avii Posted December 9, 2009 Posted December 9, 2009 [quote name='Aga-33-76']Całuję piękny pyszczek na dobranoc. Kolorowych snów Filipku wedle zyczenia :lol: ;) Quote
ivette3 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='avii']wedle zyczenia :lol: ;) avii !!! Ty wiesz co zrobić, żebym nie szła spać tylko na monitor patrzyła :loveu: Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='avii']No i też mi sie tak wydawało że jemu , ze względu na wiek i wyniszczenie Karsivan by sie przydał ... dlatego zaoferowałam sie z pomocą .. Do końca tygodnia nasz wet jest na urlopie , zatem w przyszłym tygodniu , musze dokupić trochę lekarstw dla naszej suni ( w tym recepty na insulinę bo naszej suni trzustka siadła juz zupelnie i dlatego pojawiła sie cukrzyca :-() to kupie opakowanie dla Filipka .... Foksia , może cos jeszcze ??? może coś na stawy albo jakieś witaminy?? Pisac dziewczyny bo gwiazdka niedaleko i jakas paczuszka dla Filipka musi wystartować ... Co do subkonta dla Filipka w ktozie , bardzo dobry pomysł ... wplywy będą , mam ciekawe fanty na bazarki odłożone, tylko jak juz pisałam mogę wystawiać w styczniu ... Chyba że ktoś by sie podjął bazarków teraz , ja porobiłabym zdjęcia u siebie , fanty spakowała i wysłała do osoby która podjęła by sie bazarków ....to rzecz do uzgodnienia .... Ale wiem równiez że jest grudzień, święta za pasem i u każdego krucho z czasem ..... Jestem jak najbardziej za kompleksowym zbadaniem Filipka .... po takim bestialstwie jakiego doznał jak czytałam ten artykuł to dziękowac losowi że przeżył .... Foksia --- czy pod tym futrem to kosteczki tylko ??? bo jakoś nie chce mi się wierzyć że na schroniskowym jadle i odganianiu go od miski przez inne psy to on ...... ma normalną wagę:shake: Czy on w hoteliku jest karmiony raz dziennie czy 2 x ???[/QUOTE] Duzo tych pytan .;)Filipek dostaje dwa razy dziennie gotowane jedzonko, pod sierscia tluszczyku brak ,a jak mial jesc w srod takiej gromadzie? ale podtuczy go Martusia napewno. Co jeszcze mu bedzie potrzebne to sie dowiemy po konsultacji ale napewno witaminki by sie przydaly.:lol: Wczoraj mialam 4 tel. niestety zaden nie bedzie domkiem. Jedna pani chcial go do ocieplanej budy bo w domu na chorego psa sie nie zgadzaja ,a ma labradorke co spi na kanapie:diabloti:drugi pan bardzo sympatyczny ale w domu ma pudelka i Filipka zeby go nie zgryzly wzialby do siebie do pracy ,tam spalby pod biurkiem ale to wchodzilo by w gre jakby byl jeszcze w schronisku ;), jedna pani chcial byc domkiem tymczasowym ale mieszka na 3 pitrze bez windy ,a 4 pani wplaci na Filipka jekies pieniazki , ma dzis zadzwonic zebym jej podala nr.konta do hotelu , potem jak bedzie subkonto w tozie to tez cos wplaci. Quote
Jagienka Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Cudnie, że go zabrałyście!!! Filipku, powodzenia! Quote
danal1983 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 dobrze, że jest zainteresowanie:) to pewnie po artykule w krakowskiej Quote
ivette3 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Powodzenia w szukaniu domku Filipku :) . Quote
