kizimizi Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 W jednym z dolnośląskich schronisk wiele psów zapomnianych przez właścicieli i los, wciąż czeka na swojego wymarzonego Pana. Psy te nie czują głodu czy fizycznego bólu lecz ogromny strach i smutek, który wynika z miejsca w jakim sie znajdują. Z nadzieją patrzą na każdego pojawiającego sie człowieka licząc, ze właśnie ten da im upragniony dom. Dira jest jednym z takich psiaków. Młoda przepiękna sunia, która ma oczka różnych kolorów; jedno niebieskie a drugie brązowe. Śliczna jest i taka oryginalna. Taka mała idealnie poczuje się nawet w niedużym mieszkaniu. Moje dane: kizi-mizi@wp.pl tel: 664 532 841 Kudłaci koledzy: Oskar http://www.dogomania.pl/threads/174166-Oskar-obok-ktA-rego-nie-potrafiAE-przejA-AE-obojAE-tnie Szcotka: http://www.dogomania.pl/threads/174158-KudA-ata-i-malutka-Szczotak-pragnie-odejA-AE-ze-schronu?p=13549758#post13549758 Kudlazc: http://www.dogomania.pl/threads/174177-KudA-acz-czeka-w-schronie-na-swA-j-wymarzony-dom Mopik http://www.dogomania.pl/threads/174178-Mop-wciAE-A-czeka-na-dom i wyżłowaty Atos http://www.dogomania.pl/threads/174167-WA-ochaty-Atos-tAE-skni-za-domem Quote
kizimizi Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 Wszystkie dogociotki, proszę o pomoc dla suczki. O ogłaszanie, o ofowanie,i o obecność na wątku. Quote
Onaa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Sunia faktycznie jest śliczna :). A jakieś jest wielkości ? Takiej do kolan ? Quote
kora78 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 wypatrzono ją jeszcze na kwarantannie, cała mokra była, trzęsąca się strasznie dzielna dziewczynka. myślę, że szybko jej coś znajdziemy, bo jest niepowtarzalna Quote
epe Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Myślę,że powinnaś wstawić ją na ten wątek: http://www.dogomania.pl/threads/146370-KudA-acze-w-potrzebie-aktualizacja-str-1-3 Tam zaglądają ci,którzy szukają dla siebie kudłatych śliczności! Quote
Onaa Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Ja jestem z wątku Kudłacze w potrzebie :). Sunia już tam jest. Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 A powiedzcie mi ciotki, do kogo by się zwrócić z prośbą o ogłoszenia an allegro i innych portalach?Chocby kudłaczy. Quote
leni356 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Już jest na wątku kudłaczy, więc zostanie dodana do ogłoszeń. Robimy wszystkim psiakom po kolei Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 dobrze, że sami wyszukujecie :) mamy mniej na głowie, bo tyle tej biedy... sunia śliczna, w schronie koło miesiąca zaledwie Quote
PapryczkaChili Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 przepiękna i zjawiskowa... naprawdę! myślę i myślę, jeśli ona szybko znalazłaby dom, a pewnie tak będzie, to może bym ją na dt wzięła - bardzo bym chciała być dt, ale ciągle się zastanawiam, czy to dobry pomysł.... Quote
leni356 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 PapryczkaChili napisał(a):przepiękna i zjawiskowa... naprawdę! myślę i myślę, jeśli ona szybko znalazłaby dom, a pewnie tak będzie, to może bym ją na dt wzięła - bardzo bym chciała być dt, ale ciągle się zastanawiam, czy to dobry pomysł.... Nie myśl tylko bierz :) to super pomysł. ja mam teraz tymczasowiczkę, wesoło jest :) Quote
PapryczkaChili Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 leni356 napisał(a):Nie myśl tylko bierz :) to super pomysł. ja mam teraz tymczasowiczkę, wesoło jest :) Leni, Ty nawet nie wiesz, jak bym chciała ;) pewnie strach ma wielkie oczy a okazałoby się, że jest wszystko super ;) Leni, czy możesz mi podać jakiś kontakt do siebie - to bym Cię podpytała co i jak, bo poważnie się nad tym zastanawiam i nie chciałabym nawalić w razie czego.. Quote
leni356 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 W pierwszym poście wątku kudłaczy są namiary na mnie (tel 791949077) Quote
PapryczkaChili Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 leni356 napisał(a):W pierwszym poście wątku kudłaczy są namiary na mnie (tel 791949077) dziękuję. mam nadzieję, ze będę mogła zadzwonić :) Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 DZiewczyny jak pomozecie nazsej cudnej Dirze to normlanie .... zwariuje! Ja wiem, ze to ładny psiak i pewnie czeka ja szybka adopcja tyle, ze te schroniskowe są"niepewne" -wiecie co mam na mysli. Quote
