Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja miałam nadzieję, że Tosia potraktuje je jak swoje, przecież tyle szczeniaków już wychowała, bawi się z nimi a jak trzeba to i do porządku przywoła :)
Teodor zaczyna się przyzwyczajać do sytuacji, Mija śmiertelnie obrażona :P

Szkudniki są bardzo grzeczne :evil_lol:
lubią biegać po ławie czasem nadarzy się okazja by coś zrzucić, a jeśli nie to zawsze można potargać skarpetki, zaczynają już zaglądać za butami:diabloti:

Posted

Od Okamii mam mailowe wieści, trzecia atomówka już po kolejnym szczepieniu, miała lekkie zapalenie ucha. Niestety Okamia ma chwilowo problemy z aparatem i z brakiem czasu, ale mam nadzieje że szybko to nadrobi i zobaczymy foty ślicznej brzydulki :loveu:

Posted

ciotki nie bijcie... aparat mam nadzieję że będę mieć już jutro... (choć nadzieja matką głupich :/) narazie jednak jestem bez neta w domu :/

mała żyje i jak na razie terroryzuje Kelly która nadal się zastanawia co za małe coś jej się szwenda... apetyt dopisuje za 3 ... nie wspomne o tym że rozrabia i szaleje :) już umiemy prawie siadać i rozumiemy prawie zostań ;) Jest bardzo charakterna ...

Posted

gnojki male szaleja nawet o tej godzinie.brawurka rosnie jak ta lala,bajka troszke wloniej.ale bardziej zadziorna i potrafi brawurce lomot sprawic heheh.toska ma sie dobrze przytylo jej sie troszke hihi.lata ciagle po polu za myszami.mysle ze juz na tyle jest na silach zeby jej przepukline zoperowac.Fioneczka dzieki za pamiec o suni!!!

Posted

PRZEC napisał(a):
gnojki male szaleja nawet o tej godzinie.brawurka rosnie jak ta lala,bajka troszke wloniej.ale bardziej zadziorna i potrafi brawurce lomot sprawic heheh.toska ma sie dobrze przytylo jej sie troszke hihi.lata ciagle po polu za myszami.mysle ze juz na tyle jest na silach zeby jej przepukline zoperowac.Fioneczka dzieki za pamiec o suni!!!

o Tosi to my cały czas pamiętamy ... bardzo się cieszę ze trafiła właśnie do Was ... cmoka daj jej od nas :)

Posted

Chciałam ogłosić że nasza atomówka już opanowała komende siad ;) Po świętach mamy odrobaczanie a po nowym roku szczepienie ;) zdjęcia jutro lub jeszcze dzisiaj wieczorkiem wrzucę :) Po za tym jesteśmy po pierwszym spacerku po okolicy (mała w kocyku w torbie) a 27.12 mamy pełen socjal na hali gdzie pomagam przy meczach futsalowych. mała zostanie zabrana na chwilę aby oswoiła się z hałasem. Jako że jest odważna i ciekawska powinno być dobrze ;) Jak narazie na huki za oknem też nie reaguje lękiem raczej czymś w stylu 'o huknęło, co to?' i zaraz wraca do swoich zajęć. Jest bardzo czujna :) i drażnią ją wysokie dźwięki (zaczyna wtedy szczekać).

Posted

Świetne wiadomości! I zdjęcia też ładne :) brzydactwo moje kochane. A jak na nią wołasz? Bo w schronisku jako Atomówka była Bójką, ale nie wiem czy to do niej pasuje :diabloti:

Posted

na bójkę to jest mało bojowa :diabloti:
Z kelly mamy już prawie sielankę :loveu: jeszcze tylko gdy mała ma godzinę świni i wariuje jak dzik musimy uważać by małej szajba nie odpaliła bo kelly stanowczo nie podoba się przeskakiwanie przez nią :evil_lol::roll: za to przeciąganie się jest super i wariotki próbują przeciągać się wszystkim czym się da co kończy się jeżdżeniem hienosławy po pokoju :roll:
Ja ją nazywam Sznel, Nel lub hiena :evil_lol::loveu: ewentualnie paskuda :diabloti: bo nieznośna to ona bywa :roll: i roztrzepana na maxa :evil_lol::shake: po za tym ma charakterek i jej przyszły ludź musi być bardzo konsekwentnym człekiem bo na łeb to ona potrafi dosłownie wejść choć oczywiście w celu buziaków i tulenia :diabloti: nie będę wspominać że je za 3 :evil_lol:

Posted

No to moja mała pokraka :)

Przecież ja nic nie kombinuje :D

Co tam masz dobrego?

Ogólnie muszę stwierdzić że mała jest bardzo skoczna i nakręcona na jedzenie :)

Posted

nie dziw się skoro ona ledwo zje śniadanie a o obiedzie myśli :D gdyby mogła to by nic nie robiła oprócz jedzenia :) Na razie ma rozdzielone na 6 posiłków w mniejszych ilościach. Czasami cwaniara chowa sobie kuleczki na później w tym kocyku na fotelu i jak zje wsio w misce to potem pochłania z kryjówki :D

Posted

No to dzisiaj doszedł kubraczek od ciotki Fiks:loveu: dziękujemy o dobra kochana kobieto ;)
Od razu praktycznie zadzwoniłam do znajomej z dużym ogrodem i wio połazić po dworze :diabloti: (tak zła jestem wiem). mała wymęczona po spacerku w chlapie poszła spać :p

Narazie nie mam netu w domu :shake: i jestem z doskoku u chłopa mego (którego bądź co bądź prosię pokochało sercem swym całym :evil_lol: i jak przychodzi to aż młoda sapie z radości :evil_lol:) więc foty wrzucę jak dam radę jutro lub jakoś ;)

A jak tam siostrzyczki Hieny vel Nel?