Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='avii']No i też mi sie tak wydawało że jemu , ze względu na wiek i wyniszczenie Karsivan by sie przydał ...
dlatego zaoferowałam sie z pomocą ..
Do końca tygodnia nasz wet jest na urlopie , zatem w przyszłym tygodniu , musze dokupić trochę lekarstw dla naszej suni ( w tym recepty na insulinę bo naszej suni trzustka siadła juz zupelnie i dlatego pojawiła sie cukrzyca :-() to kupie opakowanie dla Filipka .... Foksia , może cos jeszcze ??? może coś na stawy albo jakieś witaminy??
Pisac dziewczyny bo gwiazdka niedaleko i jakas paczuszka dla Filipka musi wystartować ...

Co do subkonta dla Filipka w ktozie , bardzo dobry pomysł ... wplywy będą , mam ciekawe fanty na bazarki odłożone, tylko jak juz pisałam mogę wystawiać w styczniu ...
Chyba że ktoś by sie podjął bazarków teraz , ja porobiłabym zdjęcia u siebie , fanty spakowała i wysłała do osoby która podjęła by sie bazarków ....to rzecz do uzgodnienia ....
Ale wiem równiez że jest grudzień, święta za pasem i u każdego krucho z czasem .....
Jestem jak najbardziej za kompleksowym zbadaniem Filipka .... po takim bestialstwie jakiego doznał jak czytałam ten artykuł to dziękowac losowi że przeżył ....

Foksia --- czy pod tym futrem to kosteczki tylko ??? bo jakoś nie chce mi się wierzyć że na schroniskowym jadle i odganianiu go od miski przez inne psy to on ...... ma normalną wagę:shake:
Czy on w hoteliku jest karmiony raz dziennie czy 2 x ???[/QUOTE]

Duzo tych pytan .;)Filipek dostaje dwa razy dziennie gotowane jedzonko, pod sierscia tluszczyku brak ,a jak mial jesc w srod takiej gromadzie? ale podtuczy go Martusia napewno. Co jeszcze mu bedzie potrzebne to sie dowiemy po konsultacji ale napewno witaminki by sie przydaly.:lol:
Wczoraj mialam 4 tel. niestety zaden nie bedzie domkiem.
Jedna pani chcial go do ocieplanej budy bo w domu na chorego psa sie nie zgadzaja ,a ma labradorke co spi na kanapie:diabloti:drugi pan bardzo sympatyczny ale w domu ma pudelka i Filipka zeby go nie zgryzly wzialby do siebie do pracy ,tam spalby pod biurkiem ale to wchodzilo by w gre jakby byl jeszcze w schronisku ;), jedna pani chcial byc domkiem tymczasowym ale mieszka na 3 pitrze bez windy ,a 4 pani wplaci na Filipka jekies pieniazki , ma dzis zadzwonic zebym jej podala nr.konta do hotelu , potem jak bedzie subkonto w tozie to tez cos wplaci.

Posted

Ludzie mają może nieco serca ,ale brakuje im nieraz zdrowego rozsądk-jak te opisywane 4 domki . Taki pies jak Filip- a przede wszystkim -niewidomy i bardzo wycofany -bojazliwy - do budy i pewnie na lańcuch? Albo do koczowania pod biurkiem -do konca życia ?? A nawet do domu ,gdzie jest labrador -też nie można go dać .On boi się nie tylko ludzi ,ale i innych psów także.To zrozumiałe.A tym bardziej psów większych od siebie.
Filipek powinnien być raczej jedynym psem w domu -a co najwyżej -z malym ,spokojnym psem..Taka nieduża,delikatna sunia najlepiej.
No i schody -w przypadku niewidomego Filipka -też nie są możliwe.

Posted

:multi:Filipku Kochany Psiaku:multi:
Opowieść o Tobie stała się już teraz zaczarowaną bajką.
Tyle masz już cudownych Serc Cioteczek i Wujków,
A i ja spróbuję do Ciebie się zgłosić - to teraz musimy pomówić........
Tak ... tak....... Filipku - o wszystkim zaraz opowiem;)

Moi Kochani ;) Piękny Filipek wyraził zgodę na moją deklarację stałą 40 zł.
Prosił też abyście podali mi nr konta na PW.

A muszę jeszcze coś Wam powiedzieć ;
wojtuś ...mówi Filipek ..... musisz niestety się pilnować....
ale czemu pytam....
a bo chyba Ank@ jest twoją sąsiadką i będzie cię gonić :mad:po łąkach na Rżące;),
ale czemu gonić... pytam,
no bo musisz już o mnie pamiętać...... i już.
Tak powiedział Filipek:loveu: .... i czy miałem jakieś wyjście:shake:....... a nie ... nie miałem
I tak już pozostało - stale 40 zł.

