Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ank@ napisał(a):
Filipek za niedługo wyprowadza się ze schroniska ..... :loveu::loveu:

:lying::lying: :crazyeye::grins::shock::sweetCyb:

Posted

wojtito napisał(a):
Skontaktowałem się z mediami, tak jak prosiliscie, teraz czekam na odpowiedź:-) 3majcie kciuki:-)

wojtito :) dzięki takim jak Ty Filipek ma szanse na lepszy los :)

DZIĘKUJĘ !!!!:mdrmed:

Posted

[quote name='Ank@']Podnoszę na dobranoc :)

I nic więcej :razz:
przeciez ciotki i wujkowie chcieliby wiedzieć jak najwięcej .....

" class="ipsImage" alt="">

Filipku ja mam wielka nadzieje że i dla ciebie zaświeci to piekne słońce , zapachnie skoszona trawa a kochająca ręka wyczesze twoje futerko ..... i dla ciebie będzie bić to jedno jedyne serce ludzia, twojego ludzia.

Tak będzie chocbym miała uschnąć .

czy ktoś wie dlaczego na nowym dogo nie mogę wstawic zdjęcia ?????? Może mnie ktoś uswiadomić ????

Posted

[quote name='avii']I nic więcej :(
przeciez ciotki i wujkowie chcieliby wiedzieć jak najwięcej .....

czy ktoś wie dlaczego na nowym dogo nie mogę wstawic zdjęcia ?????? Może mnie ktoś uswiadomić ????

Są problemy z tym skryptem który wrzuca zdjęcia na forum. Dlatego trzeba zrobić to troszeczkę inaczej.
1. wchodzimy na stronę http://www.imageshack.us/ Klikamy na 'browse...' i wybieramy zdjęcie które chcemy wrzucić. Następnie klikamy "start upload!". Po chwili wyświetli się następna strona z której trzeba skopiować "direct link" czyli link do zdjęcia.
2. Następny krok jest prosty. Klikamy na ikonkę którą normalnie wrzucamy zdjęcie. Zmieniamy zkładkę z "From Computer" na "From URL" i wklejamy ten link. Odznaczamy ten ptaszek pod "Retrive remote file..." i klikamy "Insert image"

Posted

avii napisał(a):

Filipku ja mam wielka nadzieje że i dla ciebie zaświeci to piekne słońce , zapachnie skoszona trawa a kochająca ręka wyczesze twoje futerko ..... i dla ciebie będzie bić to jedno jedyne serce ludzia, twojego ludzia.

Tak będzie chocbym miała uschnąć .

hihii to jesli cos to uschniemy razem, bo ja tez nie spoczne!!!!!

Posted

Aga-33-76 napisał(a):
no co Wy, nie możecie uschnąć, bo kto wtedy Filipkowi pomoże ?! ;)

hihi TY i ja- i na dokładkę będziemy podlewać avii i danal , żeby jednak nie uschły (szkoda by było takich dobrych serduch :) )

Posted

Aga-33-76 napisał(a):
no co Wy, nie możecie uschnąć, bo kto wtedy Filipkowi pomoże ?! ;)

nawet uschniete na wiór tez pomożemy :))

ivette3 dzięki za instrukcję , ale ja własnie wszystko tak robie bo wiele juz zdjęć kiedyś tam wklejałam , nawet fotografem o malo nie zostałam z tego wszystkiego ...:)
problem jest na samym koncu kiedy klikam " Insert... i nic , cisza a potem komunikat
nic to jeszcze sie pobawię i podzwonię , może te 2 przeglądarki czegoś nie akceptuja na dogo ...

Posted

[ i na dokładkę będziemy podlewać avii i danal , żeby jednak nie uschły) )

a mozna wiedzieć CZYM będziecie podlewać ???? może mozna sobie już wybrać ? :cool3:

aaa a komunikat co do zdjęć to ""undefined"' czyli nieokreślony, niezdefiniowany??
powariowalo to dogo

co to sie dzieje z tym dogo -- raz mogę edytowac a potem nie :shake:

Posted

avii - ślicznie zrobione zdjęcie naszego słodziaka Filipka :)
i piękne słowa...podpisuję się całym sercem pod tym życzeniem (dobrym proroctwem :) )

Danal-czy da się to zdjęcie dodać do allegro? w/g mnie jest bardziej ujmujące niż pierwotna wersja.

Posted

napisała Ank@

"" W niedzielę w schronie dopytam już dokładnie o stan zdrowia psiaka , czy przyjmuje jakieś leki, jakie badanie trzeba ew. wykonać."""""

Aniu to ja jak i chyba wszystkie tu osoby mam ogromną prośbę !!!!!!!!
Jesli możesz zrób jak najwięcej zdjęć Filipkowi w miejscu gdze teraz przebywa , wsród tych innych psów , itp bez trawki tylko ten brud , syf i to zagrożenie
niech wszyscy zobaczą jaki jest ten jego los bez naszej pomocy --- ja naprawdę gorąco proszę , plissss

Zobacz również co on ma pod futerkiem --- na pewno same kościki :placz:

Dopytaj o wszystko co możesz i o to co nie możesz i zapomnisz też ;)

J jesli możesz zabrać cos pożywnego dla niego no nie wiem , cos co dobrze by się Filipkowi potem kojarzyło z Tobą ....może trochę w kulkach jakieś karmy by żołądka mu nie rozlegulowac po jedzeniu?? schroniskowym .....

