maruda Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Ludzie ! Błagam Was o pomoc, o dom dla kilumiesięcznej wesołej ( kiedyś ) suni, która miała to nieszczęście, że urodziła się z pięcioma łapkami ( to znaczy jednią przednią rodzieloną na dwie ). Dla pracowników schroniska w Płocku to jest dziwak, którego nikt nie będzie chciał przygarnąć. A to znaczy, że jutro, pojutrze pieska może już nie być ! Piesek tak bardzo chce do człowieka, że kiedy poda się mu rękę, to chwyta ją i nie chce puścić. Błagam Was o dom dla niej na kilka miesięcy. Za kilka miesięcy wyprowadzę się z obecnego mieszkania i będę mogła ją zabrać do siebie, ale teraz nie mogę. Pomóżcie mi, co ja mówię - pomóżcie jej ! Piszę tą wiadomość i płaczę, bo nie wiem, czy kiedy pójdę do schroniska pojutrze zobaczę jeszcze ten śliczny, ale wystraszony pyszczek ...:placz: Quote
Kaja_1990 Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Jak ja nienawidzę takich ludzi.:angryy: Inna to dla nich już zła. Straszne. Trzymam kciuki za malutką.:placz: Quote
jogi Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Maruda czy oni chcą ją uśpić?:angryy: Masz moze zdjecia sunki? Napisz w tytule ze potrzebny dom tymczasowy Quote
kiwi Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 koniecznie! moz ehotelik! jesli jestes pewna ze suczunia pojdzie do ciebie to walcz! Quote
Norbitka Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 jJakiej wielkosci jest ten piesek? Mysle o tym by dac dom tymczasowy tylko ta odległosc.... Quote
Nula28 Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Wiecie, z tego można zrobić jej atut. Przecież ona jest wyjątkowa :) DAj zdjęcie, maruda ;) Quote
Kaja_1990 Posted January 9, 2006 Posted January 9, 2006 Koniecznie zdjęcie. Niech malutką wszyscy zobaczą;) Quote
maruda Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 jogi napisał(a):Maruda czy oni chcą ją uśpić?:angryy: Masz moze zdjecia sunki? Napisz w tytule ze potrzebny dom tymczasowy Jeśli jakiś pies "wpadnie im w oko" bo według nich jest brzydki albo ma zaropiałe oczy, to znaczy że jak przyjedzie następnym razem "lekarz" pies zniknie i nikt potem nie będzie w stanie odpowiedzieć co się z nim stało. Ja znam już ich metody. Quote
Guest Msand Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 uuu szybko jakiś hotelik.... maruda weż ją chociaz na parę dni przed ta nieszczęsna wizytą, a potem coś się na szybkiego znajdzie. I zmień temat np. Tragiczne! Potrzebny dom tymczasowy albo hotel! Quote
aga-lodge Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 dajemy zdjątko suni :) wszystko co napisała maruda moge jedynie potwierdzić :( sunia ma wątek na psy w potrzebie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=19175 Quote
iwonamaj Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Do góry, sunieczko.Tak mi strasznie jej żal...Chyba coś da się zrobić.Żeby nie było za póżno... Quote
irma Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 małą trzeba natychmiast zabrać ze schroniska i zanim znajdzie się domek to albo znaleźć zastępczy (ktoś powyżej deklarował - no to załatwiajmy transport) albo umieścić ją w hoteliku Quote
iwonamaj Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 TAK, TAK, TAK! Irma ma rację. Natychmiast zabrać ze schroniska. Quote
anielica Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Jeżeli nie znajdzie się osoba, która mogłaby po drodze zabrać psinkę, to ja oferuję pomoc w przewiezieniu pięciołapki na trasie Warszawa-Norbitka. Dziewczyny, zabierajcie małą ze schronu i szukajmy transportu Płock-Warszawa (to chyba nie tak daleko?). Quote
iwonamaj Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Więc jest nadzieja dla malutkiej.Jak się cieszę.Trzymam kciuki.Dziewczyny jesteście jak zwykle wspaniałe, niezawodne, bezinteresowne itp itd... Quote
rybon36 Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 ja już się wypisywałam na temat jej wady, jeśli trzeba,nieodpłatnie amputuję jej łapkę, oczywiście jeśli trzeba.... bo ona jej w niczym taka nie przeszkadza tylko ludzie..... są tacy dziwni.:shake: Quote
lavinia Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 drogie cioteczki, właśnie miałyśmy z Doddy telekonferencję, a ponieważ obie myślałyśmy o tym samym, to po krótkim czasie doszłyśmy do takich wniosków; w tym tygodniu jeszcze pojedziemy obie do Płocka, do schroniska, w celach dogomaniakom wiadomych. Zrobimy tzw rekonesans, szczegóły póżniej. Jeśli znajdzie się jakiś domek tymczasowy dla tej suni, to możemy ją zabrać i ja ją przywiozę do Warszawy, tylko kto ją weżmie ?????? potrzebny nam będzie kontakt telefoniczny do dziewczyn, które w schronisku bywają i mogą coś powiedzieć konkretnego o tym miejscu. Poproszę o namiary na pw i to by było chwilowo na tyle :-) Quote
anielica Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 jak już pisałam wyżej, jeżeli Norbitka podtrzyma ofertę domku tymczasowego, ja mogę zabrać sunię z Warszawy i do niej dowieźć. Jechałabym specjalnie po to z Lublina, więc można też szukać innego transportu - może ktoś akutar jechałby na trasie Warszawa-Lublin. Ale jeżeli nie będzie takiego transportu, to ja służę swoją osobą, bratem-kierowcą i żółtą strzałą :lol: Mogę jechać wstępnie w czwartek po południu, w sobotę o południu, w niedzielę, poniedziałek (po południu) albo we wtorek (cały dzień). Quote
maruda Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 [quote name='anielica']Jeżeli nie znajdzie się osoba, która mogłaby po drodze zabrać psinkę, to ja oferuję pomoc w przewiezieniu pięciołapki na trasie Warszawa-Norbitka. Dziewczyny, zabierajcie małą ze schronu i szukajmy transportu Płock-Warszawa (to chyba nie tak daleko?).[/quote Proszę o telefon po 16.00 Albo lepiej podaj mi swój telefon kontaktowy w tym wątku. maruda Dzięki ! Quote
maruda Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 irma napisał(a):małą trzeba natychmiast zabrać ze schroniska i zanim znajdzie się domek to albo znaleźć zastępczy (ktoś powyżej deklarował - no to załatwiajmy transport) albo umieścić ją w hoteliku Jeśli możesz jakoś pomóc - podaj mi swój numer telefonu w tym wątku maruda Dzięki za wszystko ! Quote
maruda Posted January 10, 2006 Author Posted January 10, 2006 iwonamaj napisał(a):TAK, TAK, TAK! Irma ma rację. Natychmiast zabrać ze schroniska. Jeśli macie jakiś dom albo hotel, podajcie mi swój kontakt telefoniczny albo zadzwońcie pod numer 024 366 82 58 po 16.00 Czekamy z sunią na ratunek! Quote
anielica Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 maruda: Norbitka zaoferowała dom na tymczasem, napisz do niej na pw i pogadaj Quote
Norbitka Posted January 10, 2006 Posted January 10, 2006 Maruda czy moge zadzwonic do ciebie po 20tej? lub ty do mnie? 081-829 11 33 Quote
Recommended Posts