Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 341
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

emdziolek napisał(a):
Słuchajcie to nie tak ja sie zastanawiam nad tym czy go wziąć czy jeszcze jakiegoś innego, jest tyle psiaków potrzebujących DT ale o Legalu dalej nic nie wiem.
A psiak musiałby przyjechać do końca tego tygodnia.
Na kiedy macie transport maluszków?

Legal niestety nie nadaje sie do domu z innymi psami....

Posted

Ajajaj to nie dobrze, wiec musi znaleźć tymczas bez innych psiaków...:( albo hotel ostatecznie.. nie mozna go pozwolić uśpić , jest piekny..

W takim razie mój tymczas dla maluszka aktualny.

Posted

emdziolek napisał(a):
Ajajaj to nie dobrze, wiec musi znaleźć tymczas bez innych psiaków...:( albo hotel ostatecznie.. nie mozna go pozwolić uśpić , jest piekny..

W takim razie mój tymczas dla maluszka aktualny.

Nie mogę wysłać Ci pw bo masz zapchaną skrzynkę. Możesz rozmawiać teraz przez tel, albo wejść na gg?

Posted

pinkmoon chodziło mi głównie o ten tydzien... więc jeśli maluchy miałby by jechać najwcześniej za 10 lub więcej dni to było by ok ;) chyba że Emdziolek przejmie maluszka którego miałam brać ;)

Posted

Kochane ciocie, jeśli nagle zrobi się więcej DT niż piesków, to zawsze mamy w zanadrzu jeszcze dwa małe amstaffki (to nie rodzeństwo tych z pseudo), którymi też możemy kogoś uszczęśliwić. Te dwa glutki o których mówię są zdrowe, w dobrym stanie, jak najbardziej do adopcji. Mają około 9 tygodni i też je chętnie wyekspediujemy na dobry DT, który poszuka im domów stałych.
Nie mam jeszcze ich zdjęć, ale najpóźniej w niedzielę będą, może da radę też wcześniej.

Posted

Ok, czyli rozumiem że w tej chwili wygląda to tak:

Przec - 2 dzidzie z pseudo (potwierdzone :) ) -około 6 tyg
Okamia - 1 dzidzia z pseudo, około 6 tyg
Emdziolek - 2 starsze, nie z pseudo, około 2-miesięczne

Przy braniu wszystkich psów obowiązkowe jest podpisanie umowy na DT ze schroniskiem. Szczeniaki z pseudo nie mogą na razie iść do adopcji stałej i muszą zostać w domach tymczasowych dopóki nie zostanie uregulowana ich sytuacja prawna (nie wiadomo ile czasu to zajmie). Pozostałe 2 szczeniaki będą jak najbardziej do adopcji (muszę tylko sprawdzić jak ze szczepieniami u nich.

Pytanie do wszystkich DT i ms.arwi - czy jeśli wszystko pójdzie dobrze, w przyszłą niedzielę (6 grudnia) wam pasuje? Szczeniaki na Mikołaja :evil_lol:

Posted

Super, w takim razie czekamy jeszcze tylko na potwierdzenie Okamii, z Przecem rozmawiałam przez telefon i będzie czekał na dwie białaski.

Zdjęcia starszych szczeniaków oczywiście postaramy się zrobić jak najszybciej - ja będę w Dąbrówce chyba dopiero w niedzielę, ale w międzyczasie chyba Fiks też będzie jechać, więc ktoś te fotki zrobi.

No to teraz potrzebne mocne trzymanie kciuków za szczeniaki, żeby nie wywinęły nam jakiegoś numeru i pozostały zdrowe!

To moja ulubienica, najbardziej przebojowy charakterek! :evil_lol:

Posted

pinkmoon napisał(a):

Pisałaś kilka stron wcześniej że możesz dać DT szczeniakowi - czy to nadal aktualne?

Aktualne. Może być szczeniak, może być kilkumiesięczny TTB.

Posted

Emdziolek, powiedz tylko czy na pewno przemyślałaś sprawę i dasz radę z aż dwoma szczeniakami - masz juz przecież dwa własne psy, na razie te małe astki nie będą aż tak problematyczne, ale niech szukanie domu potrwa dłużej niz oszacujesz i zrobią Ci się z nich kilkumiesięczne, potem półroczne albo i jeszcze starsze rozrabiaki - dasz radę z czterema, z ktorych w dodatku dwa będą wymagały dużo uwagi poświęconej na wychowanie i nauke współpracy z ludzmi? czy macie wystarczające warunki na zapewnienie ruchu i zajecia dla dwoch dorastaj acych amstaffow?
Wiem ze patrzę bardzo perspektywicznie i możliwe ze szczeniaki znajdą domy w przeciągu paru tygodni, ale zawsze lepiej przygotować się na najgorszą możliwą opcję, żeby potem nie być niemile zaskoczonym. Więc nie odbieraj mojego posta jako atak i dyskredytowanie Cię jako tymczasu - proszę tylko żebyś realnie oceniła swoje możliwości i napisała, jak to widzisz ;) Jeśli uznasz że dacie radę, i zobowiążesz się do tego podpisując umowę ze schroniskiem, to oczywiście z przyjemnością oddamy glutki pod Twoją opiekę - przemyśl to tylko bardzo dokładnie, zanim podejmiesz ostateczną decyzję.

Posted

Dzieki pinkmoon za wyczerpującego posta :P

A wiec, ja koncze jeszcze szkołe, do domu wracam przed 15 a mój chłopak o 14 wychodzi do pracy wiec mysle ze godzinke będą mogły same posiedzieć, Mamy kojec dla szczeniat wiec chyba to nie bedzie problem.
Czy dam rade? Jasne ze dam , jeszcze w zeszłym tygodniu były u nas dwa 5-cio tygodniowe mixy astusi, jeden znalazł najlepszy domek pod słońcem, drugi w tym tygodniu tez jedzie do domku.
Wiec podczas mojej nieobecnosci psiakami zajmuje sie moj chłopak, z tamtymi radził sobie świetnie, mysle ze i z tymi tez sobie poradzi.

Zastanawia mnie tylko czy jak szczeniaki do wigilii nie znajdą własnych domków, czy dobrym pomysłem bedzie ciągniecie ich na 8 godzinną podróż do Suwałk bo na świeta jedziemy wszyscy do rodziny, nasze psiaki też. Co fakt mam transportere i inne duperelki, mój psiak jak był jeszcze szczenięciem bardzo czesto tak podróżował, bardzo mu sie to spodobało i teraz jak gdziekolwiek jedziemy pociągiem to Wollie sam wskakuje do swojego ukochanego srodka lokomocji :P

W Suwałkach mam suczke amstaffkę która wychowała juz nie jedno podrzucone nam szczenie w tym 3 amstaffki:P
Ja mam już wystarczającą wiedze na temat TTB i ich wychowania bo wychowałam juz 4 psiaki tej rasy w tym ze swojej agresorki zrobiłam potulnego, łagodnego baranka co spi z kotami w łóżku :P

Jak myslisz, nadaje sie?:P