Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Moja sunia właśnie ma cieczkę i w zeszłym roku kupiłam jej te majtki. Rozmiar średni i były za małe - doszyłam gumkę. A najlepiej jak czasem sie zapomnę jej zdjąć jak idę na dwór i patrzę...a ona w majtkach z podpaską paraduje:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

• Replies 772
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, gdzie można kupić jakieś nosze dla dużego psa ?
Pies moich rodziców ma takie zwyrodnienia kręgosłuoa ( rok temu żle zdiagnozowano to jako dysplazję ) i teraz jest tragicznie.

Posted

maruda - ale co ty chcesz z tymi noszami robic - psa na dwór wyprowadzać czy co???? Nosze prosto uszyc - bierzesz kawałek materiału, robisz tunel po 2 dłuższych bokach i kupujesz 2 kije okrągłe jak od szczotki - wsadzasz w tunel i gotowe - tylko na co ci te nosze?

Posted

Musimy wynosić z czwartego piętra owczarka, który ma zwyrodnienia kręgosłupa i niedowład tylnych nóg. Zanim dojdzie do siebie po leczeniu to trzeba go jakoś transportować na siusiu ( nie chce się załatwiać w domu ).
Ale Ty masz dobry pomysł z tymi kijami !

Posted

Beatka, jakbyś mogła zmierzyć Łapkę to bym jej te majtki kupiła, bo w najbliższym sklepie mają tylko kilka par.
A jak tam jej adorator "Mały Rycerz" ?

Posted

Jakos tak ciagle biegam to ze wisze na forum to po prostu tylko zostaje wlaczone i zostawione. Nie mialam czasu ani glowy z tym mierzeniem :). Teraz walcze z piecem bo mi wygasło. Wlasnie czekam az sie rozpali i zajżałam tu. Obroże w kazdym razie juz przepiełam na ostatnia dziurke :) Zmienia sie pannica. Juz sie umówiłam na wizyte u weta na srode lub czwartek. Wczoraj i dziś dostala leki na odrobaczenie. Teraz szczepienie od parwowirozy i juz chyba spokój chociaż leczenie ma terwac jeszcze do połowy marca ale juz tylko witaminki i Hepatil.

Posted

Sorry, ze tak Cię męczę, ale wystraszyłam się, jak napisałaś o tym, że Łapka może dostać lada moment cieczki i będziesz miała niesamowity problem na spacerach.
Mam nadzieję, że Niunia trochę się uspokoiła - jedna wieża i względny spokój przez następne tygodnie. A może boisz się pisać o jej wyczynach, żebym się do niej nie zniechęciła ?
Jak zamieszkam sama to będę potrzebowała jakiejś pluszowej pieszczoszki - nawet bardzo kosztownej. Nie martw się - wychowywałam jeszcze jako nastolatka psiaka od 4 tygodnia życia i z konsekwencji posiadania takiego sublokatora zdaję sobie sprawę.

Posted

Ależ ja nie mam zamiaru cie straszyć ani wątpić, że nie podołasz. :) Ona dużo przebywa sama wiec nie ma cos sie dziwic ze jej nudno. W przyszłym tygodniu juz bedż razem z digim wiec on sie postara by mała sie nie nudziła. Dzisiaj "wymęczył" kolegi suczke owczarka niemieckiego :) Biedna juz nie miala sił z nim ganiać. A ja znów jej nie zmierzyłam :oops:. Skleroza....

Posted

To znaczy, że Hugo jest gorszym wiercipiętą od Łapki ?

Słuchaj, jeśli zapinasz Łapce obrożę na ostatnią dziurkę, to ile ona przytyła ? :crazyeye:

Posted

andzia69 napisał(a):
maruda - ale co ty chcesz z tymi noszami robic - psa na dwór wyprowadzać czy co???? Nosze prosto uszyc - bierzesz kawałek materiału, robisz tunel po 2 dłuższych bokach i kupujesz 2 kije okrągłe jak od szczotki - wsadzasz w tunel i gotowe - tylko na co ci te nosze?

Na szczęście już nie bedą potrzebne - Medzio ma sie coraz lepiej ( ale ciiiiiiiiiiiiicho - nie zapeszać ! ).

Posted

No więc powiem tak: Łapka napewno przytyła. Na pierwszej wizycie w Lublinie u wet.(po tygodniowym obżarstwie) ważyła 12,6kg, chwile pózniej przy kolejne wizycie ważyla 14kg. Najprawdopodobniej jutro z nia pojadę to znów ja zważe. Zmierzyłam też talię tej dziewczynki i talia już przekroczyła wymiary miss świata :) tuż za tylnymi łapami jest 58cm. Może ktos z doswiadczonych psiarzy poradzi coś na problem "podwójnego przerabiania jedzenia" :oops:. Lapka to namiętna maszyna przerobu sórowców wtórnych wydalanych fizjologicznie, pochodzenia wszelakiego w tym również własnego. Pytałaś czy Hugo jest większym wiercipiętą. Nie nie jest ale z razji dugosci nóg da jej wycisk na spacerkach :) Myśle ze pod koniec tygodnia będą juz razem.

