ULKA12 Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Z panem dziennikarzem rozmawiałam. Dzisiaj byłam u asta, pies jest cudowny. Ma około 3-4 lat a zachowuje się jak szczeniak, zachęca do zabawy. Inne psy go ciekawią, raczej by się z nimi pobawił niż ugryzł. Ma problemy z koooopą, na spacerku stawaliśmy chyba z 10 razy, stękał, nadymał się a niewiele poleciało. Porosiłam aby mu nie dawali kości, ale nie wiem czy mnie wysłuchają. Zrobiła psiakowi, krótką sesję fotograficzną. Będziecie musiały przyznać, że jest śliczny. Quote
agaga21 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 nie mogę uwierzyć, że nie odnalazła się ta pani, która szukała swojego psa Quote
andzia69 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 śliczny biedaczek:-( czy ktoś go poogłaszał? Quote
ULKA12 Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 Niestety nie, jedyne zapytanie o tego psa było od jakiejś kobiety z Krakowa, ale ona dzwoniła tylko raz, pies miał miec blizny na łapie a ten nasz nie ma, zresztą co z tego skoro pani już się więcej nie odezwała. Quote
Alicja Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jest piękny ... kurcze no kości i może chłopak mieć z gruczołkami problem , cholera żal .... Quote
ULKA12 Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 andzia69 napisał(a):śliczny biedaczek:-( czy ktoś go poogłaszał? Ja go ogłaszałam tam gdzie mogłam a , że niewiele mogę to i ogłoszeń jest niewiele. Powiem szczerze, że ja trochę boję się go ogłaszać bo w schronisku nikt nie będzie się zastanawiać czy ten pan, który się podaje za właściciela jest nim istotnie po prostu wydadzą psa i po kłopocie. A kłopot jest coraz większy bo psów przybywa a on siedzi sam w boksie i miejsce zajmuje Quote
doddy Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Wszystko wskazuje na to, że możemy zabrać psiaka do fundacji. :) Trafi do hoteliku, więc będziemy wdzięczni za pomoc finansową na niego. Quote
ULKA12 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 W schronisku nazwali go Diablo. Im szybciej go zabierzecie tym lepiej. Dzisiaj dowiedziałam się, że ze schroniska wydano pięknego haskiego, oczywiście nie wykastrowany. Opiekowały się nim dziewczyny od malamutów, zbierały kasę na hotelik, sprawdzały potencjalne domy a oni go wydali nawet nie wiadopmo komu. Boję się, żeby naszego psa nie spotkało to samo. Oni go wydadzą każdemu kto przyjdzie i powie, że to jego pies. Będę spokoniejsza gdy będzie pod opieką fundacji. Doddy podaj jakieś szczegóły. Quote
doddy Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 On może przyjechać w każdej chwili, tylko transport musiał by się znaleźć do Wawy. :) Quote
ULKA12 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Kurcze trzeba się rozglądać. Popytam znajomych. Quote
ULKA12 Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Jutro Diablo będzie zaszczepiony (wirusówki + wścieklizna) i zaczipowany. Quote
doddy Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Bardzo się cieszę, że chociaż to będziemy mieć "z głowy". Wstępnie może będziemy mieć dom tymczasowy dla niuńka w Warszawie. :) Ula, czy schronisko jest otwarte w weeekendy? Jeśli tak, to w jakich godzinach? Quote
ULKA12 Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Jest otwarte ale tylko od 10 do 13 Quote
ULKA12 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 I co macie jakąś perspektywę transportu? Ja mogłabym go ewentualnie podwieźć do Częstochowy lub Katowic. Quote
doddy Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Miejsce oczywiście czeka, ale nie dam rady przyjechać w tym tyg bo mam nawał pracy. Dopiero na początku przyszłego dam radę. Fajnie by było, aby ktoś go przywiózł. Quote
ULKA12 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 A jest opcja zwrotu kosztów paliwa? Quote
doddy Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Jak będzie trzeba, to zwrócimy :) Czy schronisko jest czynne także w niedzielę? Próbujemy skończyć pracę i w weekend jakoś pojechać. Quote
ULKA12 Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Taj jest czynne, mnie również niedziela bardziej by odpowiadała. Gdyby coś mogę go podrzucić np do Częstochowy. ale chciałabym abyście obejrzeli schronisko i warunki w jakich są trzymane psy. Zobaczycie wtedy, że nie przesadzam, i że tam wszystko może się zdarzyć. Quote
doddy Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Ula, umówmy się wstępnie na niedzielę. :) W sobotę pójdę do Ani, która chce mu dać DT i jeszcze dokładnie porozmawiam o wszystkim. Tak czy siak psiaka zabieramy, a jak dobrze pójdzie to będzie się tymczasować 2 ulice od nas. :) Quote
ULKA12 Posted December 4, 2009 Author Posted December 4, 2009 Ok. Dam znać w schronisku, że psa zabieracie w niedzielę. Mam nadzieję, że szybko znajdzie fajny dom. Powiem szczerze, że juz miałam od nich telefony kiedy on wreszcie pojedzie bo zajmuje boks, a jest potrzebny. Quote
doddy Posted December 5, 2009 Posted December 5, 2009 Ula, jutro jesteśmy. Wyjazd z Wawy ok. 9, więc między 10-10:30 pewnie będziemy w Częstochowie. :) Będę do Ciebie dzwonić z trasy. Jak da radę poproś aby psiaka nie karmili. Mam nadzieję, że psiak będzie i nie powtórzy się historia malamuta. :( Quote
agaga21 Posted December 6, 2009 Posted December 6, 2009 .............................pomyliłam psy ;) powodzenia psiaku! Quote
doddy Posted December 8, 2009 Posted December 8, 2009 Histeryk już u Magdy :) Trafił suma sumarum do hotelu, bo dał nam nieco czadu w aucie. Niunio jest histeria straszna. Ma lęk separacyjny i widać to od razu. Rozmawiałam dzisiaj z Magdą i... płacze niuniuś strasznie. Na szczęście nie jest to aż taki silny lęk jak u Tory, więc pewnie szybciej uda się cokolwiek z nim wypracować. Nie dałam rady zrobić fotek, bo staraliśmy się szybko dojechać do hotelu. Quote
ULKA12 Posted December 8, 2009 Author Posted December 8, 2009 Wstyd mi za niego, że taki beksa:shake::lol: To, że panikuje to wiedziałam, bo jak go zamknęli w boksie to podobno strasznie wył, nic natomiast nie niszczył, buda została cała. Książeczka gdzieś jest, ale pani, która wie gdzie, jest na urlopie jak wróci to poszuka:angryy: Quote
Recommended Posts