Posted

[quote name='wojtuś']:multi:Filipku Kochany Psiaku:multi:
Opowieść o Tobie stała się już teraz zaczarowaną bajką.
Tyle masz już cudownych Serc Cioteczek i Wujków,
A i ja spróbuję do Ciebie się zgłosić - to teraz musimy pomówić........
Tak ... tak....... Filipku - o wszystkim zaraz opowiem;)

Moi Kochani ;) Piękny Filipek wyraził zgodę na moją deklarację stałą 40 zł.
Prosił też abyście podali mi nr konta na PW.

A muszę jeszcze coś Wam powiedzieć ;
wojtuś ...mówi Filipek ..... musisz niestety się pilnować....
ale czemu pytam....
a bo chyba Ank@ jest twoją sąsiadką i będzie cię gonić :mad:po łąkach na Rżące;),
ale czemu gonić... pytam,
no bo musisz już o mnie pamiętać...... i już.
Tak powiedział Filipek:loveu: .... i czy miałem jakieś wyjście:shake:....... a nie ... nie miałem
I tak już pozostało - stale 40 zł.[/QUOTE]

To wspaniałe wiadomości :) Ucałowania w Filipkowy nosek :)

mam takie maciupeńkie zapytanie: z tego co widać na 1 str. to Filipkowi brakuje 30 zł stałych dekl. czyli chyba ( jeśli się nie mylę ) będzie nadwyżka 10 zł- a jest aktualnie inny starowinka 16 letni Świat , któremu strasznie dużo brakuje do hoteliku i mieszka w schronie :( .Może by tak dało się jemu coś przepisać???
Przepraszam jeśli to nietakt z mojej strony lub błąd ale......sami wiecie ile takich biedaków czeka jakiejkolwiek pomocy :(....więc zapytałam :(
Świat jest na jednym z moich banerków poniżej - zerknijcie proszę )

Posted

Przepraszam, odezwę się na wątku jutro.... w tym tygodniu nie wiem jak się nazywam ....
Na razie tylko podnoszę

Wojtuś wielkie dzięki za deklaracje :)
-> mamy już 300zł/mies DZIĘKUJĘ !!

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś'][B]Duzo tych pytan [/B].;)Filipek dostaje dwa razy dziennie gotowane jedzonko, pod sierscia tluszczyku brak ,a jak mial jesc w srod takiej gromadzie? ale podtuczy go Martusia napewno. Co jeszcze mu bedzie potrzebne to sie dowiemy po konsultacji ale napewno witaminki by sie przydaly.:lol:
Wczoraj mialam 4 tel. niestety zaden nie bedzie domkiem. ....
[/QUOTE]

No , bo ja taka ciekawska jestem :evil_lol: zatem poszperamy troszku po zoologach i paczuszke kompletowac będziemy , z witaminkami i takimi tam ... a żeby Filipek chciał wychodzić na spacerki , poslemy pani Marcie psie cukierki-kosteczki Gimborny z L-carnityną ..Ja nie wiem tak do końca co tam w nich jest oprócz mięska , ale jak ja je biorę na spacer to moja psica zapomina o świecie i trzyma sie mojej kieszeni jak rzep psiego ogona ... a potem dołączaja do nas wszystkie futrzaki które mijamy....:diabloti: Przestałam je zatem na spacery brac ....

[QUOTE]no bo musisz już o mnie pamiętać...... i już.
Tak powiedział Filipek[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG] .... i czy miałem jakieś wyjście[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/shake.gif[/IMG]....... a nie ... nie miałem
I tak już pozostało - stale 40 zł. [/QUOTE]

Wojtus witamy zatem w fanklubie Filipka :multi:

[QUOTE]olga7
Ludzie mają może nieco serca ,ale brakuje im nieraz zdrowego rozsądk-jak te opisywane 4 domki . [/QUOTE]

Olga jak tak patrzę na siebie to jakbyś o mnie pisała :evil_lol:
Ale przy Filipku pożenimy rozsądek z sercem , może sie uda ;)
A tak na powaznie , to emocje biorą górę nad rozsadkiem i dlatego też moze tyle cudownych zakończeń na dogo .. gdyby nie to serce to wiele psich istnień nie wiedziałoby ze schronisk co to pełna miska i cieply kąt . Niestety .
W przypadku Filipka rzeczywiście jednak dom musi byc odpowiedni . ten psiak za duzo przeszedł dlatego marzy mi się .......marzy mi się ..... przytulne mieszkanko , moze starsza pani ( może byc mlodsza byleby nie pracowała) której jedynym punktem zainteresowania byłby Filipek ...i koniecznie ale to koniecznie musi mieć internet by o Filipku nam tu pisała :lol:

I bardzo sie ciesze że niewidomy Filipek po artykule wzbudził takie zainteresowanie . Sa jeszcze Ludzie na świecie .

