Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i takiej konkretnej wypowiedzi oczekiwałam :cool1: mam nadzieję że szczeniory też szybko pójdą do nowych, fajnych domków, będziemy je też intensywnie ogłaszać. Ale przygotuj się na molestowanie o duuużo zdjęć :loveu:

właśnie, co do fotek, to Fiks będzie jutro w Dąbrówce, poprosiłam ją o zrobienie zdjęć ich szczeniakom i ich mamie. Mamusię tylko parę razy widziałam, i to nie z bardzo bliska (cały czas przebywa w schroniskowym hoteliku) - to taka mini astusia, bardzo drobna, chyba biało-ruda o ile pamiętam, więc szczeniaki też pewnie na jakieś terminatory nie wyrosną.

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jestem i potwierdzam. przepraszam że wczoraj nie pisałam ale jak pisałam wcześniej mam tydzień - koszmar :/ 6.12 jak najbardziej ;) i tak będę od rana w poznaniu bo egzaminy mam więc problemu nie będzie :)

a zdjęć maluszki będziecie mieć jeszcze dość z mojej strony :P bo ja jak japończyk :evil_lol: bez aparatu ani rusz :evil_lol:

Posted

był gdzieś post Brązowej o suni...i nei widzę...

myślę, że ta suka nie jest przegrana...za latwo się poddajecie...jej zachowanie jak już tu pisali było związane z całą sytuacją, z tym, ze były maluchy...kiedyś łapaliśmy jamniczkę, której zabieraliśmy też szczeniaki - normalnie w rękawicach i w wysokich butach bo rzucala się jak wściekla...

dajcie jej szansę... na uśpienie zawsze jest czas...

Posted

Nie zapominajcie tylko o tym, że interwencja ta trwała od ponad roku, inspektorzy nie raz byli na miejscu i niezależnie od tego, czy były tam szczeniaki, czy nie suka reagowała tak samo, więc proszę jej zachowania nie wiązać tylko i wyłącznie ze szczeniakami i tym to usprawiedliwiać!

W schronisku nikt z sunią pracować nie będzie, bo taki scenariusz przerabialiśmy już z wyciąganym przez dziewczyny Trollem. Więc jeżeli mowa o jakimkolwiek ratowaniu to po pierwsze, na razie należy czekać do końca kwarantanny i wyjaśnienia sprawy prawnej. Po drugie na zgodę Natalii na wypuszczenie jej ze schroniska do hotelu, jak wiadomo ona odpowiada po części za ewentualne krzywdy wyrządzone przed tego psa.

Jeśli Natalia po przebyciu kwarantanny, sterylizacji itp wyrazi zgodę na wyjazd suni, akcja musi być natychmiastowa, bo tam nikt jej z kojca nie wyprowadzi i nikt z nią pracować nie będzie. Obawiam się, że na chwilę obecną Natalia nawet nie pozwoli nikomu wejść do kojca i w cale się jej nie dziwię.

Posted

Nie byłam u nich, ale wiem, że już rozrabiają. Wczoraj pracownikowi przy otwieraniu drzwi od ich pokoiku, wszystkie trzy pouciekały. I musiał je łapać :)

Posted

Nie zrobiłam fot, bo Przemek z Natalią pojechali na interwencje. Został tylko Adam i Robert. Nie chciałam im marudzić. A jak już byli wszyscy to przyjechał facet oglądać dwa owczary.

Posted

nie no, ogłaszać te od astusi (imię jej trzeba wymyślić). one są poszczepione, sytuacja jest jasna i w sumie już niedługo mogły by pójść do adopcji.

Szczeniaki z pseudo jak już pisałam muszą zostać w DT dopóki ich sytuacja się nie wyjaśni, ale na szczęście tymczasy na nie czekają :)

Posted

Odwiedziłyśmy dzisiaj trójkę A(s)tomówek :evil_lol: dziewczynki dostały robocze kreskówkowe imiona Bajka, Bójka i Brawurka :loveu: Bajka to ta z brązową łatką, Bójka i Brawurka - białaski.
Są już bardzo wesołe, rozbiegane, pełne życia, wszystkie trzy pchały się na kolana i rozdawały buziaki.
Jedna z białych jest troszkę nieśmiała, ale nie ma dramatu ;)
Natomiast są tak chudziutkie, że serce się ściska, przed tymczasami zadanie utuczenia atomówek :evil_lol:
Fiks pokaże zdjęcia, jak tylko wgra.
Przy okazji obfotografowałyśmy też mini astusię - Dianę - i jej dwójkę dzieci, dzisiaj założę im wątek na pomorskim - i powiem, że jakkolweik Diana jest astkowata, to jej dzieci ani, ani troszkę. Kundeki i tyle, musiała się puścić z jakimś owczarkiem kaszubskim czy innym cudem.

Posted

Zobaczymy co z Dianą. Wiesz, mimo wszystko ona ma bullowatą urodę, widać po mordzie że to taka astka na słowo honoru. Jest bardzo fajna :loveu: Fiks już pisze że wgrywa zdjęcia, więc będzie wątek osobny i tam będziemy dyskutować i ustalać wspólną linię frontu. A szczeniaki jasne że nie będą ogłaszane jako astki, jeden w ogóle wygląda jak podrzucony bo nie ma z nią NIC wspólnego, drugi odziedziczył śliczne umaszczenie, ale mordkę też ma kundelka.