Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Jak duży jest to piesek? Na zdjęciach wygląda na takiego do kolana.

Czy można dostać więcej info o Filipku? Czy jest szansa ,że pod okiem opiekuńczej osoby da radę być przy innym spokojnym psiaku i czy załatwia się tylko na dworze ,czy raczej trzeba go tego nauczyć dopiero.No i jaki jest jego stan zdrowia ,czyli czy na obecną chwilę potrzebuje jakiejś częstszej opieki weta czy tylko stanadrdowo?

Posted

Być może Filipek najbezpieczniej by się czuł ,gdyby był jedynym psem w swym domu -wtedy nie bał by się kazdego dotyku ręki czy obroży albo smyczy .Każdy taki dotyk niewidomemu ,przygluchemu psu kojarzy sie z bólem i strachem -a tym bardziej w schronie -w boksie z gryzącymi go psami .
Nawet w dt powinien być chroniony przed bezpośrednim kontaktem z kilkoma psami jednocześnie -jeśli oznacza to dla niego strach i ogromny stres. On potrzebuje najbardziej spokoju i bezpieczeństwa oraz serca -cierpliwości i ciepła od ludzi.

Posted

Hotelik koło Mielca jest naprawdę super. Byłam , widziałam jak odwoziłam Kaja z Szydłowca. Myślę, że od Was z Krakowa byłoby nie tak daleko a to naprawdę psi Marriott. Bardzo miła właścicielka i dwie kilkunastoletnie córki /mąż też jest/. Na dodatek w Mielcu jest też młoda dogomaniaczka, która b.często odwiedza psy. Gdyby udało Wam się tam umieścic Filipa to byłoby dla niego super. Deklaruję m-nie 15 zł dla Filipa.

Posted

Hotelik koło Mielca jest przede wszystkim wspaniale rozwiązany pod kątem potrzeb psów. Duży teren, wspaniale ogrodzony b.wysoką siatką, pięknie porozdzielane place pozwalające izolowac odpowiednio psy. Zresztą zapytajcie Yoko100, która opiekuje się tam psami schroniskowymi.

Posted

yoko100 napisał(a):
W hoteliku w Mielcu jest 9 zl za dobe z karma.Te ceny podane to nie sa dla psiakow schroniskowych.

Yoko, myślisz że to byłoby dobre miejsce dla tego psiaczka ? Pytam, bo rozumiem że tam byłaś.
Nie wiem czy to Ty się opiekujesz tymi psiakami bezdomnymi które są tam teraz w tym hoteliku ? Czy to Ty byś była kontaktem z psiakiem gdyby Filipek tam trafił ?

Cioteczki i Wujkowie (jeśli takowi są, a jak jeszcze ich nie ma to zapraszamy :)), 9zł to byłoby ok. 270zł na mc !

Posted

Ja dzisiaj oszaleję - kolejne psie nieszczęście . jago trzeba natychmiast zabrac z tego boksu - mogę ofiarować 20,00 zł stałej deklaracji , widzę ,że mało tych ludków chce pomóc to podnoszę

Posted

Czarodziejka napisał(a):
Psi Mariott kosztuje ;) Może ktoś przyjmie Filipka na specjalnych zasadach - głuche toto, stare, ślepe. Może gdzieś ktoś zaoferuje mu tani kącik. Jest maleńki...

Śliczne to to ,przede wszystkim i kochaniutkie :) .trzeba mu koniecznie pomóc .
Czekam na więcej info o nim :) bo też rozpytuję kogo się da aby go ulokować cieplutko - tylko nie potrafię na wiele pytań dać odpowiedzi ....

Posted

Czy każdy piesek ma swój pokój ? Bo ja tak zrozumiałam z oferty hoteliku, że każdy piesek ma pokój z kanapą i wyjściem do własnego kojca zewn. Ale może to tylko dla piesków domowych, nie schroniskowych.