Olga7 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 Ludzie mają może nieco serca ,ale brakuje im nieraz zdrowego rozsądk-jak te opisywane 4 domki . Taki pies jak Filip- a przede wszystkim -niewidomy i bardzo wycofany -bojazliwy - do budy i pewnie na lańcuch? Albo do koczowania pod biurkiem -do konca życia ?? A nawet do domu ,gdzie jest labrador -też nie można go dać .On boi się nie tylko ludzi ,ale i innych psów także.To zrozumiałe.A tym bardziej psów większych od siebie. Filipek powinnien być raczej jedynym psem w domu -a co najwyżej -z malym ,spokojnym psem..Taka nieduża,delikatna sunia najlepiej. No i schody -w przypadku niewidomego Filipka -też nie są możliwe. Quote
wojtuś Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 :multi:Filipku Kochany Psiaku:multi: Opowieść o Tobie stała się już teraz zaczarowaną bajką. Tyle masz już cudownych Serc Cioteczek i Wujków, A i ja spróbuję do Ciebie się zgłosić - to teraz musimy pomówić........ Tak ... tak....... Filipku - o wszystkim zaraz opowiem;) Moi Kochani ;) Piękny Filipek wyraził zgodę na moją deklarację stałą 40 zł. Prosił też abyście podali mi nr konta na PW. A muszę jeszcze coś Wam powiedzieć ; wojtuś ...mówi Filipek ..... musisz niestety się pilnować.... ale czemu pytam.... a bo chyba Ank@ jest twoją sąsiadką i będzie cię gonić :mad:po łąkach na Rżące;), ale czemu gonić... pytam, no bo musisz już o mnie pamiętać...... i już. Tak powiedział Filipek:loveu: .... i czy miałem jakieś wyjście:shake:....... a nie ... nie miałem I tak już pozostało - stale 40 zł. Quote
ivette3 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='wojtuś']:multi:Filipku Kochany Psiaku:multi: Opowieść o Tobie stała się już teraz zaczarowaną bajką. Tyle masz już cudownych Serc Cioteczek i Wujków, A i ja spróbuję do Ciebie się zgłosić - to teraz musimy pomówić........ Tak ... tak....... Filipku - o wszystkim zaraz opowiem;) Moi Kochani ;) Piękny Filipek wyraził zgodę na moją deklarację stałą 40 zł. Prosił też abyście podali mi nr konta na PW. A muszę jeszcze coś Wam powiedzieć ; wojtuś ...mówi Filipek ..... musisz niestety się pilnować.... ale czemu pytam.... a bo chyba Ank@ jest twoją sąsiadką i będzie cię gonić :mad:po łąkach na Rżące;), ale czemu gonić... pytam, no bo musisz już o mnie pamiętać...... i już. Tak powiedział Filipek:loveu: .... i czy miałem jakieś wyjście:shake:....... a nie ... nie miałem I tak już pozostało - stale 40 zł.[/QUOTE] To wspaniałe wiadomości :) Ucałowania w Filipkowy nosek :) mam takie maciupeńkie zapytanie: z tego co widać na 1 str. to Filipkowi brakuje 30 zł stałych dekl. czyli chyba ( jeśli się nie mylę ) będzie nadwyżka 10 zł- a jest aktualnie inny starowinka 16 letni Świat , któremu strasznie dużo brakuje do hoteliku i mieszka w schronie :( .Może by tak dało się jemu coś przepisać??? Przepraszam jeśli to nietakt z mojej strony lub błąd ale......sami wiecie ile takich biedaków czeka jakiejkolwiek pomocy :(....więc zapytałam :( Świat jest na jednym z moich banerków poniżej - zerknijcie proszę ) Quote
Ank@ Posted December 10, 2009 Author Posted December 10, 2009 Przepraszam, odezwę się na wątku jutro.... w tym tygodniu nie wiem jak się nazywam .... Na razie tylko podnoszę Wojtuś wielkie dzięki za deklaracje :) -> mamy już 300zł/mies DZIĘKUJĘ !! Quote
danal1983 Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 chcialam kupic to wydanie krakowskiej z Gilipem ale to chyba bylo w lokalnym dodatku... Quote