PapryczkaChili Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 kizimizi napisał(a):DZiewczyny jak pomozecie nazsej cudnej Dirze to normlanie .... zwariuje! Ja wiem, ze to ładny psiak i pewnie czeka ja szybka adopcja tyle, ze te schroniskowe są"niepewne" -wiecie co mam na mysli. a jaka ona wogóle jest?? Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 I jeszcze jedno mam pytanko. Widziałam, ze tam na kudłaczach sa psy raczej "rasowe" a ja mam ogromny problem z Oskarem (któremu też założyłyśmy wątek). Widzicie, Oskar to pies na cale życie. Ona tak kocha człowieka, ze dosłownie umiera gdy przechodzi sie obok niego obojętnie. A ten pies -co tu dużo mówić -jest raczej przeciętny. Jak można pomóc takiemu kundelkowi? Wątek Oskara: http://www.dogomania.pl/threads/174166-Oskar-obok-ktA-rego-nie-potrafiAE-przejA-AE-obojAE-tnie Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 PapryczkaChili napisał(a):a jaka ona wogóle jest?? Mała i wystraszona. Ona od ok. miesiąca jest w schronie (moze troche wiecej) i niezbyt rozumie co sie teraz dzieje. Jest w "szczeniakarni", takze za towarzyszy ma raczej małe i młode psy wiec ostrych spięć nie ma. Ona raczej bezkonfliktowa jest. Tak jak mówię, nie jest długo no i jest z smarkaczami wiec nie cierpi az tak bardzo (wiecie co mam na mysli) w porównaniu np. z ta Szczotką-pinczerką, która dosłownie płacze. Nie ma możliwosci zabrania jej na spacerek wiec nie wiem jak z posłuszeństwem. No ale ona nie wyglada na taka co by od dziecka bezdomna była. To pies, którego ktos sie pozbył. Quote
PapryczkaChili Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 pinczerka ma wątek? kurcze, biedne te psiaki - bo przecież one czują i myślą i nic nie mogą zrobić :( potworna jest taka świadomość. a moje psiaki oprócz szczepień muszą mieć coś jeszcze, żeby w razie czego się czymś nie zaraziły - i czego ewentualnie pod tym kątem się obawiać? przepraszam, ze tak pytam na tym wątku. zupełnie się nie znam, a w razie czego trzebaby się pod tym kątem przygotować. Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 [quote name='PapryczkaChili']pinczerka ma wątek? kurcze, biedne te psiaki - bo przecież one czują i myślą i nic nie mogą zrobić :( potworna jest taka świadomość. a moje psiaki oprócz szczepień muszą mieć coś jeszcze, żeby w razie czego się czymś nie zaraziły - i czego ewentualnie pod tym kątem się obawiać? przepraszam, ze tak pytam na tym wątku. zupełnie się nie znam, a w razie czego trzebaby się pod tym kątem przygotować. Nie przepraszaj tylko pytaj o wszystko. To jest watek Pinczerki: http://www.dogomania.pl/threads/174158-KudA-ata-i-malutka-Szczotak-pragnie-odejA-AE-ze-schronu Ona akurat jest już po sterylce i nawet zaczipowana! A Dira jest zdrowa bo każdy pies, który przychodzi do schronu ma pierw kwarantannę. Nie ma zadnych widocznych oznak choroby skóry, uszu, oczu itp. Raczej po sterylce nie ejst (raczej na bank) bo za krótko jest. Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 a tego nie byłąbym taka pewna. Oni ciachają psy młode, nowe, łatwo adoptowalne, a Dira taka jest. Trzeba się dowiedzieć, jeśli będzie to takie ważne Quote
kizimizi Posted November 23, 2009 Author Posted November 23, 2009 kora78 napisał(a):a tego nie byłąbym taka pewna. Oni ciachają psy młode, nowe, łatwo adoptowalne, a Dira taka jest. Trzeba się dowiedzieć, jeśli będzie to takie ważne A jak sie pytalam o Astkę kiedy ją czeka sterylka to mi powiedziano "w swoim czasie, u na psy mają kolejkę a ona nie jest długo u nas ". Pamiętasz, ze ona była wtedy też na kwarantannie, kojec przed Dirą? Quote
kora78 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 tak. ale ze słów sekretary i weterynary najpierw ciachają psy młode, łątwo adoptowalne, nowo przybyłe. weterynara mówiła włąśnie 2 tyg temu,że nie mają nikogo na oku do cięcia. możliwe, że kłamała inne 2 psy były cięte zaraz po kwarantannie Quote
Onaa Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 To chyba nawet lepiej jak sunia byłaby po sterylce. Quote
Recommended Posts