pinkmoon Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Thalia to młoda (ma około roku) suczka, owczarek niemiecki. Śliczna, mądra, kochana, uwielbiająca zabawę i współpracę z ludźmi - więc dlaczego jest bezdomna? Dlaczego ktoś nie zawahał się przed wyrzuceniem jej na ulicę, gdzie ponad tydzień błąkała się po mieście, bezgłośnie prosząc ludzi o pomoc? Thalia ma problemy z utrzymaniem równowagi - prawdopodobnie wrodzony niedorozwój móżdżku, lub efekty mechanicznego urazu z lat szczenięcych (np. silnego uderzenia w głowę). Wskutek tego swoją śliczną główkę ma wiecznie przekrzywioną, jakby w wyrazie niemego zapytania - dlaczego ludzie mnie nie chcą? "Zarzuca" też tylną połową ciała. Obecnie jest na silnych lekach - dostaje sterydy, dzięki temu nie przewraca się, jedynie "zamiata" tylnymi łapami i przekrzywia głowę. Zgodnie z diagnozą weterynarza, problem nie powinien się już powiększać - Thalia radzi sobie doskonale: biega, skacze, jest pełna radości i promienieje czystym psim szczęściem, gdy tylko ktoś okaże jej choć odrobinę zainteresowania. Thalia jest po prostu cudowna! W ciągu zaledwie kilku dni podbiła serca wszystkich pracowników schroniska - to przepiękny pies, o wyjątkowej urodzie i charakterze. Czy niepełnosprawność Thalii oznacza, że nie ma już szans na normalne życie u boku kochającego opiekuna? To zależy tylko od Ciebie! Opieka nad Thalią to sama przyjemność - sunia nie jest "ciężkim" przypadkiem, samodzielnie porusza się, je i pije, potrzebuje tylko nieco więcej troski niż zdrowe psy. W odpowiednich warunkach będzie cudowną przyjaciółką i członkiem rodziny, ma przed sobą całe życie - możesz sprawić, aby było szczęśliwe! Przed adopcją Thalia zostanie wysterylizowana. Schronisko nie wydaje psów na łańcuch, warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zobowiązanie się do zapewnienia psu odpowiednich warunków. kontakt w sprawie adopcji Thalii : n.rogowska@otoz.pl , 607 540 557 Quote
Fiks Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ....................................................... Quote
Fiks Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ................................................ Quote
smutnata2 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 jeszcze zceka na dom bo nasz a rodzinka szuka takiego cudnego psinkowatego Quote
Fiks Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 ................................................. Quote
pinkmoon Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 śliczne zdjęcia! śliczna Thalia! :loveu: Quote
pinkmoon Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 o, a przecież z nią są jeszcze filmiki :) musi mieć ładną muzyczkę! :) Quote
Fiks Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ale wpierw zdjęcia które robiłyśmy psiakom. A mam zdjęć prawie 500 :p Zaraz Nutka...................... Quote
brazowa1 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 jak wszystkie psy,posłana na strone adopcji niemieckich.Moze tam jej sie poszczęści. Quote
Wiwi Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 no przepiękna!!! jeju a ta główka tak słodko przekrzywiona, jakby pytała : czy to Ty jesteś moim domkiem? nie no zakochałam się! a z tą niepełnosprawnością to diagnoza pewna na 100% czy na pewno nie można nic z tym zrobić? Czy suńka będzie musiała brać sterydy do końca życia, to bardzo szkodliwe może być na dłuższą metę... Nie ma innego wyjścia? Quote
Fiks Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Film z Thalią: [video=youtube;T1pHyoqsoPI]http://www.youtube.com/watch?v=T1pHyoqsoPI[/video] Quote
pinkmoon Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 super! :) i na filmiku wcale nie widać zarzucania łapami! Quote
Wiwi Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Filmik świetny! Ona na nim wygląda na taką szczęśliwą i zdrową, no może jedynie ta przekrzywiona główka. Piękna jest! Mogę pomóc w ogłaszaniu, jeśli trzeba. Quote
brazowa1 Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Byla bardzo grzeczna u weta,zaburzenia w pracy móżdżku.Jedna strona twarzoczaszki lekko porażona (widać po zwolnionym odruchu na dotyk gałki ocznej),podobnie łapy z jednej strony.Suka jest zadowolona życia,je,pije,porusza sie sprawnie.Nie bedzie jej to przeszkadzało w normalnym zyciu.Dostaje sterydy,ale wet nie dawal zbyt duzo nadziei na wielką zmianę.Będzie tak zyła i nie ma przeszkód,aby właściciel był z tym psem szczęśliwy,a suka egzystowala jak każdy pies. Quote
pinkmoon Posted November 24, 2009 Author Posted November 24, 2009 ale jak długo będzie na tych sterydach? czy jakieś lżejsze leki będzie musiała przyjmować stale? to też ważne dla przyszłych opiekunów. Quote
LAZY Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Jest przepiękna! Zaznaczam temat, żeby na bieżąco śledzić losy dziewczynki. Quote
pinkmoon Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Thalia bez dwóch zdań rośnie na ogólnoschroniskową faworytkę, po prostu wszyscy są nią tam zachwyceni, każda jedna osoba :) Quote
Fiks Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Bo tak jest. Jest napiękniejszym psem w schronisku. Wczoraj z interwencji przyjechały dwa onki. Ładne, ale nie tak piękne jak Thalia. Może pójdą do domu dwa owczary długowłose ;) Quote
Anashar Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Cudna jest! Wrzućcie ją do nas na stronę OwP, prześlijcie mi jej ID to w weekend wrzucę ją do promowanych adopcji (będą wyświetlane na każdej stronie). Może to powiększy jej szanse, ona musi szybko znaleźć domek! Quote
Fiks Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 A ta strona OwP działa? Bo próbowałam już tam dodać dąbrówkowego Gerarda i nic z tego. Quote
pinkmoon Posted December 2, 2009 Author Posted December 2, 2009 Ja też kiedys chciałam się zarejestrować, i coś mi nie poszło :P Quote
Recommended Posts