avii Posted December 10, 2009 Posted December 10, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś'][B]Duzo tych pytan [/B].;)Filipek dostaje dwa razy dziennie gotowane jedzonko, pod sierscia tluszczyku brak ,a jak mial jesc w srod takiej gromadzie? ale podtuczy go Martusia napewno. Co jeszcze mu bedzie potrzebne to sie dowiemy po konsultacji ale napewno witaminki by sie przydaly.:lol: Wczoraj mialam 4 tel. niestety zaden nie bedzie domkiem. .... [/QUOTE] No , bo ja taka ciekawska jestem :evil_lol: zatem poszperamy troszku po zoologach i paczuszke kompletowac będziemy , z witaminkami i takimi tam ... a żeby Filipek chciał wychodzić na spacerki , poslemy pani Marcie psie cukierki-kosteczki Gimborny z L-carnityną ..Ja nie wiem tak do końca co tam w nich jest oprócz mięska , ale jak ja je biorę na spacer to moja psica zapomina o świecie i trzyma sie mojej kieszeni jak rzep psiego ogona ... a potem dołączaja do nas wszystkie futrzaki które mijamy....:diabloti: Przestałam je zatem na spacery brac .... [QUOTE]no bo musisz już o mnie pamiętać...... i już. Tak powiedział Filipek[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG] .... i czy miałem jakieś wyjście[IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/shake.gif[/IMG]....... a nie ... nie miałem I tak już pozostało - stale 40 zł. [/QUOTE] Wojtus witamy zatem w fanklubie Filipka :multi: [QUOTE]olga7 Ludzie mają może nieco serca ,ale brakuje im nieraz zdrowego rozsądk-jak te opisywane 4 domki . [/QUOTE] Olga jak tak patrzę na siebie to jakbyś o mnie pisała :evil_lol: Ale przy Filipku pożenimy rozsądek z sercem , może sie uda ;) A tak na powaznie , to emocje biorą górę nad rozsadkiem i dlatego też moze tyle cudownych zakończeń na dogo .. gdyby nie to serce to wiele psich istnień nie wiedziałoby ze schronisk co to pełna miska i cieply kąt . Niestety . W przypadku Filipka rzeczywiście jednak dom musi byc odpowiedni . ten psiak za duzo przeszedł dlatego marzy mi się .......marzy mi się ..... przytulne mieszkanko , moze starsza pani ( może byc mlodsza byleby nie pracowała) której jedynym punktem zainteresowania byłby Filipek ...i koniecznie ale to koniecznie musi mieć internet by o Filipku nam tu pisała :lol: I bardzo sie ciesze że niewidomy Filipek po artykule wzbudził takie zainteresowanie . Sa jeszcze Ludzie na świecie . Quote
Aga-33-76 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Filipek odnalazł się w nowym miejscu? Całuję Cię pięknoto Ty nasza :) Quote
GochaT Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Może uda się wstawić jakieś zdjęcia Filipka w nowym miejscu... Quote
magenka1 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [I]mam takie maciupeńkie zapytanie: z tego co widać na 1 str. to Filipkowi brakuje 30 zł stałych dekl. czyli chyba ( jeśli się nie mylę ) będzie nadwyżka 10 zł- a jest aktualnie inny starowinka 16 letni Świat , któremu strasznie dużo brakuje do hoteliku i mieszka w schronie :( .Może by tak dało się jemu coś przepisać??? Przepraszam jeśli to nietakt z mojej strony lub błąd ale......sami wiecie ile takich biedaków czeka jakiejkolwiek pomocy :(....więc zapytałam [/I]:( Jeśli ja miałabym decydować o tym to jestem za tym, ze przekazać te 10 zł na tego drugiego pieska widzilam jego wątek na pewno mu się przyda!!!! Quote
