Pinesk@ Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 Zrobimy to RTG, jutro wszystko omówię z kierowniczką. W razie gdyby schronisko nie było w stanie sfinansować całości- pomożecie? Nie wiem jaki będzie tego koszt. Czy takie prześwietlenie robi się za jednym zamachem czy osobno: jedno biodro, drugie biodro, kręgosłup. Za każde się płaci? Jak to jest, wiecie coś na ten temat? Quote
Talcott Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Wszystko robi się razem i to pod znieczuleniem. Płaci się oczywiście raz. Quote
czarnula Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Płaci sie ogólnie razem ale za kazde zdjecie jest opłata zalezy gdzie min.40zł. A u niego potrzeba 1 zdjecie biodra, 2 zdjecia kregosłup( ja u swojego robiłam 3 zdjecia na sam kregosłup-odcinek szyjny,piersiowy i ledzwiowy ale to duzy pies)on jest mniejszy wiec moze sie zmiesci na 2 zdjeciach. Quote
czarnula Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 ale za jakie zdjecia.. chyba tylko biodra.. Quote
czarnula Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 to bardzo niska cena.. oby taka była faktycznie.. Quote
Talcott Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 No nie wiem bo co wet to..... no wiesz! Quote
Onaa Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Psiak bardzo potrzebuje domu w którym mógłby się jeszcze nacieszyć miłością i obecnością swojego człowieka. Quote
Pinesk@ Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Kurde i co zrobić z tym naszym kudłaczem? Do schroniska iść nie mogę na chwilę obecną, cholera! :( Karolina 27 odezwij się będziesz w schronisku niedługo? Ja najwcześniej przyszła sobota.... Mi się wszystko pokomplikowało teraz w życiu i naprawdę, naprawdę nie mogę nawet na chwilę podjechać. :( Tak sie zastanawiam jeszcze: czy każdy wet może zrobić RTG? Teraz tak. Powiedzmy, że któryś z tczewskich wetów zgadza sie, jest kasa, robimy RTG. Ale co z przewiezieniem do weta? Ja prawem jazdy nie dysponuję, karolina masz jakiś pomysł? Trzeba byłoby zawieźć, odwieźć... Czy nie lepiej byłoby może zrobić to RTG już w DT? Nie to chyba zły pomysł. Jak wyjdzie zwyrodnienie kręgosłupa to po schodach przecież złazić nie może.. Nie wiem, nie wiem co robić.. Quote
Talcott Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Po schodach to i tak nie powinien!:-( Rtg powinien robić specjalista. Weci sami przecież o tym wiedzą. Quote
Pinesk@ Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Czyli ten DT na piętrze odpada? Biedny nasz Filcuś :( Quote
Talcott Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Nie odpada!!! Dla niego wszystko będzie lepsze niż zimno w schronie!!! Powolutku wejdzie! Quote
Pinesk@ Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Tylko czy m-madzia podejmię się takiego 'wyzwania' ? Może nie wyzwania bo on po schodach ładnie chodzi. Tylko, ze tak. M-madzia zaproponowała DT ale do wakacji (?) o ile się nie mylę. Co potem jak nie znajdzie się DS? Wróci do schroniska? Nie ma takiej opcji, złamalibyśmy mu serce.. Quote
Talcott Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 na pewno znajdziemy coś! Jak nie DS to DT choćby płatny!!! Quote
