Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dogo07 napisał(a):
Podjęcie decyzji o dt to nie jest łatwa sprawa. Wiadomo że to jest duża szansa dla psiaka, ale tzreba rozpatrzyć wszystkie plusy i minusy, i własne możliwości. Szczególnie jak się nigdy dt nie było i nie ma się doświadczenia w tym temacie.
Faktycznie Papryczka jak Ciebie nie ma cały dzień, niewiadomo jak by się sunie zachowywały, czy Dira by pogoniła rezydentki czy sama siedziała przestraszona w kącie.

W takim razie trzeba sunię ogłaszać, jest młoda, śliczna , powinna domek szybko znaleźć.

ja myślę, że dla niej ogłoszenie w Metrze rozwiąże problemy. ona szybko znajdzie dom! tylko potrzebuję kontakt, do kogo kierować zainteresowanych

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mozecie sie z tymi ogłoszeniami wstrzymać! Wlasnie miałam telefon od Pani z Wrocka, która jest zainteresowana Dirą. Piesek byłby dla mamy.
W piatek zadzwonie i umówie sie na wizytę i zobaczymy co to będzie. Na razie trzymajcie kciuki!:razz:

A propos Metra -czy mogłabyś zrobić ogłoszenia dla Szczotki i Oskara?
http://www.dogomania.pl/threads/174158-KudA-ata-i-malutka-Szczotak-pragnie-odejA-AE-ze-schronu?p=13570857#post13570857
http://www.dogomania.pl/threads/174166-Oskar-obok-ktA-rego-nie-potrafiAE-przejA-AE-obojAE-tnie?

tylko z tymi ogłoszeniami tez jeszcze poczekac bo sprawdzic psy musze.
wszelki kontakt do ogłoszeń najlepiej do mnie
664 532 841
kizi-mizi@wp.pl

Posted

dziewczyny, pod wpływem moich rozmów o plaskaczach mam do Was prośbę - jak będzie jakiś z płaskonosy, to dajcie znac. bo dziewczyny od płaskich mają takie doświadczenia, że na wybiegu z psiakami z normalnymi pyskami one nie mają szans, dlatego one jak tylko słyszą o takim od razu starają się reagowac bo shih czy pekińczyki się stawiają, ale nie mają czym bronic... jakbyście o jakiś słyszały - dajcie mi znac, wiem komu przekazac info.

Posted

Przecież podobno buldog czy jakiś inny podobny pies to tak potrafi zacisnąć szczęki jak ugryzie, że nie można mu ich otworzyć. To czemu sobie nie mogą dać rady z innymi psiakami ?

Posted

[quote name='Dogo07']Przecież podobno buldog czy jakiś inny podobny pies to tak potrafi zacisnąć szczęki jak ugryzie, że nie można mu ich otworzyć. To czemu sobie nie mogą dać rady z innymi psiakami ?

hmm... nie słyszałam o takich zdolnościach buldogów, więc się nie wypowiem. co do shih to wiem, że one się nie gryzą, bo zwyczajnie nie mają czym. Moje najwyżej podgryzają sobie łapy, ale to raczej w zabawie. One kładą się na przeciwko siebie i szczekają na siebie - nawet się za kark nie podgryzają w zabawie, bo nie mają jak. Szczerze mówiąc, dla mnie to jest tak naturalne - bo ja innych psów nie miałam, że nie przyszło mi do głowy, że to jest problem. Dziewczyny od płaskich mówią, że zawsze oddzielają płaskie od innych - jak psiaki się nei znają, są niesprawdzone. Ostatnio była sytuacja, że w ciągu chwili shih mało oka nie stracił, bo się dorwało dwóch chłopaków wyciągniętych ze schronu, oba byli mali. Generalnie płaskie nie mają jak ugryźc, a normalny psiak ma jak złapac pyskiem...

tak wygląda moja młodsza sunia z profilu

ona nie ma nawet jak się bronic, zresztą mówię - nigdy nie widziałam, żeby się gryzły, jak mają do pogadania to kładą się w pozycji sfinksa naprzeciwko siebie i szczekają jedna przez drugą.
ja wogóle bym o tym nie pomyślała, bo nigdy nie miałam (odpukać) sytuacji, żeby mi się psiaki gryzły i zupełnie pominęłam ten fakt. dopiero dziewczyny mi napisały, ze bardzo ryzykuję i że jak chcę to płaskiego na dt, bo była sytuacja, że mało się rezydent na dt życia nie stracił jak się psiaki nie dogadały.

