ivette3 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 danl - z tego co widzę tu nie ma nikogo z Krakowa :( . Telefon chyba można dać ani@ - jest pod jej postami - tak myślę ,że można Quote
danal1983 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 serce rośnie na sama mysl o tym, że młoda kadra nam rosnie:) kiedy ja przezywalam epizod w schronie w wieku ok 11 lat, nie bylo takich mozliwosci jak internet i cudu jakim jest dogomania:) teraz mozemy wiecej, mysle ze spokojnie mozna juz myslec o wyciaganiu psa ze schronu, tylko chyba musi sie tym zając osoba pełnoletnia. nie wiem, czy na tym wątku jest ktos ze starszyzny z krk? meldowac sie!!! a ani@ moze byc pewna ze nie zostawimy jej samej i FILIPKA:) Quote
ivette3 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 danal - ani@ jest przykładem dla swoich rówieśników /masz rację - że serce rośnie ,że mamy wśród młodzieży takie dobre serca i odwagę :) Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 :-(APEL DO CIOTEK I WUJKÓW STARSZYCH WIEKIEM !!!!!! Wesprzyjmy ANIĘ - jako młoda osoba nie może dźwigać, aż takiej odpowiedzialności!!! - Może ktoś pomóc doradami w popchnięciu wątku ,żebyśmy byli skuteczniejsi??? -Potrzebna jest pełnoletnia osoba z terenu Krakowa lub okolic , najlepiej znająca lub mająca kogoś znajomego w schronisku. -Potrzebny jest numer telefonu na jaki będą mogli dzwonić zainteresowani z Allegro- ktoś z doświadczeniem w rozmowach tego typu,znający się troszkę na ludziach. -Potrzebne pieniądze- i pomysły jak je zdobyć -ale to już akurat wszyscy wiemy:roll: Filipku-wytrzymaj psinko - to tylko kryzys-on minie ..... Quote
agata51 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Na razie tylko jestem, Filipku. Może od nowego roku będę mogła wesprzeć cię bardziej namacalnie. Quote
zuziaM Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Piesio zapisany rowniez do mnie na prosbe Ank@. Watek hoteliku : http://www.dogomania.pl/threads/138597-HOTELIK-u-ZuziaM-12-wolnych-kojcA-w-od-poA-owy-grudnia?p=13606405 Koszt 300 zl/m-c. Jest wielka szansa, ze za ok. 3 tygodnie bedzie mozna juz zasiedlac kojce. Mam co prawda tylko kojce z budami, ale budki ocieplone a w kazdej kilka cieplych kocy ( trzepanych codziennie i wymienianych w razie potrzeby ), wejscie zasloniete przed wiatrem i chlodem. Mam juz niewidoma prawie zupelnie Gabi i druga niewidoma prawie Tosie. Tosia tak pokochala swoja ciepla budke, ze wychodzi z niej na jedzonko i jak cos ciekawego sie na zewnatrz dzieje. A do budki dostala wielka owcza skore ( dostalam kilka od Magdy z Krakowa ). Jest tez u mnie strasznie wystraszona i dzika sunia Dygusiowa ( siusia i sie zalatwia kiedy ktos ja probuje dotknac ). Tez mnie straszono, ze potrafi dziabnac.... a teraz cieszy sie na moj widok i daje sie tarmosic po uszach i klepac po dupinie .... a ogonek juz nie podwiniety pod pupe, ale wywiniety do gory. Kojce u mnie sa stale otwarte i psiaki sobie wychodza kiedy chca. Nawet ta niewidoma Gabi doskonale sobie radzi podczas spacerow po ogrodzie i bezblednie trafia do swojego kojca. I jeszcze napisze, ze mam od 5 lat sunie bez lapki Polunie ze schroniska w Krakowie ( ale to moja wlasna sunia .... ukochana panienka ). Quote
danal1983 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 jestem zdania , że pieniążki zawsze uda sie jakos zorganizowac, nie chodzi w koncu o jakąś wielką kwote ale najbardziej boje sie tego,że ludzie beda sie bali podjac wyzwanie adopcji Filipka. czy wstrzelimy sie z naszymi ogloszeniami w ten czas i miejsce????? Quote
