pinkmoon Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 No i takiej konkretnej wypowiedzi oczekiwałam :cool1: mam nadzieję że szczeniory też szybko pójdą do nowych, fajnych domków, będziemy je też intensywnie ogłaszać. Ale przygotuj się na molestowanie o duuużo zdjęć :loveu: właśnie, co do fotek, to Fiks będzie jutro w Dąbrówce, poprosiłam ją o zrobienie zdjęć ich szczeniakom i ich mamie. Mamusię tylko parę razy widziałam, i to nie z bardzo bliska (cały czas przebywa w schroniskowym hoteliku) - to taka mini astusia, bardzo drobna, chyba biało-ruda o ile pamiętam, więc szczeniaki też pewnie na jakieś terminatory nie wyrosną. Quote
Fiks Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Czy szczeniaki są razem z mamą w hoteliku? Quote
pinkmoon Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 tak, z tego co słyszałam to tak. tylko idź tam na te zdjęcia z którymś z chłopaków, bo Natalia mówi że na nią warczy, ale Przemka i Adama lubi :) Quote
emdziolek Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Co do zdjeć - nie ma problemu aparat jest, wiec bede wklejać jak najczesciej ;) Quote
Fiks Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Jak dam radę to oki :) A w razie czego to w niedzielę jesteśmy razem. Ty pozujesz z Astusią a ja robię zdjęcia :P Quote
Okamia Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 jestem i potwierdzam. przepraszam że wczoraj nie pisałam ale jak pisałam wcześniej mam tydzień - koszmar :/ 6.12 jak najbardziej ;) i tak będę od rana w poznaniu bo egzaminy mam więc problemu nie będzie :) a zdjęć maluszki będziecie mieć jeszcze dość z mojej strony :P bo ja jak japończyk :evil_lol: bez aparatu ani rusz :evil_lol: Quote
andzia69 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 był gdzieś post Brązowej o suni...i nei widzę... myślę, że ta suka nie jest przegrana...za latwo się poddajecie...jej zachowanie jak już tu pisali było związane z całą sytuacją, z tym, ze były maluchy...kiedyś łapaliśmy jamniczkę, której zabieraliśmy też szczeniaki - normalnie w rękawicach i w wysokich butach bo rzucala się jak wściekla... dajcie jej szansę... na uśpienie zawsze jest czas... Quote
natalia_aa Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Nie zapominajcie tylko o tym, że interwencja ta trwała od ponad roku, inspektorzy nie raz byli na miejscu i niezależnie od tego, czy były tam szczeniaki, czy nie suka reagowała tak samo, więc proszę jej zachowania nie wiązać tylko i wyłącznie ze szczeniakami i tym to usprawiedliwiać! W schronisku nikt z sunią pracować nie będzie, bo taki scenariusz przerabialiśmy już z wyciąganym przez dziewczyny Trollem. Więc jeżeli mowa o jakimkolwiek ratowaniu to po pierwsze, na razie należy czekać do końca kwarantanny i wyjaśnienia sprawy prawnej. Po drugie na zgodę Natalii na wypuszczenie jej ze schroniska do hotelu, jak wiadomo ona odpowiada po części za ewentualne krzywdy wyrządzone przed tego psa. Jeśli Natalia po przebyciu kwarantanny, sterylizacji itp wyrazi zgodę na wyjazd suni, akcja musi być natychmiastowa, bo tam nikt jej z kojca nie wyprowadzi i nikt z nią pracować nie będzie. Obawiam się, że na chwilę obecną Natalia nawet nie pozwoli nikomu wejść do kojca i w cale się jej nie dziwię. Quote
pinkmoon Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Dzisiaj szczeniaki również czują się dobrze, oby to się już nie zmieniło. Quote
Fiks Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Nie byłam u nich, ale wiem, że już rozrabiają. Wczoraj pracownikowi przy otwieraniu drzwi od ich pokoiku, wszystkie trzy pouciekały. I musiał je łapać :) Quote
pinkmoon Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Marzena, a obfociłaś te dwa szczeniaki od małej astki? Emdziolek jednak nie może ich tymczasować :( ale może będziemy je powoli ogłaszać? Quote
Fiks Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Nie zrobiłam fot, bo Przemek z Natalią pojechali na interwencje. Został tylko Adam i Robert. Nie chciałam im marudzić. A jak już byli wszyscy to przyjechał facet oglądać dwa owczary. Quote
Fiks Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 pinkmoon napisał(a):ale może będziemy je powoli ogłaszać? Ale które ogłaszać? Te szczeniaki od małej astki czy szczeniaki z pseudo? Quote
pinkmoon Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 nie no, ogłaszać te od astusi (imię jej trzeba wymyślić). one są poszczepione, sytuacja jest jasna i w sumie już niedługo mogły by pójść do adopcji. Szczeniaki z pseudo jak już pisałam muszą zostać w DT dopóki ich sytuacja się nie wyjaśni, ale na szczęście tymczasy na nie czekają :) Quote
pinkmoon Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Jutro zajrzymy do szczeniaków i może jakieś nowe zdjęcia, a przy okazji obfoci się dwa glutki od mini astusi. Quote
pinkmoon Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Odwiedziłyśmy dzisiaj trójkę A(s)tomówek :evil_lol: dziewczynki dostały robocze kreskówkowe imiona Bajka, Bójka i Brawurka :loveu: Bajka to ta z brązową łatką, Bójka i Brawurka - białaski. Są już bardzo wesołe, rozbiegane, pełne życia, wszystkie trzy pchały się na kolana i rozdawały buziaki. Jedna z białych jest troszkę nieśmiała, ale nie ma dramatu ;) Natomiast są tak chudziutkie, że serce się ściska, przed tymczasami zadanie utuczenia atomówek :evil_lol: Fiks pokaże zdjęcia, jak tylko wgra. Przy okazji obfotografowałyśmy też mini astusię - Dianę - i jej dwójkę dzieci, dzisiaj założę im wątek na pomorskim - i powiem, że jakkolweik Diana jest astkowata, to jej dzieci ani, ani troszkę. Kundeki i tyle, musiała się puścić z jakimś owczarkiem kaszubskim czy innym cudem. Quote
Kana Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 To nie oglaszajcie ich jako asta... Jakbym widziala więcej zdjęc mamusi to tez bym jako asta jej nie oglaszala chyba... Quote
pinkmoon Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Zobaczymy co z Dianą. Wiesz, mimo wszystko ona ma bullowatą urodę, widać po mordzie że to taka astka na słowo honoru. Jest bardzo fajna :loveu: Fiks już pisze że wgrywa zdjęcia, więc będzie wątek osobny i tam będziemy dyskutować i ustalać wspólną linię frontu. A szczeniaki jasne że nie będą ogłaszane jako astki, jeden w ogóle wygląda jak podrzucony bo nie ma z nią NIC wspólnego, drugi odziedziczył śliczne umaszczenie, ale mordkę też ma kundelka. Quote
Fiks Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 ............................................ Quote
Fiks Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 ........................................... Quote
Fiks Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 .................................................. Quote
pinkmoon Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 moje paskudki kochane :loveu: Quote
Fiks Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Następnym razem trzeba nagrać film. Bo focić takie dzikusy to ciężka sprawa :evil_lol: Quote
agnieszka32 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 O matko, jakie słodkie chudzinki :loveu: zabawne kosmiciątka :evil_lol: Quote
agaga21 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 no właśnie, jak małe ufoludki wyglądają! śliczne:loveu: Quote
Recommended Posts