Ja bardzo żałuję że jestem za daleko od ciebie ---- ja juz bym dawno zobaczyła co z nim ......

Swięty Mikołaju spraw i podjedz na tych swoich reniferach i zabierz stamtąd Filipka ... a ja ci na zawsze te twoje sanie będę myć i ..pucowac ...........

Posted

[quote name='avii']napisała Ank@

"" W niedzielę w schronie dopytam już dokładnie o stan zdrowia psiaka , czy przyjmuje jakieś leki, jakie badanie trzeba ew. wykonać."""""

Aniu to ja jak i chyba wszystkie tu osoby mam ogromną prośbę !!!!!!!!
Jesli możesz zrób jak najwięcej zdjęć Filipkowi w miejscu gdze teraz przebywa , wsród tych innych psów , itp bez trawki tylko ten brud , syf i to zagrożenie
niech wszyscy zobaczą jaki jest ten jego los bez naszej pomocy --- ja naprawdę gorąco proszę , plissss

Zobacz również co on ma pod futerkiem --- na pewno same kościki :placz:

Dopytaj o wszystko co możesz i o to co nie możesz i zapomnisz też ;)

J jesli możesz zabrać cos pożywnego dla niego no nie wiem , cos co dobrze by się Filipkowi potem kojarzyło z Tobą ....może trochę w kulkach jakieś karmy by żołądka mu nie rozlegulowac po jedzeniu?? schroniskowym .....

Ja bardzo żałuję że jestem za daleko od ciebie ---- ja juz bym dawno zobaczyła co z nim ......

Swięty Mikołaju spraw i podjedz na tych swoich reniferach i zabierz stamtąd Filipka ... a ja ci na zawsze te twoje sanie będę myć i ..pucowac ...........

avii :( - szkoda , że nie mieszkamy blisko Filipka - mam czas i mogłabym mu go poświęcić , żeby poczuł się bezpieczny i szczęśliwy- nie mam jednak takich możliwości finansowych ,żeby do niego jeździć tak daleko :-(

Posted

Dziewczyny, to że wspieracie Filipka na wątku jest baaaaaaaardzo ważne.

Czy już została podjęta decyzja odnośnie wyboru miejsca dla Filipka?

Hotelik, domowy tymczas, czy domek u Ani? ;)

Posted

Aga-33-76 napisał(a):
Dziewczyny, to że wspieracie Filipka na wątku jest baaaaaaaardzo ważne.

Czy już została podjęta decyzja odnośnie wyboru miejsca dla Filipka?

Hotelik, domowy tymczas, czy domek u Ani? ;)

Podobno jutro ani@ da nam więcej info :roll: .Na tą chwilę wiadomo,że jest badany, ani mama będzie go brać na siebie ze schronu i foksia go zawiezie do hoteliku koło Krk do Głogoczowa .

nie wiadomo natomiast : co z kontem na wpłaty? kiedy mniej więcej ta adopcja przejściowa i przewóz do hoteliku?
Mam nadzieję,że jutro tego się dowiemy,bo psiak cały czas jest zagrożony :(

Posted

[quote name='danal1983']poryczłam sie , koniec....nie mogę.

dzisiaj znowu ciężki dzień...

dobrze ze jestescie Cioteczki, bo bym sie załamała totalnie...

Czemu??? czym ?? Możemy pomóc ???

Posted

po ciężkim dniu tekst o Mikołaju mnie rozbroił... jesteście, jesteście....wiecie:)

otaczaja nas imbecyle i panuje znieczulica. to forum jest jak powietrze , niezbedne do zycia . ta swiadomosc , że jednak sa jeszcze na swiecie LUDZIE

Posted

Dlaczego to forum nie działa ?
pół godziny wchodziłam na dogo; próbuję wysłać pw , ale mam ' the page is temporary unavailable '

Przejdźmy do sedna.
Jutro koło 14 Filipek opuści mury schroniska. Zawozimy go autem do hoteliku w Głogoczowie do P. Marty (dragonek100). Będzie mieszkał osobnym pomieszczeniu w domu. Na początku pewnie nie będzie chciał wyjść na pole ale jeśli przekona się że ludzie nie są tacy źli i oswoi się z otoczeniem będzie wychodził do ogrodu , który jest grodzony.
U P. Marty mieszka już ślepy i głuchy Pikuś - w lecie całymi dniami przesiaduje w ogrodzie (oczywiście dlatego że chce , a nie że jest zmuszany) biega z innymi psiakami i śpi w domu....
http://img81.imageshack.us/img81/9615/pikus1.jpg

Zdjęcia oczywiście jutro zrobię.

• Upvote 1