Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Myślę, że wstępnie można podać numer 504470635 (P. Beata - Foksia i Dżekuś)
Ja siedzę w szkole najczęściej od 11- 18 a w tych godzinach ludzie lubią dzwonić.

Posted

No to do dzieła :) by jak najszybciej wyciągnąć Filipka ze schroniska , bo dla niego to miejsce to mogiła
musimy zdążyć
i prosimy zatem Ank@ o konto do wplat

Posted

I Filipek na dobranoc smigaj po nowe , lepsze jutro .....

A tak na marginesie , wiadomo co teraz z nim i jak się ma ???:roll:

/ cuś podobnego :crazyeye: na innej przeglądarce moge edytować posty i emotki są /

Posted

avii napisał(a):
No to do dzieła :) by jak najszybciej wyciągnąć Filipka ze schroniska , bo dla niego to miejsce to mogiła
musimy zdążyć
i prosimy zatem Ank@ o konto do wplat

To był dobry dzień dla Filipka- mam nadzieję,że on już swoim psim serduszkiem czuje nadchodzące wybawienie z ciemnego kąta w kojcu - dobrej nocki puchaty skarbie :).

Posted

Witam , odpowiadam na informacje ktore dostalam na pw ogolnie na watku.
Mozna podawac moje namiary na allegro i w ogloszeniach ,sama tez wyslalm Filipka juz do gazety.
Moge pomoc w adopcji ale nie moge Filpka wyciagnac ze schroniska i podpisac umowe adopcyjna. Mam w tej chwili 4 psy na swoim koncie w hotelach ,kilka ktore sa u zaprzyjaznionych wolontariuszek ale ktorym musze pomoc w adopcjachh, oraz psy z interwencji tozu ktore tez sa pod moja opieka. Za dwa psy z 4 na ktore mam podpisana umowe placa dwie dziewczyny za Rozti moja kolezanka Becia ,za Slepego pikusia Kasia , a dwa sa na mojej glowie Zysiu z nowotworem odbytu oraz 11 lenia Kama ktora 8 lat spedzila w schronisku .
Dlatego tez nie jestem juz wiecej wziasc na swoja glowe bo psychicznie nie dam rady ,mam jeszcze swoje dwa chore psy.
Filipek oprocz oplat na hotel potrzebuje tez pieniedzy na diagnoze ,potrzebuje transportu do hotelu ,potem do programu i ewn,. do domku . Ja w tej masie zwierzat gdzie oprocz oplat za hotel sama za swoje pieniadze woze psy oraz oplacam przyjazd psow do hotelu lub programu gdy sam juz nie jestem wstanie przywiesc i nikt mi za to nie zwraca i poprostu mnie nie stac na kolejne wydatki .

Zadzwonilam tez do glogoczowa i Martusia dla takiego bidaka znajdzie miejsce .

Posted

Rozmawialam z Ania ,poprosi mame o zabranie Filipa ze schroniska i podpisania na nia umowy i mam nadzieje ze nie zostanie sama z probleme i oplatami bo tak jak napisalam wyzej ja niestety finansowo nie moge juz pomoc ani zlowtowki. ja mam zle doswiadczenia bo juz zostalm sama z psem na ktorego mnie nie bylo stac dlatego tez nie porywam sie na wiecej niz sama moge dac.

Posted

Filipek nie ma chyba jeszcze Allegro wcale? Takie Allegro cegielkowe -/nawet cegielki po 5 zl /-to bardzo dużo pomaga w zebraniu funduszy na DT/hotelik. Tym bardziej ,że moze tak byc,iż pies prędko nie znajdzie swego nowego domu -a nie może zabraknąć funduszy na hotelik-bo Filipek nie moze wracać do żadnego schronu . Może poprosić zaraz - ciotki - doświadczone w robieniu Allegro cegiełkowego ,żeby zrobily je dla Filipka ? Ale to powinno chyba być na fundację -o ile wiem.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Rozmawialam z Ania ,poprosi mame o zabranie Filipa ze schroniska i podpisania na nia umowy i mam nadzieje ze nie zostanie sama z probleme i oplatami bo tak jak napisalam wyzej ja niestety finansowo nie moge juz pomoc ani zlowtowki. ja mam zle doswiadczenia bo juz zostalm sama z psem na ktorego mnie nie bylo stac dlatego tez nie porywam sie na wiecej niz sama moge dac.

Filipek ma tutaj oddanych całym sercem ciotki i wujków,więc mam nadzieję, że jego historia będzie przykładem prawdziwej troski o jego życie i odpowiedzialności ludzi za to bezbronne stworzonko .
Aniu ! prośba do Ciebie : Podaj nam nr konta na które mają być robione wpłaty - nie możesz w razie czego czekać na pieniądze-musisz mieć czym dysponować- skoro jest szansa ,że Twoja mama będzie Cię wspierać i wyadoptuje Filipka ze schronu to może jej konto będzie tu właściwym adresem?Nie znam sie na tym ,więc tylko tak proponuję , ale tak czy inaczej ten problem już trzeba odhaczyć.Od chwili zabierania Filipka do hotelu ,będzie sporo zamieszania i nie dasz rady zajmować się wtedy zbieraniem pieniędzy.