Posted

[I]mam takie maciupeńkie zapytanie: z tego co widać na 1 str. to Filipkowi brakuje 30 zł stałych dekl. czyli chyba ( jeśli się nie mylę ) będzie nadwyżka 10 zł- a jest aktualnie inny starowinka 16 letni Świat , któremu strasznie dużo brakuje do hoteliku i mieszka w schronie :( .Może by tak dało się jemu coś przepisać???
Przepraszam jeśli to nietakt z mojej strony lub błąd ale......sami wiecie ile takich biedaków czeka jakiejkolwiek pomocy :(....więc zapytałam [/I]:(
Jeśli ja miałabym decydować o tym to jestem za tym, ze przekazać te 10 zł na tego drugiego pieska widzilam jego wątek na pewno mu się przyda!!!!

Posted

[quote name='magenka1'][I]mam takie maciupeńkie zapytanie: z tego co widać na 1 str. to Filipkowi brakuje 30 zł stałych dekl. czyli chyba ( jeśli się nie mylę ) będzie nadwyżka 10 zł- a jest aktualnie inny starowinka 16 letni Świat , któremu strasznie dużo brakuje do hoteliku i mieszka w schronie :( .Może by tak dało się jemu coś przepisać???
Przepraszam jeśli to nietakt z mojej strony lub błąd ale......sami wiecie ile takich biedaków czeka jakiejkolwiek pomocy :(....więc zapytałam [/I]:(
Jeśli ja miałabym decydować o tym to jestem za tym, ze przekazać te 10 zł na tego drugiego pieska widzilam jego wątek na pewno mu się przyda!!!![/QUOTE]

W dodatku wszystko wskazuje na to, że Światuś - 16 latek trafi tam gdzie Filipek, czyli do p. Marty :)

link do staruszka
[url]http://www.dogomania.pl/threads/175143-stary-jak-A-WIAT-maleA-ki-A-wiat-BA-AGAMY-O-ZA-OTA-WKAE-DLA-NIEGO[/url]

Posted

Jeśli chodzi o te 10zł to ja nie mogę decydować. Decyzja należy do Wojtusia :)

Z wyciągu z 9.12 wynika że nie wpłaciła jeszcze Magenka, Danal, Lilka i Ola :) - ale spokojnie, nie pali się :)
Za jeden miesiąc już zapłaciłam.
465 zł (było 9.12 na kocie) - 300zł = 165 zł

Posted

Tęsnimy za ślicznym Filipkiem :( ...Czy będą jakieś nowe wieści o nim i fotki ? BAAAAARRRRDZO PROSIMY !!! :) avi tak pięknie oprawia zdjęcia naszego psiaczka,że tylko fotki robić i na pocztówkach robionych przez avii , Filipkowi na łakocie zarabiać....do bazarku można chyba takie coś dołączyć. Aniu, daj więcej zdjęć :) , takich z Księciem Filipkiem na salonach :)

Posted

cześc Filipku :loveu:
bardzo jestem ciekawa jak minęło ci te parę dni w hoteliku....
bez dopychania sie do miski , kulenia się przed zębami pobratyńców .....całe szczęście

Mam nadzieję że brzuszek masz pełny i futerko ( to duże futerko) daje ci ciepło bo podobno zblizaja sie mrozy .:roll: Może legowisko potrzebne??

Cioteczko Aniu czy możemy liczyć na jakieś fotki , info od Filipka ...
Przydałyby się ....

A i poweidzcie czy on dalej jest w tym wykafelkowanym ?? pomieszczeniu ( bo tam chyba nie ma okna , ) czy jest przeniesiony gdzieś :roll:

[I][SIZE=1][COLOR=Silver]i wcale nieduzo tych pytań [/COLOR][/SIZE][/I]:evil_lol:

Posted

[quote name='avii']cześc Filipku :loveu:
bardzo jestem ciekawa jak minęło ci te parę dni w hoteliku....
bez dopychania sie do miski , kulenia się przed zębami pobratyńców .....całe szczęście

Mam nadzieję że brzuszek masz pełny i futerko ( to duże futerko) daje ci ciepło bo podobno zblizaja sie mrozy .:roll: Może legowisko potrzebne??

Cioteczko Aniu czy możemy liczyć na jakieś fotki , info od Filipka ...
Przydałyby się ....

A i poweidzcie czy on dalej jest w tym wykafelkowanym ?? pomieszczeniu ( bo tam chyba nie ma okna , ) czy jest przeniesiony gdzieś :roll:

[I][SIZE=1][COLOR=Silver]i wcale nieduzo tych pytań [/COLOR][/SIZE][/I]:evil_lol:[/QUOTE]

no ja też tu cichutko czekam :roll:

Posted

Mrozy się zbliżają , śniegiem ma nas zasypać ... jak to dobrze Filipku że ty pod ciepłym dachem :p

[IMG]http://img706.imageshack.us/img706/1385/flip09xx.jpg[/IMG]

.