardzo pilny, bo nie przeszkadza mu w jedzeniu ale jest ułamany i kiedyś może zacząć boleć.
Poza tym stanowi źródło infekcji dla serca i nerek.
Ewentualna ekstrakcja uzależniona jest od wyników krwi.

Pazury obcięte i skorygowane. Dużo było zdeformowanych i wrośniętych :-(

Konsultacja okulistyczna.
Hardcore :placz:

Rozpoznanie :Luxatio Lentis, Katarakta ( zwichnięcie soczewki i zaćma)
Całkowite zerwanie więzadełek utrzymujących soczewkę. Powstało w wyniku urazu - uderzenia bezpośrednio w głowę.
Obustronne zmętnienie soczewek
W gorszym oku oderwana soczewka uległa przemieszczeniu do przedniej komory oka. W wyniku ucisku soczewki gałka jest nastrzykana ze zwiększonym ciśnieniem wewnątrzgałkowym.

Stan długotrwały, nieleczony - ślepota zupełna.

Ta gorsza gałka oczna kwalifikuje się do jak najszybszego usunięcia.
W przeciwnym wypadku może się wylać (pęknąć) od nadmiaru ciśnienia, ewentualnie wypaść z oczodołu.
Wtedy interwencja chirurgiczna będzie dużo bardziej skomplikowana, duże ryzyko zakażenia i wykrwawienia.

Reszta jutro.

Posted

Teraz jest dla mnie zrozumiała, przynajmniej po części, jego niechęć do spacerów/ wychodzenia. Gdyby mi wrastały paznokcie też bym starała się nie ruszać. :roll: Mój Boże, jaki on musiał cierpieć ból, a teraz pewno zbiera pokłosie tego pierwotnego. Ależ mu się ktoś przysłużył - oczka ucierpiały na zawsze. :-( Tak, czy owak, na swój sposób opatrzność nad nim czuwa, skoro udało się go pchnąć na drogę realnej, medycznej pomocy.

Posted

Przeczytalam wpis Biafry i...nie moge sie otrzasnąc....:(:(....nie mam juz slow...:(
Ten pies....Ludzi od pozcatku blagali zeby go zabrac gdzies na diagnoze...:(....potem weszlam ja....od 4.01 czekalo miejsce na Filipka w klinice.......mial byc zabrany w poniedzialek 4.01 z hotelku....Biafra byla gotowa...w niedziele dzwonilam do Mart i pytalam o Filipa jak bedzie wygladalo jego zabramnie i dlaczego nie mial dignostykli okulist...dowiedzialam sie ze nie jest potrzebna bo Marta pyala okuliste jak to sie ma i ten stwierdzil nie ogladajac psa- ze w jego wypadku i tak juz oczu nie da sie uratowac......
:(
CZekam na faktury- teraz tylko juz czekam na faktury...a jutro....a jutro czekam na dalsze wyniki Filipka....

Posted

Ja pierniczę, drodzy są weci w Krakowie - dojazd, wsadzenie psu termometru w tyłek, posłuchanie serca, podotykanie (badanie palpacyjne) i jak domyślam się wypisanie recepty (zalecenie) za 149,80zł.

Posted

Nie mógł wystawić wstecznej, bo idą numerami, a widać, kiedy był u psiaka tego nie zrobił/ nie był poproszony/ nie był dopilnowany/ zapomniał mimo poproszenia (właściwe wybrać, resztę skreślić).

Posted

Lekarz był u Filipka wcześniej i nie wystawił faktury. Ale dopiero wczoraj mama pojechała po fakturę i została ona wystawiona z wczorajszą datą, ponieważ mama nie przywiązała do tego wagi.
150zł pokrywamy.

Bardzo proszę o podanie konta, na które przekażę pieniądze, do jutra bo w sobotę rano wyjeżdżam na ponad tydzień i nie będę wchodziła na dogo. A sprawę trzeba już zamknąć :)

Posted

Finanse wyglądają tak

wpłaty:

Magenka1 -30zł
Ketunia - 20zł
AnnaA - 15zł
GochaT- 20zł
Aga-33-76 10zł
Avii - 250zł
_Aga_ 10zł
danal1983 - 30zł
wojtuś - 60zł