Posted

No w sumie to masz rację Papryczko. No ale przecież płaski jak otworzy pyszczek a ten normalny (jakie nazewnictwo :) ) mu wsadzi tam nos, no to mu płaski ciach! i ugryzie go, nie ?

Posted

Mnie się tak wydaje, bo ja w życiu z płaskim psiakiem nie miałam do czynienia to nie wiem jak one mają te swoje pyszczki i co potrafią a czego nie, nimi zdziałać :).

Posted

hehe w praktyce nie ;) bo one tylko tak trochę otwierają pyszczek. nie tak bardzo jak normalne kufy. no maksymalnie na wielkość orzecha włoskiego - właśnie dałam takie moim to muszę te mniejsze orzechy wybierac, bo większych nie dadzą rady wziąć w pyszczek. teraz tak sobie myślę, że jak kupuję im piłeczki to te kocie, bo psich nie wsadzą do pyska ;) a poza tym tymi małymi ząbkami to mogą marchewkę chrupac i tyle.

Posted

A ja moge jeszcze poradzić żebys uważała z tymi orzechami. Tzn o ile psiaki je gryza a nie tylko bawia sie nimi.
Mam niedużą suczkę, która zdawało mi sie, ma normalne ząbki a okazało sie, ze są bardzo kruche i sobie mocno je stępiła na tych orzeszkowych zabawach:roll:
No ale ona je przegryzała.:shake:

Posted

kizimizi napisał(a):
A ja moge jeszcze poradzić żebys uważała z tymi orzechami. Tzn o ile psiaki je gryza a nie tylko bawia sie nimi.
Mam niedużą suczkę, która zdawało mi sie, ma normalne ząbki a okazało sie, ze są bardzo kruche i sobie mocno je stępiła na tych orzeszkowych zabawach:roll:
No ale ona je przegryzała.:shake:

moja też gryzie - starsza, bo młodsza właśnie nie daje rady. i bardzo to lubi, mimo że czytąłam, że orzechy nie są zdrowe więc mocno to ograniczam bo ona sama podchodzi do miejsca gdzie one są i prosi, zeby jej dac. zawsze gryzie je pod moim okiem, ale też mam mieszane uczucia. ale tak jej się to spodobało...

Posted

A teraz przeczytałam posty i sie wogóle zorientowałam ze nie powiedziałam o najważniejszym.

Pani, która do mnei dzwoniła jest z Wrocławia, jednak piesek ma byc dla jej mamy, która mieszka w Niemczech, Do czasu aż mama tej Pani nie przyjedzie piesek będzie we Wrocławiu. Mama ma już jednego pieska i chciałaby towarzysza dla niego. Ma ogród takze psy beda sobie biegać. Pani bardzo zależy bo powysyłała córce zdjęcia żeby pokazać jakie ma dla niej warunki. Córka tej pani tez ma szczeniaka iz aprasza do siebei żeby pokazać jak zajmuje sie psem.
No jak dla mnie na razie wszystko jest w porządku.
Wiecej dowiem sie jak sie zobaczymy.

CZy ktos miałby z was coś przeciwko takiej adopcji do Niemiec?

Posted

raczej nie... jeśli to ma byc dobry domek to chyba nie ma znaczenia gdzie ;) tyle tylko, że Dira musiałaby się nauczyć szprechać ;) hahaha
sprawdź dobrze Panią, żeby było wszystko ok, wypytaj o tego psiaka, którego ma - bo docelowego domku nie sprawdzimy. Dira będzie ciachnięta więc chyba nie powinno się miec względem jej złych zamiarów... chociaż jak się okazuje na dogo wszystko jest możliwe...