Pinesk@ Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Poczytałam trochę o zwyrodnieniach stawów i muszę Wam powiedzieć, że objawy nijak, co ja mówię nijak- w ogóle mi nie pasują do naszego kudłacza. problemy z poruszaniem się. Ok, tu mamy tylko charakterystyczny chód i jakby 'luźne' stawy. trudności ze wstawaniem- nie niechęć do najmniejszego ruchu- nie, tylko skakanie odpada ale skakać próbuje i nie sprawia mu to bólu mniej energiczny- nie więcej śpi- nie kulawizna, sztywny chód- nie problemy z wchodzeniem po schodach- nie Dziewczyny ja myślę, że nie ma sensu robić tego RTG, tym bardziej jeżeli on jest w schronisku. Jak już to w domu tymczasowym. Tu u nas nie ma weta, który zrobi prześwietlenie, odczyta zdjęcia. Byłby jeszcze kłopot z odwiezieniem i przywiezieniem psa.. Nie uważacie, że problem rozwiązałoby podawanie np. Arthroflexu albo czegoś innego na wzmocnienie stawów? M-madzia odezwij się, jak z twoim ewentualnym DT ? Quote
Talcott Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 pewnie że w DT! Ale zrobić to trzeba ale później! Teraz - zabierać go z tego zimna to najważniejsze. Quote
zerduszko Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Tylko cięzko będzie znaleźc dT, jak diabli wiedzą co mu jest. Ja wolałabym wiedzieć na czym stoję, biorąca psa... tego nigdy nei wiadomo :lol: ale skoro cos sie dzieje, warto byłoby choć pokazać wetowi, zapytać jakie badania by polecił itd. Quote
Pinesk@ Posted January 22, 2010 Author Posted January 22, 2010 Ja mam cały czas na myśli DT czyli m-madzię, Jeżeli się zgodzi na to, że zabierze go do siebie na DT bez badań i ewentualnie zrobi się je u niej to niech da tylko odpowiedź i psiak niedługo będzie gotowy do wyjazdu. Im prędzej tym lepiej, psiak przestanie marznąc i smutnieć. Wet oczywiście obejrzy psiaka- to będzie najlepsza diagnoza w tym wypadku. Bo my możemy sobie gadać swoje, same domysły nie wystarczą. ;) Quote
zerduszko Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Może m-madzi będzie łatwiej podjąc decyzję, jeśli go wet obejrzy. Najlepiej niech się wypowie sama. Quote
haliza Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Jaki on piękny :p łapie za serce tym kudłatym pycholem :evil_lol: Przy zwyrodnieniach i pourazowo bardzo dobrze działają krople Traumell -sprawdzone mam na psie i kocie .Tylko trzeba podawać codziennie przez dłuższy czas ( może być też jako kuracja wspomagająca jeżeli potrzeba podać jakieś leki farmakologiczne) pozdrawiam futrzaczka i trzymam za niego kciuki ;) Quote
czarnula Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Krople o których piszesz nie na wszystkie psy działaja. Jesli Snoopi nie ma tych objawów co napisałaś to jest nadzieja ze to jakis uraz po wypadku. Psiak jest na allegro dla ponow http://allegro.pl/item900281023_polski_owczarek_nizinny_do_adopcji.html Quote
haliza Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Wskazania-w przypadku urazów(sportowych i powypadkowych) takich jak zwichnięcia, skręcenia, złamania .................zapalenia kaletek maziowych, zapalenia okołostawowego stawu ramienno-łopatkowego, stanów zwyrodnieniowych stawu biodrowego, kolanowego i małych stawów Pomimo, że znałam te krople wcześniej zastosowałam je pierwszy raz ze zlecenia VET + 7 dni lek weterynaryjny .Objawy ustąpiły ale krople stosowałam aż skończyła się buteleczka.Wcześniej leczył go przez 3 tygodnie inny Vet bez żadnego efektu psiak wył nie mogąc stanąć na tylną łapkę(była to kontuzja po wycieczce na amory:evil_lol:) Koteczka zwyrodnienie kręgosłupa (RTg to poświadczyło) nie mogła stanąć na tylną łapkę, po leczeniu lekiem p/zapalnym + krople chodzi bez utykania :lol: Kotka 14 lat ;) Quote
Onaa Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Czyli jakaś nadzieja dla Filcaczka jest. Nie wiem czy Pineska moze coś pisać bo widzę że zbanowana jest. A i potencjalny dt jakoś ucichł. Quote
Recommended Posts