avii Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [ Teraz APEL DO CIOTEK I WUJKÓW STARSZYCH WIEKIEM !!!!!! Wesprzyjmy ANIĘ - jako młoda osoba nie może dżwigać aż takiej odpowiedzialności!!! Może ktoś pomóc doradami w popchnięciu wątku ,żebyśmy byli skuteczniejsi??? ""Szczerze powiedziawszy trochę się obawiam brania Filipa do hotelu bez stałych deklaracji. Na dzień dzisiejszy mamy na pewno 90zł /mies. Na jeden miesiąc uzbieramy te 300zł , na drugi też może się udać , ale tu są potrzebne stałe deklaracje! Ten pies może być w hotelu dożywotnio. Wyciągając psa ze schronu biorę za niego pełną odpowiedzialność. Wiem, że tu w jest walka z czasem, ale po prostu boję się, że jeśli za 2 mies. zabraknie funduszy na hotel to ja nie wydolę finansowo. Każdy pomaga na ile może ja nie dam rady dać więcej kasy( jako osoba niepełnoletnia nie zarabiająca mam kasę tylko z tego co dostaję od rodziców, jako że rodzice nie są 'pro psi' to nie dają mi dużo pieniędzy na czworonogi, a i to co dostaję muszę dzielić na Filipka, Ralfa i osiedlowe koty..... ).""""" Wiekiem starsza,, podsumowując,, brakuje na I miesiąc == 75,00 zl na II miesiąc == 210,00 zl na III miesiąc == 210,00 z; deklaruję zatem przelew na konto kwoty 495,00 zl choćby dziś od IV miesiaca deklaracja stała 100,00 zl myślę że do tego czasu czyli do marca uda sie porobić ciekawe bazarki , fanty u mnie tez się znajdą natomiast czasu ..brak to temat do późniejszych dyskusji Aniu klepaj zatem to miejsce u ZuziM na 100 % lepszego miejsca dla starego i ślepego psa nie znajdziecie sama z tym problemem na pewno nie zostaniesz :)by psiak jak najszybciej się tam znalazł nie czekając na końcowe kojce bo to długo może potrwać a czasu dla niego brak .. Quote
avii Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Muszę dopowiedzieć bo nie mogę edytować >> bazarki na następne miesiące acha >> koszty transportu dla dobrej duszy która dowiezie Filipka do ZuziM też pokryję ... byle to było jak najszybciej Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [quote name='avii'][ - Wiekiem starsza,, podsumowując,, brakuje na I miesiąc == 75,00 zl na II miesiąc == 210,00 zl na III miesiąc == 210,00 z; deklaruję zatem przelew na konto kwoty 495,00 zl choćby dziś od IV miesiaca deklaracja stała 100,00 zl myślę że do tego czasu czyli do marca uda sie porobić ciekawe bazarki , fanty u mnie tez się znajdą natomiast czasu ..brak to temat do późniejszych dyskusji Aniu klepaj zatem to miejsce u ZuziM na 100 % lepszego miejsca dla starego i ślepego psa nie znajdziecie sama z tym problemem na pewno nie zostaniesz :)by psiak jak najszybciej się tam znalazł nie czekając na końcowe kojce bo to długo może potrwać a czasu dla niego brak .. avii i aga :) wielkie dzięki za szybki odzew . Ja dostałam od kogoś post o treści cytowanej poniżej - powiedzcie co o tym sądzicie i kto mógłby się tym zająć - może wojtito by zechciał ,bo potrafi wzruszająco opowiedzieć historię naszego Filipka ? cytuję post : "Napiszcie tu: internet.kra@tvp.pl i do przemyslaw.trebacz@kra.tvp.com.pl Nie wiem, czy on jest dziennikarzem z tego programu, ale figuruje pod tym materiałem: ww6.tvp.pl/7400,20091126945086.strona Co Wy na to? Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 avii napisał(a):Muszę dopowiedzieć bo nie mogę edytować >> bazarki na następne miesiące acha >> koszty transportu dla dobrej duszy która dowiezie Filipka do ZuziM też pokryję ... byle to było jak najszybciej Przejazd z Krakowa do Zgorzelca to kawał drogi i może przyda się zrobić jakiś krótki przystanek ,więc jeśli droga przejazdu będzie przez Częstochowę możliwa to zapraszam do siebie. Quote
danal1983 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 witajcie Cioteczki po całym dniu:) inna cioteczka poradzila bysmyumiescicli wątek na forum woj malopolskiego , tam bedzie latwiej znalezc wiecej osob dzialajacych w krakowskim schronie. i pewnie ani@ tez zna takie osoby??? Quote
wojtito Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Hej, właśnie odczytałem wiadomość, tylko nie widzę treści cytatu z tego Pana, więc kompletnie nie wiem o co dokładnie chodzi. Oczywiście jak tylko będę mógł to pomogę:-) Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 1/ jest możliwość ,że filip trafi do innego hotelu /koło Krk Głogoczów/ ---> ania ma na szybko dopytać o terminy i zdecydować czy zaklepywać u ZuziaM na 100% czy zrezygnować/ czekamy na szybką odp. 2/potrzebna jest osoba jeżdżąca z Krk aby zabierając i wioząc Filipa np.do Zgorzelca podpisała adopcję,którą na miejscu przepisuje na ZuziaM ---->pokrycie kosztów podróży już zadeklarowane przez avii --> buziaczki :) Kto może się na to zgłosić???????? 3/Prośba do Foksia i Dżekuś --> czy można podać twój nr tela do allegro? 4/Bazarek to świetny pomysł--->czy już ktoś się tym zajął ? ---> trzy miesiące Filipek domknięte dzięki avii ale trzeba już myśleć co dalej ?:roll: 5/no i czas chyba wreszcie uruchomić konto dla filipka bo pewne pieniążki będą wtedy dopiero ,jak wpłyną na konto / -bez urazy - tylko takie jest życie :oops:/ --> aniu załatwiaj to szybciutko i podaj numer.... Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 wojtito napisał(a):Hej, właśnie odczytałem wiadomość, tylko nie widzę treści cytatu z tego Pana, więc kompletnie nie wiem o co dokładnie chodzi. Oczywiście jak tylko będę mógł to pomogę:-) chodzi o to abyś ,jeśli możesz zajął się kontaktem z mediami krakowskimi w sprawie Filipka,który nawet po wyciągnięciu ze schronu musi mieć dalej za co żyć - koszty hotelu i szukać domku stałego - nagłośnienie wmediach mu może pomóc 1/podane linki 2/pani Magda Hejdas z Kundli i Kocurów - jest osobą chętną do takich spraw i mogłaby w dniu zabierania psiaka ze schronu nagrać krótki programik Widzisz jakieś możliwości pomocy przez Ciebie ????? PROSIMY !!! :(:(:( Quote
wojtito Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Hehe tylko ja jestem z Wrocławia, więc automatycznie nie znam nikogo w Krakowie, musielibyście mnie naprowadzić na to z kim mam sie kontaktować i co robić. Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [quote name='wojtito']Hehe tylko ja jestem z Wrocławia, więc automatycznie nie znam nikogo w Krakowie, musielibyście mnie naprowadzić na to z kim mam sie kontaktować i co robić. na podanych linkach są adresy - trzeba krótko opisać historię Filipka i poprosić o wydrukowanie artukułu o nim - gazety i tak to przerobią po swojemu ,więc chodzi raczej o tkliwy spis szczegółów :) teraz moja prośba jest jasna :lol: ? Mam nadzieję,że tak,bo skąd weżmiemy lepszego liryka dla Filipka ,jak Ty nam nie pomożesz? :oops::roll: internet.kra@tvp.pl i do przemyslaw.trebacz@kra.tvp.com.pl Quote
wojtito Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Oki, oki, zrobie to, tylko jutro rano, bo o 8 mam ważne kolokwium i zakuwam, ale kolo 10 będe już w domu i się tym zajme;-) Quote
avii Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 ivette3 napisał(a):1/ jest możliwość ,że filip trafi do innego hotelu /koło Krk Głogoczów/ ---> ania ma na szybko dopytać o terminy i zdecydować czy zaklepywać u ZuziaM na 100% czy zrezygnować/ czekamy na szybką odp. 5/no i czas chyba wreszcie uruchomić konto dla filipka bo pewne pieniążki będą wtedy dopiero ,jak wpłyną na konto / -bez urazy - tylko takie jest życie :oops:/ --> aniu załatwiaj to szybciutko i podaj numer.... Ania przede wszystkim niech dopyta i zobaczy warunki w jakich psiak ma przebywać ..żeby nie trafił z rynny pod deszcz... dla slepego i głuchego psiaka to najważniejsze , by miał cieplo ale na polu, ogrodzone by sie nie zgubił i wychodził kiedy chciał .... wiem że Zgorzelec daleko ale te warunki które proponuje dla psiaków ZuziaM są idealne Dla Filipka to szansa która może sie juz potem nie powtórzyć ..stąd moja szybka deklaracja . No i opieka jak doczytałam sprawdzona Czego chcieć więcej... Co do bazarków od razu zastrzegam , w grudniu nic nie obiecuje bo nie dam rady ,jako osoba pracująca od rana do poźnego wieczora .. Ale w ramach porządków przygotuje sobie pudło gdzie wszystkie fanty trafią ... Kto ma doświadczenie w bazarkach ????? Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 avii napisał(a):Ania przede wszystkim niech dopyta i zobaczy warunki w jakich psiak ma przebywać ... ..........Kto ma doświadczenie w bazarkach ????? Ania mówiła mi,że zna to miejsce i ma tam zaprzyjaźnioną właścicielkę ,a warunki podobno idealne i już tam są właśnie takie pieski jak Filipek / niedowidzące i wystraszone/ i mają z tego tytułu specjalną opiekę.....Problem tylko w terminie i wolnym miejscu ,jak mówi ani@ , o to musi dopytać - Ja myślę podobnie ,jak Ty avii,że u ZuziaM jest idealnie i do tego już aktualne- te dwa tygodnie akurat potrzebujemy ,aby domknąć kilka spraw.... i Filipek byłby uratowany - więc jeśli w ciągu jutra - pojutrza nic się nie wyjaśni to uważam ,że zaklepanie Zgorzelca jest ostateczne i nie ma co kombinować - tylko KTO ZAWIEZIE TAM FILIPKA????? :-( Co do bazarku ,ja też się nie znam na tym - więc może ktoś się zgłosi do pomocy ,trzeba pytać - jeśli nawet nie ktoś ,kto może się tym zająć ,to może chociaż ktoś da dobre wskazówki i będzie doradzał jak i co robić ,aż się nauczymy... Quote
Rudzia-Bianca Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Poszedł przelew 50 zł z bazarku który był przeznaczony dla Herkulesa / Fado który już w swoim domku :) Quote
Ank@ Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 DZIĘKUJĘ BAAAAARDZO WSZYSTKIM, KTÓRZY POSTANOWILI POMÓC FILIPKOWI. Wszystkim, którzy postanowili podarować kilka złotych lub kilkaset złotych (Avii :loveu::loveu:) !!! Już odpowiadam po kolei na wszystkie pytania: [quote name='ivette3']chodzi o to abyś ,jeśli możesz zajął się kontaktem z mediami krakowskimi w sprawie Filipka,który nawet po wyciągnięciu ze schronu musi mieć dalej za co żyć - koszty hotelu i szukać domku stałego - nagłośnienie wmediach mu może pomóc 1/podane linki 2/pani Magda Hejdas z Kundli i Kocurów - jest osobą chętną do takich spraw i mogłaby w dniu zabierania psiaka ze schronu nagrać krótki programik Mediami krakowskimi zajmę się ja, gdyż Pani Magdę Hejdę znam osobiście. Pani Magda prowadzi program "kundel bury i kocury" który jest emitowany w każdy czwartek o 18:10 na TVP3 Kraków. Myślę, że udałoby się z Pani Magdą uzgodnić np. nagranie Filipka lub chociaż pokazanie jego zdjęć w tv. Gdyby Filip trafił do hotelu w Głogoczowie (niedaleko Krakowa) to byłaby możliwość pokazania go na żywo w programie - jeśli tylko jego stan psychiczny i fizyczny by na to pozwalał. [quote name='ivette3']Ania mówiła mi,że zna to miejsce i ma tam zaprzyjaźnioną właścicielkę ,a warunki podobno idealne i już tam są właśnie takie pieski jak Filipek / niedowidzące i wystraszone/ i mają z tego tytułu specjalną opiekę.....Problem tylko w terminie i wolnym miejscu ,jak mówi ani@ , o to musi dopytać - Ja myślę podobnie ,jak Ty avii,że u ZuziaM jest idealnie i do tego już aktualne- te dwa tygodnie akurat potrzebujemy ,aby domknąć kilka spraw.... i Filipek byłby uratowany - więc jeśli w ciągu jutra - pojutrza nic się nie wyjaśni to uważam ,że zaklepanie Zgorzelca jest ostateczne i nie ma co kombinować - tylko KTO ZAWIEZIE TAM FILIPKA????? :-( dokładnie tak :evil_lol: Na dniach będę dowiadywać się o miejsce w Głogoczowie e hoteliku. Jeśli nie wypali to zaklepujemy Zgorzelec Postaram się tu ściągnąć osoby z Krakowa.... Quote
ivette3 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 [quote name='Ank@'][SIZE=5][COLOR=Red][B]..... Mediami krakowskimi zajmę się ja, gdyż Pani Magdę Hejdę znam osobiście. Pani Magda prowadzi program "kundel bury i kocury" który jest emitowany w każdy czwartek o 18:10 na TVP3 Kraków. Myślę, że udałoby się z Pani Magdą uzgodnić np. nagranie Filipka lub chociaż pokazanie jego zdjęć w tv. ...... ........Postaram się tu ściągnąć osoby z Krakowa.... wojtito jutro napisze do gazet,więc mediów będzie więcej :lol: Ludzie z KRAKOWA !!! ani@ wzywa o pomoc dla Filipka - Przybywajcie :lilangel: Quote
danal1983 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Ani@ czy moge podac Twoj nr telefonu na ogloszeniach do druku i allegro??? chodzi o to, żeby osoby dzwoniące mogly sie jak najwiecej dowiedziec o piesku (wiesz o nim duzo, wiec sobie poradzisz) ale tez o to,żeby tych kandydatów w jakis sposob juz w rozmowie tel zweryfikowac, dasz sobie z tym rade???? Quote
Recommended Posts