ivette3 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='magenka1'][I]mam takie maciupeńkie zapytanie: z tego co widać na 1 str. to Filipkowi brakuje 30 zł stałych dekl. czyli chyba ( jeśli się nie mylę ) będzie nadwyżka 10 zł- a jest aktualnie inny starowinka 16 letni Świat , któremu strasznie dużo brakuje do hoteliku i mieszka w schronie :( .Może by tak dało się jemu coś przepisać??? Przepraszam jeśli to nietakt z mojej strony lub błąd ale......sami wiecie ile takich biedaków czeka jakiejkolwiek pomocy :(....więc zapytałam [/I]:( Jeśli ja miałabym decydować o tym to jestem za tym, ze przekazać te 10 zł na tego drugiego pieska widzilam jego wątek na pewno mu się przyda!!!![/QUOTE] W dodatku wszystko wskazuje na to, że Światuś - 16 latek trafi tam gdzie Filipek, czyli do p. Marty :) link do staruszka [url]http://www.dogomania.pl/threads/175143-stary-jak-A-WIAT-maleA-ki-A-wiat-BA-AGAMY-O-ZA-OTA-WKAE-DLA-NIEGO[/url] Quote
xmartix Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 zapisuję się u Filipka, są jeszcze jakieś zdjęcia oprócz tych w tej kotłowni czy czymś? jak tam Filipek się czuje? Quote
Ank@ Posted December 11, 2009 Author Posted December 11, 2009 Jeśli chodzi o te 10zł to ja nie mogę decydować. Decyzja należy do Wojtusia :) Z wyciągu z 9.12 wynika że nie wpłaciła jeszcze Magenka, Danal, Lilka i Ola :) - ale spokojnie, nie pali się :) Za jeden miesiąc już zapłaciłam. 465 zł (było 9.12 na kocie) - 300zł = 165 zł Quote
ivette3 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 Tęsnimy za ślicznym Filipkiem :( ...Czy będą jakieś nowe wieści o nim i fotki ? BAAAAARRRRDZO PROSIMY !!! :) avi tak pięknie oprawia zdjęcia naszego psiaczka,że tylko fotki robić i na pocztówkach robionych przez avii , Filipkowi na łakocie zarabiać....do bazarku można chyba takie coś dołączyć. Aniu, daj więcej zdjęć :) , takich z Księciem Filipkiem na salonach :) Quote
danal1983 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 ojej faktycznie, jutro bedzie przelew Quote
magenka1 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 a ja 7 grudnia wysłałam pieniądze już powinny być :) Quote
avii Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 cześc Filipku :loveu: bardzo jestem ciekawa jak minęło ci te parę dni w hoteliku.... bez dopychania sie do miski , kulenia się przed zębami pobratyńców .....całe szczęście Mam nadzieję że brzuszek masz pełny i futerko ( to duże futerko) daje ci ciepło bo podobno zblizaja sie mrozy .:roll: Może legowisko potrzebne?? Cioteczko Aniu czy możemy liczyć na jakieś fotki , info od Filipka ... Przydałyby się .... A i poweidzcie czy on dalej jest w tym wykafelkowanym ?? pomieszczeniu ( bo tam chyba nie ma okna , ) czy jest przeniesiony gdzieś :roll: [I][SIZE=1][COLOR=Silver]i wcale nieduzo tych pytań [/COLOR][/SIZE][/I]:evil_lol: Quote
ivette3 Posted December 11, 2009 Posted December 11, 2009 [quote name='avii']cześc Filipku :loveu: bardzo jestem ciekawa jak minęło ci te parę dni w hoteliku.... bez dopychania sie do miski , kulenia się przed zębami pobratyńców .....całe szczęście Mam nadzieję że brzuszek masz pełny i futerko ( to duże futerko) daje ci ciepło bo podobno zblizaja sie mrozy .:roll: Może legowisko potrzebne?? Cioteczko Aniu czy możemy liczyć na jakieś fotki , info od Filipka ... Przydałyby się .... A i poweidzcie czy on dalej jest w tym wykafelkowanym ?? pomieszczeniu ( bo tam chyba nie ma okna , ) czy jest przeniesiony gdzieś :roll: [I][SIZE=1][COLOR=Silver]i wcale nieduzo tych pytań [/COLOR][/SIZE][/I]:evil_lol:[/QUOTE] no ja też tu cichutko czekam :roll: Quote
avii Posted December 12, 2009 Posted December 12, 2009 Mrozy się zbliżają , śniegiem ma nas zasypać ... jak to dobrze Filipku że ty pod ciepłym dachem :p [IMG]http://img706.imageshack.us/img706/1385/flip09xx.jpg[/IMG] . Quote
Recommended Posts