Posted

Znaczy - wyjada dalej spod siebie ? Fuuuu...
Dziś już nie dam rady, ale jutro pójdę kupić jej majtki.
Słuchaj, widziałaś wczoraj w telewizji informacje o wprowadzeniu zakazu trzymania jadowitych zwierząt ?
Sorry, ale Twojego pająka mi nie szkoda, ale co z Zeuskiem - czy to jakaś jadowita jaszczurka ?

Podobno w schronisku pojawił się następny przypadek choroby Rubartha
- choroby, jak widać po Łapce, całkowicie uleczalnej.

Posted

Wiesz co, z tymi kupami to ja sobie jakoś poradzę - kilka razy posypię jej te specjały na przykład pieprzem, albo kwaskiem cytrynowym - tym się chyba nie zatruje ( oczywiście skonsultuję to z weterynarzem ).

Posted

Z tym zakazem trzymania jadowitych zwierzat to juz jest od dłuższego czasu "jazda" Należe do PST i wiecznie ten temat jest wałkowany. Pszczół też zakażą trzymać? Też jest jadowita dla osoby uczulonej wręcz smiertelne jest ukąszenie. Z moich zwierząt "jadowite" są tylko ptaszniki nie bardziej "jadowite" niz pszczoła czy szerszeń.

Posted

Norbitka napisał(a):
Z tym zakazem trzymania jadowitych zwierzat to juz jest od dłuższego czasu "jazda" Należe do PST i wiecznie ten temat jest wałkowany. Pszczół też zakażą trzymać? Też jest jadowita dla osoby uczulonej wręcz smiertelne jest ukąszenie. Z moich zwierząt "jadowite" są tylko ptaszniki nie bardziej "jadowite" niz pszczoła czy szerszeń.

Szkoda, że nie mieszkasz w Płocku albo okolicach - Twoje rzeczowe riposty przydałyby się w środowisku lokalnym w celu zwalczania wszelkich objawów "zwierzęcofobii".

Posted

Byłyśmy dziś u p.Doktor. Pani Doktor to anioł. Bardzo długo ogladała Łapkę. Obmacala dokładnie, osłuchała, pobrała krew na poziom cukru, obcieła małej pazurki i .....wzieła pieniążki tylko za leki na dwa kolejne odrobaczana. Mała od pierwszej wizyty przybrała na wadze 5 kg i wazy juz ponad 17kg. Nadal i to jeszcze bardzo długo ma dostawać Hepatil do tego witaminki B oraz E. Z kosztów rozliczę sie na PW. Za miesiąc bedzie szczepienie na parwo. Po wizycie mała dostała koszmarnej biegunki i zaczeła wymiotować. Samochód w stanie koszmarnym. Wymioty pewnie spowodowały piórka których rano sie najadła zanim wyrwałam z jej paszczy nieżywego ptaka, ale skad ta biegunka nie mam pojęcia. Po przyjezdzie w domku byl dziwny zapaszek. Okazało sie, że Hugo tez ma wodnistą biegunkę ..nie bede opisywała stanu lazienki...... Znów panika. Zaaplikowałam obojgu smekte i zobaczymy co bedzie jutro. Juz nawet ********* mi przyszła do głowy.... ten zdechniety ptak...... Cóz taka panikara ze mnie. Kolejny powód do paniki to .....Hugo dzisiaj postanowił sobie popływać w stawie i jakiz był szczesliwy jak mu sie to udało...... teraz bede nasłuchwała kichnięcia i pier..... :)

Posted

maruda napisał(a):
Aha, kasę prześlę Ci na konto.

Ale chyba jeszcze zmiesciłam sie w tym co dostałam od Ciebie :) Ja straciłam rachubę musiałabym wszystkie PW "przeleciec"

Posted

Wczoraj wieczorem oglądałam u koleżanki jej zdjęcia na wątku jak jechała do Ciebie ( poczułam w środku coś jakby tęsknotę za tą łobuzicą ) i dziwiłyśmy się, że obcy sobie ludzie potrafia się podjąć tak..., kurcze zabrakło mi słowa - chodzi o to, że dobrowolnie podejmują się na przykład opieki nad chorym , bezdomnym psiakiem - i robią to zupełnie bezinteresownie - to jest fascynujące jak mawia Pani Alutka z Rodziny Zastępczej.

Posted

Dawno do Was i do Piątej Łapki nie zaglądałam (mam własny psi sajgon w domu) ale bardzo się cieszę, że dziewczynka już zdrowa i humor jej dopisuje:multi: Przynajmniej coś budującego po aferze z panią "weterynarz" gotującą i preparującą psie zwłoki...

Posted

Ja dopiero teraz wiem co to znaczy problem z psem... juz miałam dwa psy ale tu syt.jest wyjątkowa ze względu na chorobe Łapki. Miałam w palanach adopcje jakiegos kudłacza ale wiem ze dokąd Łapka będzie u mnie nie podołam. Zupełnie inaczej jest z psami ze schroniska. T moje pierwsze doświadczenie w tej materi.