I jeszcze pytanie : Dobrze zrozumiałam ,że Filipek trafia koło Krk a nie do Zgorzelca?
Jaki termin jest tu najszybciej możliwy?

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Witam , odpowiadam na informacje ktore dostalam na pw ogolnie na watku.
Mozna podawac moje namiary na allegro i w ogloszeniach ,sama tez wyslalm Filipka juz do gazety.
Moge pomoc w adopcji ale nie moge Filpka wyciagnac ze schroniska i podpisac umowe adopcyjna. Mam w tej chwili 4 psy na swoim koncie w hotelach ,kilka ktore sa u zaprzyjaznionych wolontariuszek ale ktorym musze pomoc w adopcjachh, oraz psy z interwencji tozu ktore tez sa pod moja opieka. Za dwa psy z 4 na ktore mam podpisana umowe placa dwie dziewczyny za Rozti moja kolezanka Becia ,za Slepego pikusia Kasia , a dwa sa na mojej glowie Zysiu z nowotworem odbytu oraz 11 lenia Kama ktora 8 lat spedzila w schronisku .
Dlatego tez nie jestem juz wiecej wziasc na swoja glowe bo psychicznie nie dam rady ,mam jeszcze swoje dwa chore psy.
Filipek oprocz oplat na hotel potrzebuje tez pieniedzy na diagnoze ,potrzebuje transportu do hotelu ,potem do programu i ewn,. do domku . Ja w tej masie zwierzat gdzie oprocz oplat za hotel sama za swoje pieniadze woze psy oraz oplacam przyjazd psow do hotelu lub programu gdy sam juz nie jestem wstanie przywiesc i nikt mi za to nie zwraca i poprostu mnie nie stac na kolejne wydatki .

Zadzwonilam tez do glogoczowa i Martusia dla takiego bidaka znajdzie miejsce .

Napisałam długiego posta , i mi wcięło ..
Napiszę zatem teraz krótko , nie zostanie sama , prawda ciotki i wujkowie :)

Posted

avii napisał(a):
Napisałam długiego posta , i mi wcięło ..
Napiszę zatem teraz krótko , nie zostanie sama , prawda ciotki i wujkowie :)

To bardzo sie ciesze , a zmojej strony Ania dobrze wie ze na ile bede mogla to pomoge oczywiscie jezeli chodzi o szukanie domku.

Posted

melduje sie dzisiaj po raz pierwszy.

jesli chodzi o allegro -aukcje adopcyjną , moge zrobic ze swojego konta, ale bedzie takie "zwyczajne" , natomoast super aukcje zrobila selenga, ktora sie w tym specjalizuje:) wirec decydujcie cioteczki, czy wysatwic Filipka skromnie czy prosimy selenge o pomoc...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=834138892

kolejna sprawa - wyciaganie go ze schronu.
jesli ani@i mama zgodzi sie wziac go na siebie, to swietnie. przy tym moze byc calkiem pewna, że nie zostawimy jej bez pomocy. maszym celem jest znalezienie mu domu stalego i cel ten osiągniemy...
nadal potrzebny nam jest jednak ktos, kto dysponuje odrobina czasu dla mediów w razie, gdyby chcieli przyjechac do krk schronu, poorobic zdjecia i porozmawiac z jakas zorientowana w sprawie osobą.

jesli chodzi o przeweizienie Filpa ze schronu do dt gdzies pod krakowem to ja wstepnie sie na to pisze, musze tylko porozmawiac z Michałem, czy pojedzie ze mną. jesli chodzi o zawiezienie naszej mordeczki do programu tv to tez pewnie bede mogla pomoc, a wystąpiłaby z nim nasza Ani@.

Posted

proponuję wypasione allegro, takie żeby Filipek zawsze był na pierwszej stronie (do ramki dopłacę)

Ani nie zostawimy samej - bez pomocy, mowy nie ma

co do pozostałych kwestii - mogę jedynie kibicować na odległość, no i jak się u mnie luźniej zrobi wspomóc grosikiem

Posted

zdecydujcie czy jest sens robic wypasione allegro za ponad 100. wedlug mnie, jesli ktos bedzie chcial adoptowac psa "problemowego",. jak Filipek, to i tak go znajdzie. ale zróbmy glosowanie:)

Posted

Nie znam się na allegro - nigdy nie wystawiałam :oops::oops:
Z allegro cegiełkowym można spróbować, tylko że wtedy potrzebne jest konto fundacji ;) a takiej fundacji nie mamy ....
Na razie może takie zwykłe. Danal jeśli możesz zrobić takie allegro to poproszę :loveu: